Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najbolja sredstva protiv akni

Written by 
Rate this item
(6 votes)

Akne ili bubuljice su jako često kožno oboljenje, osobito kod mladih ljudi, ali i kod starijih osoba. Zanimljiva je činjenica kako se bubuljice jednako javljaju i kod muškaraca i kod žena.

Što se tiče liječenja akni, ono je individualno, a uvelike ovisi o tipu akni te o otpornosti organizma, ali je ono uglavnom dugotrajan proces, pa se vidljivi rezultati mogu očekivati tek nakon 2 do 3 mjeseca, što na mnoge pacijente djeluje poprilično obeshrabljujuće. Zbog toga kod liječenja i primjene sredstava u borbi protiv akni treba biti uporan, dosljedan i ustrajan. 

 

Kada je riječ o prevenciji akni, u većini slučajeva ona može spriječiti njihovu pojavu ili znatno smanjiti pojavu novih. Kao prevencija i pomoć protiv akni jako je važno redovno održavati osobnu higijenu, često umivati lice i tuširati se nemasnim i blagim sapunima.

 

U borbi protiv akni također može pomoći i aromaterapija, ali je za to potreban savjet stručnjaka - aromaterapeuta. Poznato je kako se protiv akni koriste ulje kleke, cedra, bademovo ulje i ulje gorke naranče.

 

Za liječenje akni postoji više vrste lijekova i različitih preparata. Tu su i hormonske tablete te razne vrste losiona i krema. Međutim, za upotrebu bilo kojeg lijeka potrebno se prethodno konzultirati sa specijalistom - dermatologom, a ne samoinicijativno uzimati lijekove, jer se neki od istih ne preporučuju bolesnicima ili trudnicama.

 

Od hranljivih i ljekovitih tvari (vitamina i minerala) preporučuju se namirnice koje u sebi sadrže: cink, vitamin B-6, vitamin C, vitamin E, kalcij, beta-karoten, te drugi antioksidansi.

 

 

Također postoji i mnoštvo prirodnih lijekova protiv bubuljica poput maske od pivskog kvasca koja se nanosi na bolna i upaljena mjesta. Čaj od kamilice kao napitak, ali i kao losion, koji povoljno djeluje protiv akni. Salicilna kiselina i ekstrakt zelenog čaja također se mogu upotrebljavati kao losion s obzirom da i oni efikasno djeluju protiv akni.

Od ljekovitih biljaka obično se pripravljaju čajevi kojima se čisti koža kako bi se spriječile ili liječile akne. Stručnjaci preporučuju: koprivu, hajdučku travu, maslačak, bosiljak, neven i ružinu vodicu.

 

Namirnice koje su se pokazale kao efikasne kod smanjenja akni su: krumpir, masline, grah, grašak, riža, žitarice, nemasno meso , sjemenke, banane, riba, smokve, gljive i zimska tikva.

 

Liječenje akni treba svakako obavljati uz savjete liječnika, a u tekstu je navedeno što može pomoći pri liječenju. Ukoliko zamijetite da su vam se na koži pojavile velike tamne mrlje, veliki broj krupnih gnojnih bubuljica, crvenilo veće površine, obavezno potražite pomoć dermatologa.

 

Ovdje možete pročitati naš top 10 za najbolja sredstva protiv akni (bubuljica) koja možete koristiti preventivno ili za ublažavanje problema akni, dakako uz liječnički nadzor kod slučajeva gdje je problem nešto izraženiji.

Napomena: lista je složena po abecednom redoslijedu.


1. Acne Solutions Emergency Gel Lotion by Clinique

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
2. Acne Solutions Oil-Control Cleansing Mask

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
3. Clean & Clear Advantage Oil Absorbing Treatment Oil-Free

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
4. Clean & Clear Advantage Oil-Free Acne Moisturizer

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
5. Clean & Clear Maximum Strength Persa-Gel

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
6. Neutrogena Oil-Free Acne Stress Control Power-Foam Wash

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
7. Neutrogena Oil-Free Acne Wash Pink Grapefruit Foaming Scrub

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
8. Oil-Free Acne Stress Control 3-In-1 Hydrating Acne Treatment by Neutrogena

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
9. Vichy  Normaderm Active Anti-Imperfection Concentrate

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica
10. Vichy Normaderm Deep Cleansing Gel

Najbolja sredstva protiv akni - bubuljica

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio