Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 kako pravilno očistiti lice

Written by  Friday, 15 November 2013 12:26
Rate this item
(5 votes)

Njega kože jedan je od svakodnevnih rituala na koje treba posebno obratiti pozornost. Pravilno čišćenje lica prvi je korak koji spada u svakodnevnu njegu, i to bez obzira da li je Vaša koža problematična, normalna, suha ili masna.

Pravilna njega adekvatnim preparatima osnova je prirodne ljepote i zdravlja kože. Stoga, ako želite lijepo i njegovano lice započnite s pravilnim čišćenjem. U ovom članku možete pronaći nekoliko korisnih savjeta o tome kako pravilno čistiti kožu lica:

 

1. Za početak pobrinite se da Vam ruke budi čiste. Najbolje ih je temeljito isprati antibakterijskim sapunom kako bi izbjegli prijenos eventualnih bakterija i nečistoća s ruku na kožu lica.

 

2. Drugi korak je temeljito uklanjanje svih tragova šminke kako bi ste dobro očistili sve dubinske pore. Za uklanjanje šminke možete koristiti mlijeko za čišćenje ili tekući sapun namijenjen uklanjanju make-upa.

 

3. Nakon skidanja šminke lice je potrebno dobro isprati mlakom vodom kako bi se pore raširile. U ovom koraku nije dobro koristiti hladnu vodu jer ona zatvara pore. Vruća voda također nije dobra jer ispirete slojeve epiderme zbog čega nam se koža ljušti i postaje suha.

 

4. Nakon umivanja na red dolazi piling lica. Ovdje valja napomenuti kako je za svakodnevnu njegu salicilna ili glikolna kiselina za čišćenje puno nježnija i učinkovitija od zrnatog pilinga. Salicilna i glikolna kiselina u isto vrijeme djeluju i protiv starenja kože te sprečavaju nastanak bubuljica. Zrnati piling možete koristiti jednom mjesečno i to na način da čistim rukama lagano istrljajte lice po mogućnosti prirodnim pilingom.

 

5. Nakon pilinga, pamučnom krpom ili rukavicom za lice istrljajte nježno kožu tako uklonite sve izumrle stanice i preostalu nečistoću. Pripazite na to da ta rukavica bude čista jer se i na njoj mogu zadržati štetne bakterije.

6. Sada ponovno slijedi ispiranje lica čistom vodom. No sada ćete koristiti hladnu vodu kako bi ste zatvorili pore lica. Nakon umivanja pustite da Vam se koža osuši prirodnim putem, na zraku.

 

7. Još jednom nježno očistite dio kože na području oko očiju, pogotovo ako ste prethodno imali maskaru, tuš i sl. Oči su jako osjetljive, te je moguća iritacija u slučaju kad ih se ne očisti kako treba, pogotovo kada su u pitanju ostatci make-upa.

 

8. Za kraj na kožu je potrebno nanijeti blagu kremu za njegu i dobro se naspavati, jer kvalitetan odmor i zdrav san iznimno utječu na ljepotu naše kože.

 

Još par ekstra savjeta za lijep i zdrav izgled kože:

 

9. Potrudite se da barem 2 puta mjesečno na lice nanesete kvalitetnu hranjivu masku. Pripazite samo da to bude maska koja odgovara Vašem tipu kože.

 

10. Pripazite na to da pijete dovoljno tekućine i da se hranite zdravo. U Vaš svakodnevni meni ne zaboravite uključiti svježe voće i povrće, oni su melem za našu kožu, a i za čitav organizam.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio