Top 10 načina za smokey eyes šminkanje

Smokey eyes spada u jedan od najtraženijih načina šminkanja ali je upravo baš taj look izni

Najbolji tretmani za pomlađivanje ruku

Postoje različiti načini koji pomažu pri očuvanju mladenačkog izgleda ruku, a njega ruku j

Kozmetički tretmani za pomlađivanje

U posljednje vrijeme i kod nas možemo pronaći najmodernije tretmane za pomlađivanje iz segme

Pretraži stranicu

Top 10 najbolja hrana za mozak

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Ako želite zadržati oštroumnost uma te zdravlje mozga ovih 10 jako korisnih i zdravih namirnica koje poboljšavaju memoriju, raspoloženje, koncentraciju i bistrinu.

1. Borovnice - jako su dobre za unapređivanje širih mentalnih funkcija. Dokazano je da redovita konzumacija borovnica u prehrani znatno poboljšava memoriju. Ovo voće je također bogato antioksidansima i pomažu pri sprečavanju nastanka slobodnih radikala. Znanstvena istraživanja su dokazala kako u kasnim godinama borovnice mogu pomoći i oko motoričkih funkcija te ravnoteže i koordinacije.

2. Losos - ova riba iznimno je bogata Omega 3 masnim kiselinama koje pomaže pri razvijanju moždanog tkiva, odnosno povećavaju veličinu mozga. Losos također ima ključnu ulogu u borbi protiv Alzheimerove bolesti i drugih poremećaja.

3. Laneno sjeme - bogato je zdravim mastima koje pomažu pri boljoj funkciji moždane kore. Ovaj dio mozga odgovoran je za obradu senzornih informacija.

4. Kava - redovito ispijanje kave dokazano smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti, demencije te drugih tipova mentalnih poremećaja. Kava ujedno i ubrzava probavu te štiti od staračkoga dijabetesa i ciroze jetre. Kofein ima bitnu ulogu i u poboljšanju koncentracije te smanjenju opasnosti od ciroze jetre i to do 80 posto kod osoba koje popiju najmanje četiri šalice kave na dan. Sadržava i veliki broj drugih zdravih sastojaka, kao što je klorogenska kiselina; antioksidans koji može doslovno prepoloviti rizik od Alzheimerove boelsti.

5. Koštunjavo voće - Kikiriki, orasi i drugo koštunjavo voće sadrži svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv nesanice, poboljšanju mentalne jasnoće i jačanju memorije. Orasi su također jako bogati Omega 3 masnim kiselinama, a bademi u sebi sadrže sastojak koji na prirodan način podiže raspoloženje (pojačavajući neurotransmitere u mozgu).

6. Avokado - voće prepuno zdravih masnoća koje poboljšavaju cirkulaciju krvi ,čime um doseže vrhunac. Također je dobar za snižavanje povišenog tlaka.

7. Jaja - žumance - jako bogato kolinom, sastojkom izuzetno dobrim za poboljšanje memorije. Premda ljudski organizam ima sposobnost sintetiziranja kolina, nerijetko mu je potrebna pomoć hrane kako bi se zadovoljile sve potrebe.

8. Žitarice, naročito cjelovito zrnje - sadrži za organizam bitna vlakna, vitamine, a neke čak i Omega 3 kiseline.

9. Čokolada - najslađa hrana za vaš mozak. Tamna čokolada je bogata antioksidansima koji poboljšavaju oštrinu i koncentraciju. Mliječna pak čokolada, s druge strane poboljšava pamćenje i vrijeme reagiranja.

10. Brokula - poboljšava memoriju te usporava proces starenja mozga. Što bi značilo da prehrana bogata brokulom čovjeka održava mladim, a um oštrim.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio

K2 Content