Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeta za trbušnjake

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Svi mi tražimo načine kako bismo dobili, lijepe, donje trbušne mišiće. Nažalost, nema laganog načina za toniranje tih mišića ali ni ostalih dijelova tijela. Ali, evo i DOBRIH vijesti!

Nije nemoguće tonirati donje trbušne mišiće, a evo i kako: slijedi top 10 poprilično laganih načina na koji ćete postići što želite:

 

1. Razbijanje mitova

Prije nego započnete s toniranjem donjih trbušnih mišića, važno je razbiti jedan mit: nije moguće tonirati samo jedan skup mišića ili jedno određeno područje tijela; trebale bi se sagorijeti masti i izgraditi mišići. Naposlijetku, to i nije tako loša stvar, zar ne? Zapamtite ovaj mit i nemojte vjerovati reklamiranju raznih pilula ili bilo kakvih proizvoda koji sugeriraju
drugačije.


2. Pravilna prehrana

Prvi korak u postizanju toniranih donjih trbušnih mišića je zdrava i niskokalorična prehrana. Izbjegavajte hranu iz fast food-ova  i onu gotovu ( smrznutu, u limenkama,...), izbacite gazirana pića a dodajte svom svakodnevnom meniju zdravo voće i povrće (bar 5 puta dnevno). Tako se započinje sa zdravijom prehranom, stoga - pravac prva prodavaonica!

 

3. Kardio vježbe

Sigurno strahujete kako toniranje mišića znači tisuće sklekova i čučnjeva dnevno. Ali nije tako. Na vrhu liste vježbi za trbušne mišiće su kardio vježbe. Koliko vremena i kako često ih trebate raditi? Odgovor bi bio: otprilike četiri puta tjedno po 40 minuta. I zapamtite; kako bi vježbe upalile, vaše srce mora brzo kucati cijelo to vrijeme.... dobri primjeri cardio vježbi su trčanje ili đžogiranje, plivanje, veslanje, bicikliranje ili čak brzo hodanje.

 

4. Prijenos težine

Dok se bavite kardio vježbama, ubacite i druge dvije vrste vježbe -  prijenos težine. Vježbe prijenosa težine su bilo koje vježbe koje zahtjevaju uravnoteživanje tjelesne težine - trčanje, trčanje po eliptičnom trenažeru il joggiranje. U ovu vrstu vježbi spadaju sve one vježbe koje možete obavljati sjedeći- bicikliranje ili veslanje. Tako možete kombinirati te vježbe sa kardio vježbama i skratiti put to toniranih donjih trbušnih mišića.

 

5. Trbušnjaci i klupa

Trbušnjaci su definitvno jedan od najboljih načina za oblikovanje trbušnih mišića te ih  moramo spomenuti. Nemojte paničariti jer ih ne treba raditi na tisuće dnevno! Možete započeti sa osnovnim trbušnjacima na klupi: stavite noge na sjedeći dio klupe a glavu na dno klupe. Ruke mozete ili prekrižiti ili ih staviti iza glave da podržavaju vrat (ne smijete se služiti njima!) Dignite se do pola i onda se lagano spuštajte. To je jedan trbušnjak. Sada ponovite to u tri seta po 12 puta. Ako nemate klupicu samo lezite na pod i stavite noge na stolicu ili stolić.

 

 

6. Trbušnjaci sa okretajem

Ova vježba je gotov identična onoj prethodnoj. Jedina razlika je u tome što pri podzanju tijela trebate saviti tijelo u struku tako da vam lijevi lakat dotakne desno koljeno i obrnuto. Ponovite tri seta po 12 puta.

 

7. Sjedeći trbušnjaci - čučnjevi

Upotrijebite opet klupicu ili što vam je pri ruci i stanite opet u isti položaj. Utegnite mišiće dok ustajete i onda se polako spuštajte do pola. Opet se dignite. Ne zvuči preteško ali vjerujte, osjetit ćete kako vam mišići "gore" nakon što napravite tri serije po 12 puta.

 

8. Podizanje noge
Ova je vježba malo teža nego što zvuči, pa se pripremite! Lezite na leđa i ispružite ruke sa strane. Sada polako dignite jednu nogu, što je ravnije moguće.  Potrudie se da ne savijete koljeno i onda podignite kukove u zrak. Držite taj položaj što je duže moguće, bar 15-20 sekundi. Napravite tri seta po 12 podizanja. Ova vježba nije loša ni za bedra!

 

9. Bosu lopta i trbušnjaci
Treba Vam Bosu lopta (izgleda kao pola lopte za vježbanje). Sjednite tako da vam Bosu lopta pridržava donji dio leđa. Koljena možete saviti ili staviti stopala na klupicu ili čajni stolić. Podignite se lagno do pola i opet sjednite. Napravite tri seta po 12 puta. Stvar je u tome što će vas Bosu lopta malo držati van balansa pa ćete trebati upotrijebiti svoje tijelo kako se ne biste prevrnuli.

 

10. Podizanje nogu
Ove vježbe definitvno pripadaju vježbama za toniranje trbušnih mišića, iako ne izgleda tako. Sjednite na čvrstu klupicu i stavite ruke iza leđa za ravnotežu i kao potporanj. Polako dižite noge savijajući ih u koljenima dok skoro ne dotaknete prsa. Spustite ih ali nemojte dotaknuti pod već ponovite postupak. Neka vam leđa budu što uspravnija. Vježbu ponovite u tri seta po 20 puta.
Sa ovim vježbama i novim načinom prehrane dobit ćete toliko priželjkivane mišiće u samo nekolio tjedana. I baš na vrijeme za sezonu kupaćih kostima!

Joomla SEF URLs by Artio