Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 5 kako ubrzati metabolizam

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Jedan od osnovnih savjeta kako ubrzati metabolizam podrazumijeva svakodnevnu tjelovježbu i zdravu prehranu, no činjenica je kako s godinama sve teže možemo održati željenu težinu.

Neka od znanstvenih ispitivanja pokazala su kako između 6. i 18. godine života potrošnja kalorija u stanju mirovanja (bazni metabolizam) opadne za nevjerojatnih 25 %, a nakon 20. godine života za 2 do 3 % u svakoj dekadi života. Na svu sreću postoji nekoliko načina da se odgodi prirodno usporavanje metabolizma, a svi oni uključuju neke sitne promijene u načinu života.

 

1. Važno je trošiti kalorije i dok ne vježbate - neka od najnovijih istraživanja usmjerena su na posljedice "sjedećeg" načina života. Napredna tehnologija koja nam s jedne strane olakšava život, s druge  pridonosi sve manjoj fizičkoj aktivnosti. Prilikom mjerenja brzine metabolizma potrebno je uzeti u obzir razinu aktivnosti tijekom čitavog dana. Najnovija istraživanja pokazala kako „nemirne“ osobe, koje su u neprestanoj žurbi, tijekom dana potroše čak 352 kalorije više od onih staloženih i mirnih osoba. Povećavanjem svakodnevnih aktivnosti koje ne spadaju u klasičnu tjelovježbu, ali sagorijevaju masti, poput hodanja, stajanja, cupkanja – potroši se više kalorija, ubrza se metabolizam i lakše se održava željena tjelesna težinu. Sitni, a česti pokreti mogu imati velik utjecaj na kompletnu dnevnu aktivnost.

 

Savjeti kako potrošiti kalorije bez klasične tjelovježbe:

 

  • Podesite alarm te svakih 45 minuta na poslu ustanite, prošećite malo po uredu, napravite nekoliko čučnjeva, rastegnite se
  • Parkirajte automobil nešto dalje od samog ulaza u firmu i koristite stepenice umjesto lifta
  • Ako radite u uredu, umjesto na uredskoj stolici sjedite na lopti za pilates. Na taj ćete način angažirati i gornji dio tijela
  • Prilikom obavljanja telefonskih razgovora ustanite i prošećite po uredu ili stanu

 

2. Kombinirajte treninge: trčite prvo brzo, zatim sporo, prvo kratko zatim duže. Intenzivno trčanje sagorijeva puno više kalorija od onog laganog, čak i u vremenu nakon treninga. Suprotno tomu, dugo i polagano trčanje pospješuje izgaranje masnoća. Čestim kombiniranjem treninga poboljšat ćete sagorijevanje kalorija prije i nakon trčanja, što će imati pozitivni učinak na vaš metabolizam, a vaš program treninga će biti zanimljiv i izbalansiran.

 

 

3. Riješite se stresa - kroničan stres može podići razinu hormona kortizola u krvi, što lako može dovesti do debljanja, osobito u predjelu stomaka. Istraživanja su pokazale kako razina kortizola raste i kod ljudi koji spavaju manje od 8 sati dnevno. Stoga pronađite vremena za spavanje i aktivnosti koje vas umiruju poput joge, masaže i vježbi dubokog disanja. Na taj način ćete znatno smanjiti stres i reducirati njegove negativne učinke na vaš metabolizam.

 

4. Svakodnevno trenirajte svoju snagu - Uključite 2 - 3 treninga snage u svoj tjedni program vježbanja. Na taj ćete način povećati mišićnu masu i tijekom dana sagorjeti barem 50 kalorija više. Još važnija je činjenica kako ćete na taj način održati mišićnu masu dok budete starjeli, te održati dobar metabolizam. Razvijanje mišićne mase je poput štednje za stare dane; tek kasnije ćete u potpunosti moći iskoristiti sve njene prednosti.

 

5. Poboljšajte prehranu, izbacite industrijski prerađenu hranu - Preskakanje dnevnih obroka i nedovoljna briga o tijelu, osobito u vremenu kada ozbiljno trenirate, može značajno usporiti vaš metabolizam. Stoga, isto kao što planirate svoj program trčanja i tjelovježbe, planirajte i program prehrane. Držite se malih, ali čestih obroka tijekom cijelog dana, kako biste imali dovoljno energije. Pokušajte izbjeći industrijski prerađenu hranu. Zamijenite je svježim voćem, povrćem i žitaricama. Voće, povrće, koštunjavo voće i cijela zrna se lakše probavljaju i puno su hranjiviji od gotovih, industrijskih proizvoda. Započnite malim koracima, za početak zamijenite jedan industrijski proizvod ili prerađevinu prirodnom namirnicom kako biste tijekom vremena, postepeno poboljšali kompletnu prehranu.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio