Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Savjeti za Božićnu dekoraciju i ukrase

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Kićenje Božićnog drvca je definitivno jedan od najljepših, tradicionalnih običaja. Kako će ko okititi Božićno drvce, u današnje je vrijeme stvar ukusa, maštovitosti, materijalnih mogućnosti, ali i znanja.

No važno je znati da, kada kitite Božićno drvce, nije dobro pretjerivati s bojama, ali ni s preuranjenim kićenjem. Ako prerano okitite drvce, može se dogoditi da vas sav taj sjaj i blještavilo zasite prije vremena. U duhu naših običaja, razmislite o tome da bi Božićno drvce trebalo okititi neposredno pred Badnjak, odnosno na Badnju večer, kako bi nas uveseljavalo sve do blagdana Sveta tri kralja.

 

Također bi bilo poželjno da svatko od ukućana, pa čak i svaki dragi gost, stavi poneki svoj ukras na Božićno drvce, kako bi pridonio ugodnoj blagdanskoj atmosferi. To ne moraju nužno biti kupljeni ukrasi; već se na drvce mogu staviti razni bomboni ili ručno načinjeni ukrasi. Kada su u pitanju boje kod kićenja Božićne jelke trebali bi smo se pridržavati slijedećih:

 

Zelena boja je boja koju treba što više upotrebljavati. Blagdanska groznica može biti dosta stresna i zbog toga je bitno da kućom dominira zelena boja, jer ta boja umiruje. Nadalje, zelena je boja odličan kontrast dominantno crvenoj boji koja se dosta koristi kod Božićne dekoracije.

 

Bijela boja je po feng shuiu boja bez života, odnosno boja bez boje, te ju nije preporučljivo koristiti je u ovim prigodama. No u posljednje se vrijeme se pojavljuje sve više bijelih Božićnih jelki i ukrasnih grana, koje mogu biti jednako ukusno okićene, kao one zelene. Međutim, ako se odlučite okititi bijelu jelku, trebali bi povesti računa o tome da ne miješate više od dvije boje ukrasa.

 

Crvena boja je boja koja simbolizira radost, sreću, uživanje, ali i duboku i strasnu ljubav. Vjeruje se također da crvena boja štiti od negativne energije te se, bez dvojbe, može reći kako je ova boja koja, počevši od garderobe Djeda Božićnjaka, pa sve do ukrasnih traka i lampica, najzastupljenija boja u vrijeme Božićnih blagdana. Crvena boja ukrasa savršeno se slaže uz zlatnu.

 

Plava boja je ujedno i boja duhovnosti, suosjećajnosti i nježnosti. Često se povezuje s produhovnošću, stalnošću i vjernošću. Poput zelene, i ona djeluje umirujuće. Zbog toga, ako se umjesto zelene, opredijelite za bijelu umjetnu jelku, savršena boja za ukrase će biti upravo plava.

 

Ljubičasta (purpurna) boja je koja predstavlja vjernost, iskrenost, ljubav i patnju. Ova boja je istovremeno i boja visokog plemstva, te Božićno drvce može zaista izgledati profinjeno i ekstravagantno ako njime dominira ova otmjena boja.

 

 

 

S obzirom da našu stranicu prate neizostavne Top 10 liste, i u ovom članku smo za Vas pripremili top 10 najneobičnijih Božićnih jelki:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio