Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti za sagorijevanje kalorija

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Da li znali kako možete sagorijevati kalorije i prilikom obavljanja svakodnevnih kućanskih poslova? Znamo da mnoge od vas odmah hvata glavobolja kada su u pitanju svakodnevni kućanski poslovi, ali vjerujte nam na riječ, nakon što saznate koliko kalorija možete potrošiti obavljajući svakodnevne poslove kod kuće, zasigurno ćete biti sretniji prilikom usisavanja, pranja i prostiranja rublja, pranja prozora, peglanja i sl.

No važno je znati činjenicu da premda ni najintenzivnije sagorijevanje kalorija prilikom obavljanjem kućanskih poslova ne može zamijeniti organiziranu tjelovježbu, svaka tjelesna aktivnost ipak pomaže. Za početak smo se odlučili s vama podijeliti par korisnih savjeta koji će vam pomoći da budete što učinkovitiji u sagorijevanju kalorija kod kuće:

 

Dok ste u kuhinji pokušajte biti što kreativniji - ljuštenje, sjeckanje, miješanje, pripremanje tijesta i ručno "dizanje" bjelanjaka sagorijeva puno više kalorija od jednostavnog podgrijavanja gotovih jela u mikrovalnoj. Ako se uistinu želite oznojiti, krenite mijesiti domaći kruh i razna peciva.

 

Dok stavljate rublje na sušilo, neka vam korpa bude na podu, a ne na stolu. Na taj ćete se način više saginjati i istezati kako bi podigli rublje, što je vrlo korisno. Dakle, ako želite održati vitku liniju, zaboravite na sušilicu rublja. Radije birajte onaj staromodan način prostiranja na svežem zraku.

 

 

Ako mrzite peglanje, pranje suđa, usisavanje, čišćenje zahoda itd. promislite samo na čarobnu brojku 50 261 što je, prema jednom britanskom istraživanju, prosječan broj kalorija koji se sagore prilikom obavljanjem svakodnevnih kućanskih poslova.

 

Da li ste znali kako domaćice godišnje prođu više od 35 kilometara i to samo dok čiste i spremaju?

 

Kako bi održali vitku liniju, potrebno vam je potrošiti oko 400 kalorija na dan a, na primjer, kada bi temeljno čistili prašinu puna 2 sata ili usisavali sat vremena, nikada ne biste imali problema s prekomjernom težinom.

 

Naravno, što više truda ulažete u čišćenje, to ćete od njega imati i više koristi. Brisanje prašine i čišćenje metlom odlična su vježba za ruke, dok pravljenje kreveta i pranje prozora oblikuju bedra i poboljšavaju fleksibilnost, a trčanje stepenicama je jako dobra gimnastika. Nešto teži kućanski poslovi poput velikog, generalnog pospremanja i čišćenja, sagorijeva još više kalorija.

 

I za kraj ne zaboravite redovito obavljati vaše bračne dužnosti i volite se jer je činjenica kako samo sat vremena ljubljenja sagorijeva čak 200 kalorija, a pola sata vođenja ljubavi od 150 do čak 350 kalorija, ovisno o tome koliko ste aktivni.

 

Top 10 lista kućanskih poslova i koliko kalorija sagorijevaju:

 

1. Vođenje ljubavi - sagorijeva 500 kalorija na sat
2. Pranje i prostiranje rublja - sagorijeva 325 kalorija na sat
3. Pravljenje kreveta - sagorijeva 260 kalorija na sat
4. Pranje suđa - sagorijeva 250 kalorija na sat
5. Kupanje bebe - sagorijeva 240 kalorija na sat
6. Čišćenje podova - usisavanje sagorijeva 180 kalorija, a pranje 240 kalorija na sat
7. Čišćenje kade - sagorijeva ukupno 200 kalorija
8. Pranje prozora - sagorijeva 200 kalorija na sat
9. Kuhanje - sagorijeva 150 kalorija na sat
10. Iznošenje smeća - sagorijeva 105 kalorija na sat

 

Tu su još neki kućanski poslovi koji mogu biti izvrsni ako želite održati vitku liniju:

 

Pranje automobila - sagorijeva 235 kalorija na sat
Rad u vrtu - sagorijeva 290 kalorija na sat
Lijepljenje tapeta i bojanje zidova - sagorijeva 135 kalorija na sat
Penjanje uz stepenice - sagorijeva 500 kalorija na sat

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio