Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najčešće zablude o njezi kože

Written by  Thursday, 07 March 2013 10:00
Rate this item
(2 votes)

Svakodnevno čujemo razne informacije vezane uz njegu kože i noktiju, kako bi što dulje očuvali njihovu ljepotu i zdravlje.

No treba imati na umu kako je velik broj tih istih informacija čista zabluda te se prvenstveno radi o pogrešnim vjerovanjima, a primjenom istih možemo imati samo negativne nuspojave. Upravo iz tog razloga, u ovom članku za vas smo pripremili naš top 10 nekih od najčešćih zabluda vezanih uz njegu kože i noktiju.

 

1. Uklanjanje zanoktica je dobro za ljepši i zdraviji izgled noktiju - NETOČNO! netocno
Zanoktice spadaju u dijelove naše kože koji štite stanice iz kojih izraste sam nokat. Uklanjanje zanoktica se s toga ne preporuča jer ono može oštetiti stanice, koje onda stvaraju deformiranu pločicu nokta, a kao posljedica mogu nastati i razne infekcije. Stoga je preporučljivo natapanje noktiju u toploj vodi i to u trajanju od 10-tak minuta, nakon čega se zanoktice blago potisnu mekanim predmetom u smjeru obrnutom od rasta nokta.

 

2. Vježbanje i zatezanje mišića lica pogoduje mladolikom i svežem izgledu - NETOČNO! netocno
Konstantnim vježbama za zatezanje mišića lica, stvaraju se dodatne bore i sitne linije. Lice je jedini dio našeg tijela gdje su mišići direktno povezani za kožu - bez ligamenata. Bore na koži lica su linije koje nastaju uslijed jakih mimičkih gestikulacija muskulature lica.

 

3. Pore na koži lica se otvaraju i zatvaraju - NETOČNO! netocno
Pore su mali otvori na površini naše kože koji omogućavaju sebumu da izađe na površinu. Pore na licu mogu biti izraženije kao posljedica većeg broja mrtvih stanica na površini kože, genetike, ili kao posljedica istiskivanja akni. Putem pilinga sa kože lica se odstranjuju mrtve stanice, te vizualno postižemo zatvoreni izgled pora.

 

4. Vitamin E umanjuje nastanak ožiljaka na koži - NETOČNO! netocno
Vitamin E spada u snažni antioksidans koji pomaže pri izgradnji strukture na koži, no nikada nije znanstveno dokazano kako on ublažava nastanak ožiljaka. Provedena su razna  istraživanja koja su čak dokazala suprotno - negativan utjecaj vitamina E na stvaranje ožiljaka.

 

 

 

5. Krastavci pomažu pri smanjenju natečenosti na području očnih kapaka - NETOČNO! netocno
Krastavci u sebi sadržavaju oko 90% vode zajedno s biljnim vlaknima. Oni mogu imati blagotvoran učinak na hidratizaciju kože, ali taj učinak je samo privremen. Jednak učinak bi ste postigli i korištenjem hladnih obloga.

 

6. Veći zaštitni SPF faktor pruža nam dugotrajniju zaštitu od Sunca - NETOČNO! netocno
Zaštitni SPF faktori koji se nalaze u kremama za sunčanje odnosi se samo na zaštitu kože od UV zračenja. Koži koja je sklona oštećenjima pod utjecajem sunčevih zraka, potrebna je fizička i kemijska zaštita i od ostalih štetnih pojava, kao i veća količina antioksidanasa. Upravo iz tog razloga kreme s većim zaštitnim faktorom pružaju samo lažan osjećaj sigurnosti. Naime, krema s zaštitnim faktorom SPF 30 ima samo 2% više zaštite od one sa zaštitnim faktorom SPF 50. Za efikasnu zaštitu od Sunca potrebno je ponavljati nanošenje kreme i to svaka dva sata.

 

7. Kreme s kolagenom nadoknađuju prirodni kolagen - NETOČNO! netocno
Činjenica je kako ne postoje znanstveni dokazi kako nanošenjem kreme s kolagenom i elastinom te tvari prodiru u dermis kože. Ove supstance omogućuju bolju hidrataciju površnog sloja kože, dok jedino primjena kolagena u obliku injekcije, može prodrijeti dublje u strukturu kože, te je ujedno to i jedino pouzdano metoda.

 

8. Mineralna ulja su loša za kožu - NETOČNO! netocno
Kozmetička mineralna ulja su efikasan sastojak većine kozmetičkih  preparata koji pomažu pri odstranjivanju viška masnoće s naše kože. Mineralna ulja u kombinaciji s kaolin-glinom su moćni proizvodi koji pomažu uklanjanju sebuma kod problematične kože.

 

9. Oštećenja kože i znaci starenja mogu se ukloniti kremama - NETOČNO! netocno
Ovo zvuči pre dobro da bi bilo i istinito. Oštećenja nastala na našoj koži se ne stvaraju preko noći stoga se ne mogu ni magično popraviti. Slobodno možemo očekivati da treba proći oko 6 ciklusa obnove kože, što otprilike traje nekih 21 dan, kako bi smo primijetili bilo kakve rezultate.

 

10. Svi proizvodima na bazi alkohola za njegu kože su štetni - NETOČNO! netocno
Neki spojevi koja u sebi sadrže alkohol mogu djelovati kao emolijensi, odnosno preparati koji sprečavaju isušivanje kože ili u doslovnom prijevodu sredstva za vlaženje kože koji sprečavaju gubitak vode s površine kože. Alkoholi poput cetila, benzila i oleila su primjeri dobrih alkohola.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio