Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Prirodni tretmani za oštećenu kosu

Written by  Tuesday, 21 May 2013 08:54
Rate this item
(3 votes)

Klasični tretmani namijenjeni oštećenoj kosi ne moraju nužno biti skupi kako bi bili i učinkoviti, a nije potrebno kupovati ni proizvode za koje nikada niste čuli.

Činjenica je kako nema ničeg gore od suhe, ispucane ili pre masne kose koja nastaje uslijed upotrebe pogrešnih proizvoda! U ovom članku možete pronaći naš top 10 prirodnih tretmana za oporavak oštećene kose uz jako malo ulaganja; kod kuće.

 

1. Tretman koji uključuje majonezu, maslinovo ulje i jaja - Zasigurno ste već čuli za ovaj prirodni tretman za oštećenu kosu. Sve navedene sastojke najvjerojatnije već imate u svojoj kuhinji! Dakle, sve što trebate napraviti je promiješati majonezu, ½ šalice maslinovog ulja i tri žumanjka. Dobivenu mješavinu nanesite na kosu te pustite da djeluje 10-20 minuta, potom temeljito isperite. Prilikom ispiranja, NEMOJTE koristiti šampon, samo čistu vodu.

 

2. Tretman koji uključuje banane i avokado - Koliko često vam se desilo vam banane postanu smeđe i mekane jer ih niste na vrijeme uspjeli pojesti? Ovaj prirodni tretman za oštećenu kosu je savršen način kako da iskoristite pre zrele banane koje više nećete jesti! Dakle, uzmite 1 bananu, 1 avokado i 1 žlicu maslinovog ulja. Sve sastojke dobro izmiješajte i stavite na mokru kosu. Ostavite smjesu da djeluje 20 minuta potom temeljito isperite mlakom vodom. Kosa će vam biti blistava i mekana!

 

3. Tretman koji uključuje med - Za ovaj prirodni tretman potrebna vam je ½ šalica meda koju je potrebno utrljati na mokru kosu. Možete dodati i nekoliko žličica maslinovog ulja kako bi se med lakše saprao, a kosa bila još mekša! Ovaj slatki tretman s medom je savršen za jačanje oštećene kose!

 

4. Tretman koji uključuje jabučni ocat - Znamo kako će većina prvo promisliti kako jabukov ocat ima prejak, odbojan miris, ali treba znati kako je on ujedno i jako koristan za mnoge stvari! Za ovaj tretman potrebna vam je kombinacija od pola jabukovog octa - pola vode koju ćete zamiješati u bočicu koja ima otvor za prskanje. Dobivenu mješavinu ćete potom utrljati u korijen – ako često osjećate svrab.

 

 

5. Tretman koji uključuje avokado, banane i jogurt - Za ovaj prirodni pakung potrebno je promiješati ½ banane, 1 žlicu običnog jogurta i ¼ avokada. Dobivenu mješavinu nanesite na kosu te pustite da djeluje 20 minuta, potom temeljito isperite. Banane u sebi sadrže puno vitamina koji pomažu da kosa omekša, dok avokado ima masne kiseline i vitamine koji će joj pružiti dodatnu njegu.

 

6. Tretman koji uključuje pivo - Ovaj tretman pivom namijenjen je njezi suhe kose. Činjenica je kako je upravo pivo najvažniji sastojak nekih od najboljih tretmana za oštećenu kosu. Protein u pivu pomaže našoj kosi da povrati izgubljeni sjaj i da ponovo ojača. Otprilike jednom tjedno potrebno je šamponirati kosu kao i obično, potom nanijeti bocu piva na kosu, dobro izmasirati te isprati. Dobiveni učinak je meka i blistava kosa.

 

7. Tretman koji uključuje avokado, maslinovo ulje i prašak za pecivo - Za ovaj tretman potrebno je dobro promiješati 1 avokado, 1 žlicu maslinovog ulja i 1 vrećicu praška za pecivo. Dobivenu mješavinu nanesite na kosu te pustite da djeluje 15 minuta, potom temeljito isperite.

 

8. Tretman koji uključuje kokosovo ulje - Za ovaj tretman potrebno 3 žlice kokosovog ulja zagrijavati u mikrovalnoj u intervalima – sve dok se ne pretvori u tekućinu. Isprobajte na koži da li je previše vruće da bi se nanosilo na korijen kose, potom dodajte 1 jaje i dobro promiješajte, potom smjesu nanesite na kosu i prekrijte kapicom za tuširanje ili običnom plastičnom kesom. Ostavite da djeluje 30-40 minuta, potom temeljito isperite.

 

9. Tretman koji uključuje krastavac, jaje i maslinovo ulje - Za ovaj prirodni pakung potrebno je promiješati 1 jaje sa 1 žlicom maslinovog ulja i ¼ krastavca kojeg ste prethodno pretvorili u kašu. Dobivenom smjesom dobro izmasirajte kosu, ostavite da djeluje 10 minuta, te je potom temeljito isperite toplom vodom. Dobiveni učinak -  meka i svilenkasta kosa.

 

10. Brzi tretman koji uključuje avokado i maslinovo ulje - Većina recepata koje smo do sada spomenuli sadržavali su nekoliko sastojaka. Opcija koju možete odabrati, ukoliko trenutno nemate pri sebi novca ili vremena, je da uzmete jedan avokado koji ste prethodno pretvorili u kašu i nanesete ga na kosu. Možete dodati i par žlica maslinovog. Sačekajte oko 10 minuta i potom isperite. Jednostavno, brzo i učinkovito!

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio