Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 kako se riješiti celulita

Written by  Tuesday, 29 May 2012 07:36
Rate this item
(0 votes)

Svi mi strepimo od celulita i dana kada ćemo primjetiti prve zankove nastanjivanja „narančine kore“ na našem tijelu. Svi znamo što celulit uzrokuje i isto tako znamo da ga se nije tako lako ni riješiti.

Nudimo vam top 10 najboljih načina kako se trajno ili bar na neko vrijeme riješiti celulita:


1. Vrućina - Neke žene tvrde da su se uspjele riješiti celulita tretmanom vruće masaže. Naime, to su tretmani za ponavljanje i rezultati bi se trebali vidjeti nakon nekog vremena.

 

2. Kreme s retinolom - Neke studije su pokazale da su žene koje su kontinuirano koristile kreme koje u sebi sadrže 0.3% retinola primjetile smanjenje celulita. Retinol je poznat po tome da zaglađuje bore i linije, pomaže pri otklanjanju akni, itd. Kad je tako, zašto ne bi upalilo i sa celulitom?

 

3. Gore-dolje - Oscilacije u težini su uz genetiku i trudnoću najučestaliji način dobiavanja celulita. Ako ste došli na željenu težinu, riješite se neželjenog celulita i održavajte željenu težinu.

 

4. Zbogom ugljikohidratima - Ugljikohidrati = kalorije i to ne one koje bismo željeli unijeti u organizam. Ako se hranite namirnicama koje u sebi sadrže visoku koncetraciju ugljikohidrata, budite sigurni da ćete dobiti celulit. Izbjegavajte ugljikohidrate što češće možete, ali ih nemojte u potpunosti izbaciti iz prehrane jer je ipak vašem organizmu potreban minimalan dnevni unos ugljikohidrata.

 

5. Vježba - Naravno, ako želite održavati željenu tjelesnu težinu i izbjegavati celulit trebate redovito vježbati. I naravno, zdravije se hraniti. Vježbanjem sagorijevate masno tkivo a time postepeno sagorijevate i naslage celulita.

 

 

6. Hidratacija - Tijelu je potrebno mnogo vode. Jeste li znali da lagana žeđ već znači dehidraciju. Zato dame moje, pola litre po pola litre i tako još dvaput i eto vam dnevne optimalne količine vode.

 

7. Kreme s kofeinom - Kažu da kreme koje u sebi sadržavaju kofein itekako djeluje na celulit i to na način da smanjuju njegovu pojavu na tijelu i lagano ga razgrađuju.

 

8. Lipomasaža - Pitate se što je to lipomasaža. To je masaža tijekom koje imate osjećaj da vam netko „usisava“ kožu. Naravno, ova masaža i nije najjeftinij izbor, ali je jako učinkovita u riješavanju celulita (samo pazite, učinak traje dok traju tretmani; celulit će se vratiti ukoliko ne odlučite nastaviti s tretmanima ili drugim vježbama)

 

9. Morska mumija - Ako se odlučite na spa-tretman, svakako isprobajte umatanje u morske alge. Žene koje su to isprobale kažu da pomaže pri uklanjanju celulita, a i cijena tretmana je prihvatljiva. Bilo bi zanimljivo pokušati...

 

10. Losion za samo-tamnjenje - Iz nekog razloga tamnija je koža bolja pri kamufliranju celulita od svjetlije. To svakako ne znači da svaki dan trebate provoditi u solariju. Namažite se losionom za samo-tamnjenje i ako budete zadovoljni rezultatima kamuflaže čeka vas preplanuli ten tijekom cijele godine ;) .

 

Uvijek su najbolji lijek protiv celulita zdrava prehrana i tjelovježba. Ako dodate u tu formulu i genetiku;  na konju ste. Ako niste baš vični u vježbanju i pretjerano zdravoj prehrani onda je ovih 10 savjeta baš za vas. Izdvojite nešto što vam se učinilo najizvedivije i isprobajte.

Joomla SEF URLs by Artio