Print this page

Top 10 najbolji šampon za kosu

Written by 
Rate this item
(21 votes)

Sigurno ste se već zapitali kako odabrati najbolji šampon za svoju kosu. No bitno je znati kako bi bilo koji od tretmana za kosu, uključujući i najobičnije preparate koje koristite kod kuće, dao rezultate, najvažnija je svakodnevna njega.

Pri pranju kose, nemojte koristiti jake šampone, ne trljajte tjeme iz svom snagom i obavezno pripazite na temperaturu vode. No nije dobro ni samo površno pranje, jer se kosa tada jako brzo masti. Ako vam je kosa i nakon pranja slijepljena i masna, najvjerojatnije ste rabili pre jake preparate za učvršćivanje. Temeljito operite kosu i vratite joj sjaj i to na način koji sugeriraju profesionalni frizeri – malu količinu šampona razmutite u čaši čiste vode, te dobivenu mješavinu nanesite na suhu kosu i dobro utrljajte. Pričekajte malo, zatim dobro isperite, te nakon toga normalno operite kosu. Vjerujte nam na riječ - kosa će vam biti meka poput svile.

 

Što se tiče odabira najboljeg šampona kada su neki od najčešćih problema kose u pitanju, i za to imamo par savjeta.

 

1. Ako imate masnu kosu - Zaboravite na šampone za volumen! Pramda se ovaj tip kose jako brzo prlja, nemojte ju prati pre često. Bilo bi idealno da kosu perete dva puta tjedno, a u međuvremenu je uvijek možete vezati kako se ne bi vidjelo da nije savršeno čista. Prilikom odabira najboljeg šampona za masnu kosu, treba obratiti pažnju da isti bude biljnog porijekla kako dodatno ne bi nadraživao žlijezde lojnice. Nemojte koristiti šampone za veći volumen jer će vam isti, nakon izvjesnog vremena, početi iritirati tjeme. Jedan od korisnih savjeta kod problema masne kose je taj da u vodu za ispiranje dodajte malo jabučnog octa koji će kosi osigurati dodatni sjaj te smanjiti mašćenje. Na masnu kosu nemojte stavljati puno laka i upotrebljavajte četku od polu prirodne i polu umjetne dlake.

 

2. Ako imate suhu kosu potrebna vam je organska njega i masaža. Šampon koji koristite treba biti blag i od prirodnih sastojaka, a ključnu ulogu u njezi suhe kose imaju regeneratori te svakodnevna masaža tjemena. Tjeme možete masirati samim češljanjem ili četkanjem, ali i vrhovima prstiju, kružnim pokretima. Suhu je kosu nakon pranja potrebno samo blago istrljajte ručnikom kako je ne bismo oštetili uslijed pre agresivnog trljanja. Ako ikako možete nemojte ju sušiti fenom a, ako baš morate, prethodno koristite zaštitni sprej.

 

 

3. Ako imate problema s peruti vrijedi pravilo što blaže, to bolje. Zima je uglavnom godišnje doba kada se perut češće javlja. Tada se ovaj problem odražava kao jači bilo da imate masnu ili suhu kosu. Kod ovog je problema kosu potrebno dobro i dugo ispirati toplom vodom, pritom nježno masirajući tjeme, koristeći preparate koje vam preporuči specijalista - dermatolog. Kod problema s peruti najbolji su blagi šamponi s ekstraktom koprive, majčine dušice, breze ili propolisa.

 

4. Ako imate normalnu kosu prilikom pranja, odnosno šamponiranja je što manje zapjenite.
Ako imate kratku kosu, dovoljna vam je žličica šampona, dok kod duže kose treba dupla doza. Šampon izlijte na dlan te nanesite na mokru kosu. Vrhovima prstiju - kružnim pokretima masirajte tjeme. Potrudite se koristiti šampone koji ne pjene jer velika količina pjene može ošteti kosu. Nakon pranja, kosu isperite blagim mlazom mlake vode. Regenerator nanosite isključivo na vrhove i ostavite ga da djeluje desetak sekundi.

 

5. Bez obzira koji tip kose imate, za sve vrijedi zlatno pravilo da kosu nikada ne češljajte dok je mokra. Mokra kosa je iznimno krhka stoga ju nije preporučljivo češljati. Ako baš morate, onda to napravite koristeći se gustom četkom ili češljem sa izrazito širokim zupcima.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info

Latest from Top 10

Related items

Joomla SEF URLs by Artio