Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najbolja ulja za masažu

Written by 
Rate this item
(7 votes)

Za masažu se koriste bazna, biljna ulja koja istovremeno njeguju i hrane našu kožu, a služe i kao baze za eterična ulja koja se u njima lako otapaju. Bazna, biljna ulja su ujedno i odlični lubrikanti za masažu.

S obzirom na to da ih nanosimo na kožu, a ponekad njima mažemo i cijelo tijelo, ona moraju biti visoke kvalitete, hladno cijeđena, nerafinirana i bez ikakvih dodataka.  Biljna ulja u sebi sadržavaju vitamine, minerale i masne kiseline zbog čega su izuzetno hranjiva za kožu i efikasna u kozmetici. Različita mineralna, bebi ulja te slični sintetički proizvodi imaju prevelike molekule te teško prodiru u kožu pa od masaže tim uljima nema velike koristi s obzirom na to da eterična ulja ostaju na površini kože i ispare. Osim toga, sintetička ulja imaju tendenciju začepljivanja pora i ne hrane našu kožu kao što to čine biljna ulja.

 

Biljna ulja se možemo upotrebljavati i u kozmetičke svrhe, zasebno ili uz dodatak raznih eteričnih ulja, čime se poboljšava njihovo kozmetičko djelovanje, baš kao što i bazna ulja pojačavaju djelovanje eteričnih ulja. Miješanjem biljnih ulja u svrhu postizanja raznih ljekovitih formula jako je dobra ideja. Laganija biljna ulja možemo koristiti zasebno (bademovo ulje, ulje iz sjemenki grožđa) ili mogu činiti najveći dio mješavine ulja za masažu. Gušća, bogatija ulja, koja su uglavnom i dosta skuplja, mogu se dodavati u svrhu poboljšanja apsorpcije i bogatije "hrane" za kožu. Gušća ulja mogu biti pre teška i pre ljepljiva ako se koriste u svom čistom obliku; bez dodataka.

 

Ovdje možete pronaći naš top 10 za najbolja ulja za masažu:

 

1. Ulje avokada - spada pod teža ulja i obično se miješa s lakšim masažnim uljima, kao što je bademovo ulje. Avokado ulje je i otprilike dvostruko skuplje od bademovog ulja. Ljudi koji su osjetljivi na lateks mogu biti osjetljiva i na avokado ulje.

najbolja ulja za masažu

 

2. Bademovo ulje - najpopularnije bazno ulje pri masažama. Srednje je konzistencije i dobro se može razmazati po tijelu. Osobe sklone alergijama na orašaste plodove trebale bi izbjegavati bademovo ulje.

najbolja ulja za masažu

 

3. Ulje grožđanih sjemenki - je odlična zamjena za bademovo ulje jer je laganije konzistencije i ne uzrokuje loše reakcije kože ili alergije. Ovo je ulje idealno za masažu beba i djece. Ulje grožđanih sjemenki zateže i hidratizira kožu, dobro se razmazuje i ne masti kožu. Ovo ulje je bogato vitaminom E i esencijalnim kiselinama, te je prikladno i za masažu i lica.

najbolja ulja za masažu

 

 

4. Ulje jezgre marelice - je slične teksture i boje kao bademovo ulje, ali je dosta skuplje. Bogato je vitaminom E, što spada u kvalitetu koja ovom ulju pruža nešto dulji rok trajanja od drugih ulja. Poput bademovog ulje, i ulje jezgre marelice se odlično apsorbira u kožu, tako da ne ostavlja dugotrajan osjećaj masnoće. Ulje jezgre marelice je dobra alternativa bademovom ulju i to kod osoba koje su sklone alergijama na orašaste plodove.

najbolja ulja za masažu

 

5. Ulje jojobe - ovo ulje također spada pod najčešća ulja za masažu s obzirom na činjenicu da pogoduje svim tipovima kože. Hidratizira, omekšava i štiti kožu, te je pogodno za razne upale, akne, psorijazu, ekceme, opekline od sunca, prhut, strije te kožu iritiranu depilacijom. Starije ga osobe također vole, jer je dobro kod reume i artritisa.

najbolja ulja za masažu

 

6. Kakao maslac - Kakao maslac je iznimno bogat i ima izrazitu čokoladnu aromu. Krut je na sobnoj temperaturi, a ima dosta tešku teksturu, tako da ga treba miješati s drugim uljima ili koristiti za vrlo male površine.

najbolja ulja za masažu

 

7. Kukui ulje - se iznimno brzo upija u kožu, ne ostavljajući nikakav masni film. Čak i koža koja slabo upija druga ulja koja se brzo upijaju (lješnjak, makadamija, marelica...), upit će ga u roku par minuta. Indijanci na Havajima, kukui ulje obično koriste za sve tipove kože, uključujući masnu kožu i kožu oštećenu suncem. Kukui ulje  je iznimno hranjivo, tako da je dobro i za njegu suhe kože.

najbolja ulja za masažu
 

8. Ulje pšeničnih klica - u sebi sadržava velike količine vitamina A, C, D i E, stoga je pogodno za masažu masne kože ili kože oštećene suncem. Pomaže pri obnavljanju i poboljšava sveukupno stanje našeg najvećeg organa.

najbolja ulja za masažu

 

9. Ulje pupoljke - u sebi sadržava veće količine fitoestrogena te iz tog razloga pogoduje masaži žena u menopauzi. S druge strane, trudnice i žene koje uskoro planiraju zatrudnjeti ga ne bi smjele koristiti s obzirom na činjenicu da visok hormonalni sastav može negativno djelovati na plodnost.

najbolja ulja za masažu

 

10. Ulje sjemenki divlje ruže - ovo ulje se smatra najprikladnijim kod obnavljanja kože oštećene suncem ili je kože s puno ožiljaka kao što su tragovi tretiranja akni. Odlično njeguje kožu i kosu, te ima svojstva pomlađivanja.

najbolja ulja za masažu

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio