Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najbolji načini depilacije

Written by  Thursday, 21 November 2013 13:10
Rate this item
(3 votes)

Jedna od provedenih istraživanja na temu pokazala je kako u SAD-u čak 18 miliona žena više brine zbog uklanjanja dlačica s lica nego zbog financijske krize.

Isto to istraživanje otkriva kako je nevjerojatnih 80% žena spremno odreći se nekih od najomiljenijih stvari, uključujući seks i čokoladu, i to na punih mjesec dana, samo ako bi to značilo da se više ne moraju boriti s neželjenim dlačicama. U svakom slučaju, pored mnogobrojnih razlika, žene su se ipak složile kod toga kako je depilacija uistinu prava gnjavaža!

 

Što koristiti prilikom depilacije, koja metoda je najučinkovitija, najbezbolnija, najdugotrajnija? Klasičan brijač, krema za depilaciju, vrući ili hladni vosak? Jeli bolje depilirati se kod kuće ili u kozmetičkom salonu? U ovom članku za Vas smo pripremili nekoliko korisnih savjeta koji Vam mogu pomoći kod svih eventualnih nedoumica vezanih uz uklanjanje neželjenih dlačica:

1. Najbolnija depilacija - depilacija voskom

Najbolnija depilacija je definitivno depilacija voskom. Bez obzira na to da li je riječ o hladnom ili vrućem vosku, on se nanosi na kožu i povlači snažnim potezima u smjeru suprotnom od smjera rasta dlačica, izvlačeći dlake iz samog korijena. Kako bi depilacija voskom bila učinkovita, važno je da dlačice budu duljine 3 - 5 mm.
Dlačice se, nakon depilacije voskom zasigurno neće pojavljivati na površini kože naredna 3 tjedna. A za depilaciju voskom kod kuće najpraktičnije su posebne depilacijske trake, namijenjene određenim dijelovima tijela.

 

2. Najnježnija depilacija - depilacija depilacijskim kremama

Rješavanje neželjenih dlačica depilacijskom kremom spada u najnježniji način depilacije. Ovaj način je ujedno jednako efikasan kao i agresivnije metode depilacije. Sastojci iz depilacijskih krema, kroz pore prodiru u kožu, uništavajući dlačice u samom korijenu. Za depiliranje kremom dovoljno namazati željeni dio tijela, ostavite kremu da djeluje nekoliko minuta, potom isprati mlakom vodom. Prije korištenja depilacijske kreme potrebno ju je prethodno testirati na koži jer u nekim slučajevima zna izazvati jaku alergijsku reakciju. Također je potrebno prije kupnje provjerite kojom kremom možete depilirati određene dijelove tijela, a koje ne. Dlačice, nakon depilacije kremom, ponovno izrastaju nakon otprilike tjedan dana.

 

3. Najpraktičnija depilacija - depilacija električnim depilatorima

Električni depilatori također čupaju dlačice iz samog korijena, ostavljajući kožu glatkom i do četiri tjedna. Žene koje imaju nešto osjetljiviju kožu mogu u početku osjećati nešto jaču bol, ali se koža vrlo brzo privikne na ovaj pomalo nelagodan osjećaj. Ako imate jako osjetljivu kožu, sklonu iritacijama, potrebno je odabrati jedan od novijih električnih depilatora koji u sebi imaju ugrađene sisteme masaže kože kojima se znatno ublažava bol, što depilaciju čini puno ugodnijom. Prednost depilacije električnim depilatorima je u tome što aparati za depilaciju mogu ukloniti dlačice i dužine od svega 1/2 mm, odnosno puno prije no što one postanu jasno vidljive. Nakon ove vrste depilacije, čak i kada izrastu, dlačice nisu oštre, već tanke i mekane na dodir.

 

 

 

4. Najbrža depilacija - brijanje

Brijanje zasigurno spada u najbrži i najlakši način uklanjanja neželjenih dlačica. Zahvaljujući velikom izboru novih, sigurnih brijača, koji su posebno dizajnirani i prilagođeni ženskom tijelu, rizik od posjekotina je sveden na minimum. Za brijanje je dovoljno navlažiti željeni dio tijela, nanijeti gel ili pjenu za brijanje te povući brijačem po koži u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Jedina mana ovog načina uklanjanja dlačica je ta što dlačice narastu već nakon 2 - 3 dana te budu jače, gušće i oštrije.

 

5. Najsigurnija depilacija - depilacija električnim brijačem

Zbog iznimno jednostavne upotrebe, bez ikakvog rizika od eventualnih posjekotina, električni brijači su sve popularniji i kod pripadnica ljepšeg spola. Uz pomoć brijačkih aparata možete ukloniti dlačice s bilo kojeg dijela tijela, čak i s onih najosjetljivijih dijelova poput pazuha i prepona. Prije upotrebe nije potrebno nanositi ni gel ni pjenu, stoga nema potrebe za ispiranjem, što štedi dosta vremena. Posebne, vodootporne brijače možete koristiti i prilikom tuširanja. Učinak glatke kože traje jednako kao i kod upotrebe običnog brijača.

 

6. Najdugotrajnija depilacija - depilacija laserom

Ova metoda depilacije u posljednje je vrijeme jako popularna i to upravo zbog svoje učinkovitosti u borbi protiv dlaka. Depilacija laserom, koju isključivo vrše liječnici ili obučeni stručnjaci radi na principu laserske zrake, koji se pretvara u toplinu, učinkovito uklanjajući neželjene dlake. Ova metoda je potpuno bezopasna, a preporuča se kao terapija u slučaju uraslih dlaka, zbog kojih se često stvaraju bubuljice na koži. Laserom se mogu tretirati svi dijelovi tijela, osim predjela očiju, dok je za uklanjanje sijedih i svijetlih dlačica najbolji tretman elektrolizom.

 

Elektroliza je poprilično bolna metoda s obzirom na to da se slabom električnom strujom spaljuje jedna po jedna dlačica uz pomoć tanke igle koja je povezana sa aparatom visoke frekvencije. Također radi visoke cijene elektroliza se primjenjuje isključivo na manjim površinama tijela (pazusi, nadusnice i prepone).
Što se tiče potrebe ponavljanja postupka kako bi se u konačnici postigli željeni rezultati to je uistinu individualna stvar i ovisi od toga kojom brzinom se dlake obnavljaju.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio