Print this page

Najbolja sredstva za čišćenje lica

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Osnovna uloga sredstava za čišćenje lica je prvenstveno uklanjanje izumrlih stanica, nečistoće i ostataka make-upa s lica, vrata i dekoltea, dok istovremeno čuvaju prirodne lipidne barijere naše kože.

Pravilna njega lica, odnosno odabir odgovarajućeg sredstva za čišćenje bilo da se radi o mlijeku, losionu ili kremi, ovisi o četiri čimbenika: o tipu kože, godišnjem dobu, starosnoj dobi i spolu. Mlijeko za čišćenje lica ima prednost nad sapunima jer ono pruža kvalitetno čišćenje, bez dodatnog isušivanja i znatnijih promjena prirodne pH vrijednosti naše kože. Osim toga, redovito korištenje mlijeka za čišćenje lica sprečava pretjerano lučenje masnoće tijekom ljeta te isušivanja kože u zimskim danima. Očekivani učinak nakon upotrebe mlijeka je čista, hidratizirana, meka, nježna i elastična koža. Na tržištu su dostupna mlijeka namijenjena normalnoj, mješovitoj te osjetljivoj koži. Osjetljiva koža zahtjeva blaga mlijeka i sredstva koja u sebi sadrže jako malo konzervansa, umjetnih boja i mirisa.

 

Za masnu kožu savjetuje se korištenje pjena i gelova koji u sebi ne sadrže sapune, ulja i abrazivna sredstva. U sredstvima za čišćenje masne kože često se nalaze salicilna i glikolna kiselina, koje djeluju kao eksfolijanti. Ako se ipak odlučite masnu kožu čisti mlijekom, nakon toga je poželjna upotreba adstringentnih losiona koji u sebi sadrže soli aluminija ili cinka, te imaju adstringentno djelovanje, skupljaju pore i smanjuju lučenje sebuma.

 

Kako bi se koža pravilno očistila, mlijeko za čišćenje treba nanijeti na lice, vrat i dekolte i to vrhovima prstiju ili vatom. Nakon toga se polukružnim pokretima mlijeko razmazuje po koži, čime se ujedno osigurava i masaža lica. Suhom, a zatim i vlažnom vatom potom treba ukloniti ostatke mlijeka s kože. Nakon toga lice treba umiti mlakom vodom, nikada vrućom, jer vruča voda narušava lipidne barijere kože. Lice je preporučljivo čistiti dva puta dnevno, ujutro i navečer.

 

Nakon što ste lice očistili mlijekom, slijedi nanošenje tonika ili losiona koji osvježava, hladi i umiruje kožu. Korištenje tonika jako je bitna stavka kod čišćenja kože lica kako bi se koži vratio prirodni pH balans. Na tržištu su dostupna i 2 u 1 sredstva za čišćenje koja u isto vrijeme i čiste i toniraju kožu lica. Tonici su u principu pomoćna sredstva koja nakon čišćenja mlijekom uklanjaju ostatke samog mlijeka te preostale nečistoće, kao i kloride iz vode koji zaostaju na koži nakon umivanja. Nakon što se na lice nanese tonik, koža je spremna da bolje apsorbira kremu, koja se nanosi kako bi se kompletirala njega lica.

 

 

Tonici mogu biti alkoholni ili bezalkoholni. Alkoholni se često koriste kod masne kože, dok oni bezalkoholni pogoduju suhoj i osjetljivoj koži. U sebi najčešće sadržavaju ekstrakte ružmarina, aloa vere, kamilice, citrusa, kamfora i slično. Mogu sadržavati i neke komponente koje zatežu kožu poput ekstrakta indijske zelene alge, morskog elastina i slično. Tonik nanosimo odmah nakon čišćenja lica mlijekom, prvo na čelo i obraze, zatim na nos i bradu, pri čemu je posebnu pažnju potrebno obratiti na rubove nosa, gdje se nakuplja najviše masnoće.

 

Ovdje možete pogledati naš izbor za top 10 najbolja sredstva za čišćenje lica:

 

1. Biotherm Biosource Hydra-Mineral Cleanser

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

2. Clarins Cleansing Milk With Gentian mlijeko za mješovitu i masnu kožu

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

3. Clarins Gentle Foaming Cleanser - pjena za čišćenje

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

4. Clinique 3-Step Skin Care

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

5. Decléor Hydra- Radiance Smoothing Cleansing Mousse - pjena za čišćenje

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

6. La Roche-Posay Physiological mlijeko za čišćenje

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

7. Lierac Paris Refresh mlijeko za čišćenje

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

8. L'Oreal Age Perfect mlijeko za čišćenje

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

9. Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit gel za umivanje

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

10.Nivea Visage Pure & Natural mlijeko za čišćenje

najbolja sredstva za čišćenje lica

 

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info

Latest from Top 10

Related items

Joomla SEF URLs by Artio