Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najbolja dijeta na poslu

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Čini se kao da su poslovi u uredu napravljeni samo iz jednog razloga: kako bi uništili vašu dijetu. Ako to neće učiniti cjelodnevno sjedenje u uredu onda će to zasigurno biti gotovo svakodnevne proslave rođendana (s tortom i sladoledom).

Što treba napraviti u tom slučaju kako bi se uspješno provodila dijeta? Ovdje ćete pronaći top 10 savjeta kako se pravilno hraniti na poslu ili kako se držati dijete na poslu.

 

1. Uvedite tjelovježbu - Dakle, osuđeni ste na radni stol od 8 do 16, od ponedjeljka do petka… pa kako biste onda mogli uvesti malo vježbi ne samo radi dijete nego da malo i živnete? Jednostavno! Umjesto da rano ujutro koristite dizalo, idite stubama. Umjesto da tražite parking što bliže uredu, parkirajte malo dalje i hodajte. Umjesto da ispisujete vaše papire na najbližem pisaču, pošaljite ih na onaj malo dalji. Sagorite te kalorije!

 

2. Pronađite partnera u projektu dijeta - Sigurno niste jedini u uredu koji očajava zbog dijete. Pronađite kolegu/kolegicu koja je također na dijeti i formirajte partnerstvo. U vrijeme iskušenje jedno drugoga možete ohrabrivati u vidu krafni, kave s mlijekom ili pizze.

 

3. Osnujte grupu - Ako jedan prijatelj nije dovoljan da biste se pridržavali dijete, promislite o osnivanju grupe. Zašto ne? Ako računovođe koji vole šah mogu imati grupu, zašto to ne bi mogli i oni koji su na dijeti? Možete održavati sastanke, podupirati jedni druge, izraditi majice, otići zajedno na ručak… mogućnosti su beskrajne i fenomenalne!

 

4. Tražite nagrade - Osnovali grupu ili ne, provjerite nudi li vaš poslodavac nagrade timovima koji odabiru zdravo kao što je to zdrava prehrana na poslu, vježbanje na poslu i ostalo. Neki poslodavci čak nude i popust na dopunsko zdravstveno osiguranje ili imaju poseban sustav bodovanja za svakih šetnjom prijeđenih 1.5 km radnim danom, a bodovi su se mogli zamijeniti za neke poprilično dobre stvari (kao nove tenisice i sl).

 

5. Zabranite rođendanske torte - Mnogo je načina na koji se može proslaviti rođendan, pa zašto onda svatko u svakom uredu izabire proslavu koja uključuje tortu i sladoled prepun kalorija? Ako se vi u vašem uredu slažete, zabranite rođendanske torte i sladoled i pronađite novi način slavlja; možda pladanj voća (koje je jednako ukusno i slatko) ili kokteli nakon posla.

 

 

6. Spremite ručak - Ponekad najvažniji korak u dijeti počinje kod kuće. Spremanjem vašeg ručka imate više kontrole nad onim što ćete jesti na poslu s obzirom na to da uvijek bolje birate hranu kada niste gladni.

 

7. U radnom stolu držite zdravu užinu - Nitko od nas ne želi birati nezdrave zalogajčiće, ali ipak to radimo, posebno kada pokušavamo biti na dijeti, na poslu. Oduprite se iskušenju i držite se dijete noseći sa sobom užinu za koju znate da je zdrava i držite zalihe u ladici vašeg radnog stola.

 

8. Pazite za što se odlučujete u hitnim slučajevima - Vrijeme je užine, a Ante iz računovodstva jutros je ukrao posljednji paketić badema iz ladice vašeg stola. Sigurno bi vam bilo lakše da mu uputite jedan mrki pogled, ali zbog toga nećete biti manje gladni. Vrijeme je za odlazak do automata dok god znate što morate izbjeći. Preskočite slatkiše i odaberite nešto s malo nutritivne vrijednosti. Suho voće, prženi orašasti plodovi, čak i komadić tamne čokolade su dobar izbor u slučaju krajnje nužde… a mala poruka Anti iz računovodstva da novčano sudjeluje u užini sljedeći put možda bi ga mogla držati podalje od vaše ladice.

 

9. Pazite i na piće - Kada sam prvi put vidjela izračun kalorija moje mocha latte kave, skoro sam legla na pod i počela raditi trbušnjake jer sam se osjećala krivom. Tako je: većina vrsta kave, ledene i vruće, sadrže otprilike isti broj kalorija kao hamburger. Ako ste na dijeti na poslu, ne zaboravite brojati kalorije u pićima. Najbolja je, naravno, voda, a poslije nje crna kava.

 

10. Motivirajte se - Teško je biti motiviran kad oko sebe vidite samo zidove. Fokusirajte se na vašu prehranu i fitness držeći na zidu razglednicu tropskog mjesta koje namjeravate posjetiti ovog ljeta u bikiniju ili motivirajući citat. Ili držite sliku sebe kada ste bili bucmasti da kolege imaju što pričati ne bi li vas to držalo podalje od staklenke s bombonima. Jedan sarkastičan komentar od tog mršavog recepcionara je vjerojatno dovoljan da se maknete daleko od posude s slatkišima i bacite se na štapiće od celera, zar ne?

 

Vidite? Nije nemoguće držati se dijete na poslu, a usudila bih se reći da je čak i zabavno. Koji od ovih savjeta je vama najviše pomogao? Možda imate neki drugi savjet kako se držati dijete ili kako Antu iz računovodstva držati podalje od vaši zaliha u ladici? Svakako nam javite!

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio