Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najbolje maske za kosu

Written by 
Rate this item
(3 votes)

Svatko od nas, što ne uključuje samo žene, bi htio imati lijepu i njegovanu kosu, zar ne. No kada je riječ o njezi kose, tu su različita uvjerenja, od kojih su neka točna, a neka i ne.

Stoga, ne bi bilo loše znati koja su koja, barem prema trenutnim saznanjima, prije nego objavimo naš top 10 za najbolje maske za kosu.

Sušenje kose putem sušila (fena) šteti i isušuje našu kosu - to je, nažalost, TOČNO! netocno
Ukoliko sušilo držite pre blizu glave, zrak koji iz njega izlazi je vruć, što nimalo neće goditi koži glave, a i vlasi kose će se dodatno isušiti. Ukoliko baš morate koristiti sušilo za kosu, pokušajte, nakon pranja kosu što dulje osušiti uz pomoć mekog ručnika kako bi se voda upila (pripazite pritom da ne trljate pre jako kako ne bi oštetili vlasi), potom sačekajte još par minuta, da još dio vode ispari iz vaše kose. Tek onda uključite sušilo, po mogućnosti, ne na najjače, te ga držite barem dvadesetak centimetara udaljeno od glave.

 

Kada je šišamo naša kosa jača i brže raste. NETOČNO! netocno
Brzina rasta naše kose kao i njeno jačanje ne ovisi o tome koliko je često šišao. Kračenjem kose uklanjamo oštećene vrhove zbog čega naša kosa odmah izgleda bolje - no ona neće biti jača. Isto vrijedi i za suhu kosu; ako se uklone oštećeni vrhovi, kosa će odmah izgledati bolje. No ipak, kada se odlučimo skratiti kosu nekih 2 - 3 cm duljine, naše će vlasište puno bolje disati, i tada će kosa zaista postati zdravija. No to je dovoljno napraviti par puta na godinu.

 

Bojanje kose i trajna ondulacija oštećuju kosu: DJELOMIČNO TOČNO! tocno-netocno
Kvalitetne boje za kosu u današnje vrijeme u sebi sadržavaju mnoge supstance koje dodatno njeguju kosu. Ako se prilikom bojanja postupa pravilno (prema uputama, a ovo se najviše odnosi na doziranje i vrijeme držanja kemikalija na glavi) i ako se koriste kvalitetne boje za kosu, kao i kvalitetne kemikalije za trajnu ondulaciju, kosa neće biti oštećena - osim ako ste alergični na neki od sastojaka, što, s obzirom na njihov broj, uopće nije nemoguće. Ponekad se također zna dogoditi, pogotovo ako se često bojate kosu i pritom eksperimentirate s različitim kemikalijama, da vam s vremenom organizam postane prezasićen pa da, u kombinaciji s eventualnim padom imuniteta, postanete alergični na nešto što vam nikad ranije nije smetalo.

 

Pojedini lijekovi mogu izazvati opadanje kose. TOČNO! tocno
Ovo se zna dogoditi kod dulje uporabe antibiotika, antidepresiva, antikoagulanata, a kod nekih žena i kod uzimanja anti bebi pilula. Ako vam bilo što od navedenog počne djelovati na opadanje kose, obavezno se posavjetujte s liječnikom kako bi vam eventualno promijenio terapiju (što se anti bebi pilula tiče, mogu se odabrati one s drukčijim postotkom hormona). Ako je opadanje kose izazvano lijekovima, kosa bi se, u većini slučajeva, trebala oporaviti nakon nekog vremena sama.

 

A sada da se vratimo na temu našeg članka, dakle na maske za kosu. Maske za kosu hrane i njeguju bojanu, kemikalijama tretiranu i oštećenu kosu.Upotrebom maski za kosu dlaka postaje zdravija i jača. Maske prirodnoj kosi pružaju potpunu njegu zahvaljujući raznim sastojcima koji pogoduju njenoj njezi, a tretiranoj kosi daju zdrav i prirodan sjaj. Ukoliko je vaša kosa suha i oštećena svakako preporučamo nanošenje maske za kosu i to 2 -3 puta tjedno, tijekom cijele godine.

 

 

Ovdje možete pogledati naš izbor za najbolje maske za kosu:


1. Dove Intensive Repair Deep Repairing Mask

najbolje maske za kosu


2. Garnier Fructis Nutri-Repair 5 Minute Ultra-Nourishing Butter Mask

najbolje maske za kosu


3. Kerastase masque chroma riche

najbolje maske za kosu


4. L’Occitane Repairing Mask for Dry & Damaged Hair

najbolje maske za kosu


5. L'Oreal Paris Elseve Total Repair 5 Restoring Masque

najbolje maske za kosu


6. Neutrogena Triple Moisture Deep Recovery Hair Mask

najbolje maske za kosu


7. Pantene 2 Minute Deep Repair Masque

najbolje maske za kosu


8. Schwarzkopf Extra Care Deep Nutrition Intensive Nourishing Mask

najbolje maske za kosu


9. Schwarzkopf Repair Rescue Masque

najbolje maske za kosu


10.Toni & Guy Deep Conditioning Mask For Blonde Hair

najbolje maske za kosu

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio