Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 kako preživjeti vruće ljetne večeri

Written by 
Rate this item
(3 votes)

Kako nam pristižu sve topliji ljetni dani, večeri će također ponekad biti nesnosno vruće tako da ćemo često imati problema sa spavanjem.

Jedna od opcija za rješenje ovog problema je klima koju možete podesiti na optimalnu temperaturu za spavanje, odnosno uključiti ju da radi na minimumu jer se noću, za vrijeme sna, tijelo hladi pa ako je temperatura preniska, postoji mogućnost da se ujutro probudimo bolnih mišića ili prehlađeni.

 

Isto tako, ako je ostavite da radi tijekom cijele noći, zasigurno će vam pristizati poprilično veliki računi za struju. No postoje i alternativni načini hlađenja tijekom vrućih ljetnih večeri:

 

1. Povedite računa o tome da vam posteljina bude od pamuka - zaboravite na onu satensku, svilenu, poliestersku i posteljinu od drugih materijala koji griju. Najbolji je pamuk, koji je mekan i lak i kroz koji vaša koža diše.

 

2. Jedna od opcija za hlađenje je ta da stavite posteljinu u vrećicu pa u hladnjak na nekoliko minuta. Ovo vas neće hladiti tijekom cijele noći, ali će vam barem osigurati dovoljno vremena da zaspete.

 

3. Kako bi ste se ohladili možete posegnuti za takozvanom "egipatskom metodom" koja podrazumijeva vlaženje prekrivača ili ručnika hladnom vodom te potom postavljanje tako vlažnog prekrivača preko onog suhog kako se ne bi smočio madrac.

 

4. Ako ste u prilici spavajte potpuno goli. Neki ljudi se upravo na taj način najbolje osjećaju tijekom vrućih ljetnih večeri, dok drugi tvrde kako na taj način sav znoj ostaje na vama, a kada ste obučeni ipak ga djelomično upije tkanina.

 

5. Kombinacija ventilatora i leda - za ovaj način hlađenja potrebno je napuniti plitku zdjelu leda i postaviti je između vas i ventilatora te podesiti ventilator na način da djelom puše preko zdjele s ledom. Na ovaj način će, umjesto cirkulacije toplog zraka, do vas dopirati rashlađeni.

 

 

 

6. Ako možete - spavajte sami - ako ste u vezi ili u braku, ne morate nužno spavati zajedno, pogotovo tijekom ljetnih vrućina. Ako imate mogućnost - spavate odvojeno. Od blizine drugog tijela samo će vam biti još toplije i bit ćete nervozniji, pa nećete moći zaspati. Zbog toga je bolje spavati odvojeno nego se svađati bez potrebe.

 

7. Pijte dosta tekućine - barem 2 čaše hladne vode prije spavanje. Znojenje tijekom noći može dovesti do dehidratacije, stoga se osigurajte na način što ćete na vrijeme unijeti dovoljno tekućine.

 

8. Rashladite se pod tušem - hladan tuš je jedna od najboljih stvari ljeti. Dakle, prije odlaska na spavanje istuširajte se prvo mlakom vodom, a potom postepeno smanjujte temperaturu. Tuš će sprati znoj, koža će vam prodisati, a spustit ćete i temperaturu tijela.

 

9. Rashladite stopala! Poznata je činjenica kako su naše noge jako osjetljive na temperaturu stoga se vrlo lako može rashladiti cijelo tijelo potapanjem stopala u hladnu vodu prije polaska na počinak. Također možete staviti lavor hladne vode pored kreveta kako bi bili u mogućnosti rashladiti noge svaki put kada se ugriju.

 

10. Ugasite svijetlo i sve električne uređaje jer oni samo doprinose porastu sobne temperature.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
More in this category: « Top 10 kako ukloniti mrlje
Joomla SEF URLs by Artio