Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 načina za smokey eyes šminkanje

Written by  Friday, 14 March 2014 09:55
Rate this item
(3 votes)

Smokey eyes spada u jedan od najtraženijih načina šminkanja ali je upravo baš taj look iznimno popularan jer zavodljivo zatamnjene oči ne mogu ostaviti ravnodušnim gotovo niti jednog muškarca.

Kako biste ste se same ovako što bolje našminkale, za vas smo izdvojili nekoliko korisnih savjeta, a i načina šminkanja.

 

1. Osnovno pravilo za smokey eye look je izbjegavati plave tonove. Umjesto njih koristite crne, sive, tamno smeđe, ljubičaste ili tamno zelene nijanse.

 

2. Kako bi započeli sa šminkanjem, preko kapaka je potrebno nanijeti korektor kako biste stvorili glatku podlogu za sjenilo.

 

3. Kako biste postigli sjaj, nakon nanošenja korektora možete kao podlogu nanijeti neko neutralno svjetlucavo sjenilo, sačekajte 5 minuta i onda nastavite postupak šminkanja.

 

4. Tušem ili olovkom za oči (najbolje crnom, tamno smeđom ili sivom) uokvirite gornji kapak uz sam rub trepavica, povlačeći liniju od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka. Istom olovkom nanesite liniju i na donji kapak, također uz sam rub trepavica.

5. Sjenila se nanose uz pomoć četkica različitih dimenzija i to sjenčenjem od unutarnjeg prema vanjskom kutu oka, iz svijetle nijanse prema tamnoj, naknadno ublažavajući oštre prelaze iz svijetle nijanse u tamnu.

 

6. Na dio ispod obrva uvijek se nanosi neutralno sjenilo, bež ili u boji slonove kosti.

 

7. Šminkanje se završava duplim slojem maskare, koji će dodatno otvoriti oko, te po želji uokvirivanjem oka tamnom olovkom po unutarnjoj liniji.

 

8. Što se tiče sminkanja ostatka lica potrebno je znati kako smokey eyes zahtjeva jako malo rumenila i to u svježoj, nježno ružičastoj ili breskva boji. Također je pravilo da ekstra izraženi make up na očima ublažite s mat prirodnim usnama: po mogućnosti s malo bezbojnog sjajila ili sjajila u nekoj prirodnoj boji.

 

U prilogu smo pripremili i top 10 nama najzanimljivijih smokey eyes načina šminkanja:

11

1210

346

589

7

 

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio