Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 - najbolji puder u kamenu

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Opće poznata je činjenica kako je puder jedan od glavnih čimbenika dobrog make-upa, tako da je izbor odgovarajućeg pudera iznimno važan.

Svaki dan na ulici možemo uočiti žene koje su, zbog pogrešnog izbora pudera, uspjele sebe poružniti, a ne uljepšati, što je u konačnici i osnovni cilj šminkanja. Kada razmišljamo o tome kako se našminkati uvijek započnemo od adekvatnog pudera. Svjesni smo činjenice kako su kvalitetni puderi skupi, ali su odlična investicija i na njima se ne bi trebalo štedjeti jer se u konačnici višestruko isplate. Veliki broj žena pretjeruje pri nanošenju pudera i to količini koju nanosi na lice. Treba imati na umu kako puder ne služi kao maska, već služi kako bi ujednačio ten i prikrio eventualne nedostatke. Kada biramo puder trebamo uvijek paziti na to da isti odgovara našem tipu kože. Ono što odgovara našoj prijateljici ne mora nužno odgovarati i nama. Nadalje, puder treba biti u boji naše kože ili za nijansu tamniji. Puder se nanosi na cijelo lice, uši i vrat (koliko vam je dubok dekolte dotle ćete nanijeti puder). Najčešće se koriste tekući puderi, kao osnova, a preko njega dolaze puder u prahu ili puder u kamenu.

 

Za masnu kožu nije poželjno nanositi hranljive pudere, koji  sadrže 'shimmer' - sitne čestice sjaja, s obzirom da je namjena pudera kod masne kože prikrivanje i sprječavanje masnog sjaja. Zbog toga se za masnu kožu preporučuju puderi s mat ili prirodnim efektom, koji ne bi trebao sadržavati masnoće. Najbolje je upotrebljavati pudere na vodenoj bazi. Isto tako, preporuča se uporaba pudera u kamenu ili u prahu, koji se nanosi nakon tekućeg pudera, kako bi se spriječio ružan sjaj kože. Ako vam je koža sklona nečistoćama, potrebno je pripaziti i na to da puder ne sadržava komedogene sastojke.

 

 

 

Za suhu kožu vrijede upravo suprotna pravila u odnosu na masnu. Puder bi trebao sadržavati ulja kako bi nahranio suhu kožu. U suprotnom bi mogao izazivati ružno perutanje i istači, umjesto da prikrije, nesavršenosti na vašem licu. Dakle, za suhu se košu rabi masniji tekući puder.

 

Za normalnu kožu, koja podnosi sve vrste pudera, odabir ovisi o efektu koji želimo postići.

 

Prilikom odabira pudera, obratite pozornost i na moć prekrivanja. Ako imate lijepu kožu i potrebno vam je samo ujednačavanje tena nemojte je opterećivati debelim slojevima pudera. Ako pak imate problematičnu kožu lica, odaberite puder koji ima dobru moć prekrivanja. A za najkritičnije točke lica možete koristiti korektor. Prilikom odabira korektora također treba povesti računa da ne pretjerate. Lice koje izgleda kao maska definitivno nije nešto što se može nazvati lijepim.

 

Kod odabira pudera, bez obzira da li je riječ o tekućem ili puderu u puderu u kamenu, bitan je izbor nijanse. Osnovno pravilo je ne pokušavati promijeniti prirodnu boju lica upotrebom pudera jer će to ce uvijek izgledati nespretno i smiješno! Kako bi ste odabrali adekvatnu nijansu potrebno je nanijeti malu količinu pudera na rub vilice te razmazati prema licu i prema vratu. Na taj ćete način steći najbolji dojam o tome koja vam nijansa najviše odgovara. Pratite prirodnu podlogu vašeg lica prilikom izbora nijanse. Ni u kom slučaju ne pokušavajte potamniti lice puderom; za to su namijenjeni bronzeri koji se nanose na obraze, bradu, čelo i nos.

 

Ovdje možete vidjeti našu top 10 listu koja vam može pomoći ako želite pronaći najbolji puder u kamenu:

 

1. Dior Skin Forever Compact Flawless and Moist Extremewear

najbolji puder u kamenu
2. Lancome DUAL Finish

najbolji puder u kamenu
3. La roche Posay Toleriane Teint Mineral

najbolji puder u kamenu
4. Clarins Ever Matte Shine Control Mineral Powder Compact

najbolji puder u kamenu
5. Dior Natural Glow Radiant Powder

najbolji puder u kamenu
6. Chanel Double Perfection Natural Matte Powder

najbolji puder u kamenu
7. Bourjois Mineral Radiance Pressed Powder

najbolji puder u kamenu
8. ArtDeco Mineral Compact Powder

najbolji puder u kamenu
9. Manhattan Soft Compact Powder

najbolji puder u kamenu
10. Rimmel Stay Matte

najbolji puder u kamenu

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio