Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Kozmetički tretmani za pomlađivanje

Written by  Tuesday, 25 February 2014 12:05
Rate this item
(2 votes)

U posljednje vrijeme i kod nas možemo pronaći najmodernije tretmane za pomlađivanje iz segmenta estetske medicine, i to ne samo u liječničkim ordinacijama već i u kozmetičkim, pa i frizerskim salonima.

No, nedavno se u javnosti počela javljati polemika oko toga što pojedine medicinske tretmane, poput mezoterapije, dermorolera, kemijskog pilinga ili ubrizgavanja hijaluronskih filera, obavljaju i ljudi koji za to nisu kvalificirani. Također se otvorilo i pitanje korištenja nekvalitetnih materijala koji snižavaju cijenu tretmana, ali, s druge strane, mogu biti izvorom raznih zdravstvenih komplikacija.
 
Zbog nedovoljnih informacija pacijenti se uglavnom vrlo lako prepuštaju u ruke nestručnom osoblju, osobito ako im se tretmani nude po značajno nižim cijenama od one realne. Preparati protiv starenja su skupi. Ako nabavljajte kvalitetne i originalne proizvode od službenih, ovlaštenih uvoznika, 1 kubik filera u ordinaciji se ne može i ne smije prodavati ispod 250 €, dok neki fileri čak dosežu cijenu od 350 pa do 450 € po 1 kubiku. Ukoliko se ovaj tretman nudi po drastično nižoj cijeni, onda opravdano treba posumnjati u kvalitetu” korištenog materijala.

 

Nadalje, potrebno je također upozoriti i na činjenicu kako je naše tržište preplavljeno kopijama hijalurona, botoksa, koktela za mezoterapiju, koji se nude ljekarnama za 25 - 30 €.
Razumljivo je to da se klijenti često znaju opredijeliti za povoljnije tretmane, ali ono što nije razumljivo te je krajnje neprihvatljivo jesu osobe koji imaju smjelosti da im takve lažne preparate ubrizgavaju, bez straha od mogućih komplikacija. A ako i kada do njih dođe, pacijent je i fizički i financijski oštećen, a uz to još mora i potražiti pomoć kako bi se ispravila greška koja je svjesno načinjena od strane nestručnih osoba. U velikom broju slučajeva šteta nanijeta koži uopće se ne može u potpunosti popraviti.

 

Kako je estetska medicina kod nas relativno mlada grana, još uvijek ne postoje institucije koje bi propisale zakone po kojima bi se točno znalo tko je i pod kojim uvjetima kvalificiran da obavlja zahtjevnije tretmane pomlađivanja. U Francuskoj je, upravo iz razloga moguće zloupotrebe, prije nekih desetak godina donesen zakon kojim je jasno definirano kako mezoterapiju mogu obavljati isključivo specijalisti mezo-terapije, dermatolozi te plastični kirurzi. Kozmetičari i niži medicinski kadar, po zakonu, ne smiju obavljati navedene tretmane, a to se odnosi i na liječnike u kozmetičkim salonima. U ljekarnama uopće nije moguće kupiti ni igle ni preparate za estetske tretmane, ako za to nemate posebnu potvrdu da ste specijalizirani za tu vrstu tretmana.

 

 

 

Naš savjet bi u svakom slučaju bio, da prije nego što odete na željeni tretman, dobro provjerite kome poklanjate svoje povjerenje i plaćate uslugu, jer to što neki sebe nazivaju liječnicima ili stručnjacima tkz. "antiage medicine", ne znači nužno da oni to uistinu i jesu. Obuka koja se liječnicima pruža u vidu predavanja na domaćim ili svjetskim simpozijima, na jednodnevnim ili dvosatnim radionicama, jednostavno nije dovoljna. Riječ je o ozbiljnoj naobrazbi koju liječnici moraju pohađati kako bi se osposobili, naučili i dovoljno dobro uvježbali sve tehnike rada, jer je ovdje ipak riječ o liječničkim procedurama. Stoga se za početak prvo dobro informirajte gdje i kod koga poći na tretman, te kakvim ćete preparatima biti tretirani.

Ovdje možete pročitati kratki vodič kroz neke od najpopularnijih tretmana za pomlađivanje:

 

1. Mezoterapija - metoda liječenja raznih oboljenja, koja se u estetskoj medicini koristi za pomlađivanje, skidanje masnih naslaga, strija, celulita, podočnjaka, itd. Ovisno o indikaciji, posebno pripremljeni kokteli koji se sastoje od vitamina, enzima, kolagena, ubrizgavaju se u sloj kože 4 do 13 mm, ovisno o područja koje se tretira. Nakon ovog tretmana pomlađivanja, moguće su nuspojave u vidu pojave crvenila i modrica, ali sve je prolaznog karaktera. Mezoterapija lica sadrži vitamine i hijaluron, a ovisno o tehnici rada te stručnosti i vještini liječnika, ovisi i period oporavka. Ukoliko je liječnik iskusan - duljeg oporavka nema, a ukoliko nije, podljevi i modrice mogu ostati vidljivi i do 10 dana.
Cijena mezoterapije se kreće od 60 do 120 € po tretmanu.
Trajnost rezultata: savjetuje se, čak i nakon postignutih rezultata, održavanje povremenim tretmanima. Ako uz to i prihvatite trend zdravog života rezultati su trajni.
Moguće komplikacije nastaju uslijed nestručnosti, a može doći do mučnine, vrtoglavice, povraćanja, poremećaja rada organa pa i do anafilaktičkog šoka!
 
2. Tretman hijaluronskim filerima je procedura najsigurnijeg uklanjanja bora na koži lica, vrata i dekoltea. Ubrizgavanje čistog hijalurona provjerenih i renomiranih proizvođača pruža fascinantne rezultate koji su vidljivi već nakon 3 tjedna. Procedura traje cca. 15 minuta. Fileri su medicinski proizvod hijaluronske kiseline koji se ubrizgava ispod bora. Pacijentima koji imaju problema s pojavom herpesa, liječnici prepisuju antivirusnu terapiju 48 sati prije provođenja samog tretmana. Postupak je jednostavan i bezbolan. Izvodi se uz pomoć iznimno tanke igle kroz koju se ubrizgava određena kubikaža filera. Mogu se koristiti različite tehnike ubrizgavanja, a to ovisi o vrsti filera, mjestu koje se tretira i iskustvu liječnika. Savjetuje se da 3 dana nakon tretmana pacijent ne konzumira previše topla ili hladna pića, ne uzima vitamin C i aspirin. Fileri hijalouronske kiseline proizvode se biotehnološkim postupkom u obliku sterilnog prozirnog gela. Prednost ovih modernih filera je u tome što nisu permanentni, za razliku od starih silikonskih filera, i da su dugotrajniji, u odnosu na zastarjele kolagenske filere. Dodatna prednost hijaluronskih filera je u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od onih kolagenskih.
Cijena tretmana hijaluronskim filerima: od 250 do 400 € po kubiku.
Trajnost rezultata: do 2 godine.
Moguće komplikacije: otečenost tretiranog područja, prolazni hematomi, granulomi i nekroza kože.

 

3. Dermaroler je tretman kod kojeg se uz pomoć posebnog valjka, na kojem se nalazi mnoštvo sitnih iglica, prelazi preko kože. Na taj se način koža ozljeđuje, ali se u isto vrijeme aktiviraju mehanizmi koji stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina. Ova metoda se koristi za uklanjanje ožiljaka, strija, bora, revitalizaciju kože, sužavanje pora, anticelulitne tretmane, sprječavanje opadanja i regeneraciju kose, kao i za uklanjanje hiperpigmentacije na kože.
Cijena tretmana dermarolerom: od 100 do 200 € po tretmanu.
Trajnost rezultata: Čak i ako odmah nakon tretmana rezultati budu vidljivi, potrebno je sačekati nekoliko tjedana koliko traje proces obnavljanja stanica kože. Savjetuje se ponavljanje 4 - 7 tretmana, ovisno o zoni, s razmakom između pojedinog tretmana od oko 3 tjedna. Rezultati se održavaju povremenim ponavljanjem tretmana.
Moguće komplikacije: rolerom koji nije adekvatno steriliziran, a koji direktno stupa u kontakt s krvlju tretirane osobe, mogu se uzrokovati razne infekcije i upale. Tijekom tretmana ne smije doći do obilnijeg krvarenja, dok su minijaturne kapljice krvi na mjestima uboda znak da je tehnika izvođenja tretmana uspješno provedena.

 

4. Kemijski piling - kod ovog tretmana koža se tretira određenim kiselinama različitih koncentracija u cilju uklanjanja oštećenog sloja kože. Upotrebljavaju se glikolna, limunska, bademova, laktobionska i dr. kiseline. Kemijskim pilingom se mogu tretirati akne, fine bore, ožiljci, gruba koža nastala nakon sunčanja, fleke i pjege. Kemijski se piling može raditi na licu, rukama, nogama i vratu. Broj tretmana ovisi o tipu kože i težini oštećenja na koži. Najčešće je potrebna serija od 5-6 tretmana, dok je kod manjih oštećenja potreban samo jedan tretman. Izvođenje tretmana je brzo, efikasno i bezbolno. Tretman kemijskim pilingom se nikada ne radi u ljetnim mjesecima jer je sunce za ovu vrstu tretmana kontra indikativno.
Cijena tretmana: od 60 do 100 €.
Trajnost rezultata: postignuti rezultati zahtijevaju povremeno ponavljanje tretmana u zimskim mjesecima
Moguće komplikacije: opekline i ožiljci.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio