Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 kako ukloniti mrlje

Written by 
Rate this item
(0 votes)

U ovom članku odlučili smo se  objaviti nekoliko korisnih savjeta na temu kako ukloniti razne mrlje.

Kao jednu od najvažnijih stvari treba istaknuti kako se uvijek prilikom uklanjanja mrlja treba pridržavati uputa proizvođača i to prije upotrebe bilo kojeg od proizvoda namijenjenog odstranjivanju mrlja.

 

Nadalje, važno je upamtiti kako nikada ne smijete miješati kemikalije - nastali plinovi mogu ugroziti vaše zdravlje, a i vaš život. Također nikada nemojte pušiti i ne stavljajte tekućine za čišćenje blizu otvorenog plamena, jer je velika većina proizvoda za čišćenje lako zapaljiva.

 

Dok čistite, pobrinite se da prostorija bude prozračna kako bi ste izbjegli udisanje otrovnih para. Ruke obavezno zaštitite za čišćenje namijenjenim, gumenim rukavicama.

 

1. Kako ukloniti mrlje od mlijeka? Mrlje od mlijeka ćete ukloniti tako da tkaninu prvo isperete hladnom vodom, zatim operete koristeći bio deterdžent.

 

2. Kako ukloniti mrlje od blata? Mrlje od blata ćete ukloniti tako što ćete višak blata ostrugati tupim nožem, zatim ćete na mrlju nanijeti bio tekućinu za pranje ili sapun za odjeću, te oprati kao i obično.

 

3. Kako ukloniti mrlje od kave? Mrlje od kave ćete ukloniti tako što ćete nastalu mrlju odmah isprati mlazom hladne vode, zatim ćete zaprljani komad odjeće potopiti u jaku otopinu deterdženta i neko vrijeme ostaviti da se namače. Tvrdokorne mrlje je prije namakanja dobro tretirati rastvorom hidrogen peroksida i vode u omjeru 1:9 (1-hidrogen, 9-voda) .

 

4. Kako ukloniti mrlje od čokolade? Mrlje od čokolade ćete ukloniti na način što ćete na mrlju nanijeti tekući deterdžent za pranje, te mrlju obrisati spužvom i toplom vodom, te isprati kao i obično.

 

 

5. Kako ukloniti mrlje od ulja? Mrlje od ulja ćete ukloniti na način što ćete navlažiti tkaninu čistom vodom, na mrlju ćete nanijeti jaki tekući deterdžent za pranje te odmah isprati u vreloj vodi (vodite računa o tome koju temperaturu vode tkanina može podnijeti).

 

6. Kako ukloniti mrlje od voća? Mrlje od voća ćete ukloniti tako što ćete mrlju posuti boraksom kako bi apsorbirali vlagu i neutralizirali kiselinu iz voća. Potom ćete tkaninu isprati u hladnoj vodi, te oprati u otopini vruće vode i deterdženta.

 

7. Kako ukloniti mrlje od rajčice? Mrlje od rajčice ćete ukloniti tako što ćete prvo sastrugati višak zatim mrlju držati desetak sekundi pod mlazom hladne vode. Potom ćete mrlju natopiti tekućim deterdžentom te oprati. Tvrdokornije mrlje ćete prije pranja tretirati rastvorom hidrogen peroksida i vode u omjeru 1:9 (1-hidrogen, 9-voda).

 

8. Kako ukloniti mrlje od ruža? Mrlje od ruža za usne ćete ukloniti tako što ćete ju najprije natopiti razrjeđivačem, zatim na nju nanijeti tekući deterdžent koji ćete utrljati u da vlakna dobro upiju. Zaprljanu tkaninu potom operite u što je moguće toplijoj vodi vodeći pritom računa o tome koju temperaturu vode tkanina može podnijeti.

 

9. Kako ukloniti mrlje od tinte? Mrlju od tinte ćete ukloniti tako što ćete na mrlju najprije nanijeti aceton, a ako je riječ o tinti iz nalivpera, mrlju ćete posuti solju i limunovim sokom te ostaviti da odstoji tijekom noći.
Na kraju ćete tkaninu oprati tekućim deterdžentom.

 

10. Kako ukloniti mrlje od crnog vina? Mrlje od crnog vina ćete ukloniti tako što ćete na mrlju nanijeti sol, ostaviti malo da odstoji zatim ostrugati s tkanine sve ostatke soli, te obrisati upijajućom krpom. Potom ćete mrlju natopiti hladnom vodom i to natapajući izvana prema unutra kako bi ste spriječili da se mrlja proširi po ostatku tkanine. Nakon toga odjevni predmet operite na uobičajen način.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio