Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti za lijepe obrve

Written by  Thursday, 17 January 2013 10:47
Rate this item
(3 votes)

Sigurno ćete se složiti kako je za dobar izgled od izuzetne važnosti ovaj mali, ali bitan zahvat - oblikovanje obrvi, a najbolji su dokaz za to slavne hollywoodske dive koje ovom ritualu posvećuju dosta pažnje.

Ako pravilno njegujete vaše obrve, pritom ih oblikujući kako treba - možete izgledati i do deset godina mlađe. Danas su u trendu pune, naglašene oble obrve poput onih iz 80-ih. No jako bitno je to da uvijek pratite svoj prirodni oblik i da ne prkosite prirodi, odnosno prirodnom obliku. Upravo iz tog razloga, prije no što posegnete za pincetom, nemojte razmišljati o tome što je moderno a što ne, već za početak zatražite savjet stručnjaka o tome kakav oblik obrva pristaje vašem obliku licu. Jer, bez obzira na to što vam se možda sviđaju jako istaknute, elegantne, tanke ili izdužene obrve, to ne mora značiti da su baš takve i najbolji izbor za vas.

 

 1. Adekvatan alat za postizanje savršenih obrvi - vaše će obrve ispasti savršene koliko je savršen i vaš alat, jednako kao što se od vizažiste očekuje da koristi kvalitetnu četku kako bi vam na najbolji mogući način mogao nanijeti make-up. Ako imate izrazito tamne obrve, grube i nestašne dlačice, dobro bi bilo da koristite vrh pincete. Ako se ne možete uzdati u vrh pincete, koristite onaj zakrivljeni dio. Osim savršene pincete za čupanje obrvi, potrebno je i dobro ogledalo i to ono koje uvećava, te dobro osvjetljenje, po mogućnosti dnevna svjetlost.

 

2. Uzmite si vremena i nemojte žuriti. Nikada nemojte pokušavati kopirati obrvu koju ste završili. Obrve jesu slične, ali nikada iste. Uzmite manje ogledalo i sjednite ispred većeg. Na taj način možete završiti posao i u isto vrijeme vidjeti što ste u konačnici postigli. Iščupajte par dlačica na jednoj obrvi, zatim isto napravite i na drugoj, nastavljajući u istom smjeru. Ako vam se dogodi da ste obrve previše počupali, nemojte se truditi to ispraviti. Radije ih pustite da ponovno narastu.

 

3. Pravilno oblikovanje - U slučaju da su vaše obrve neuredne i strše, uzmite male škarice i pažljivo ih stanjite. Ovo će vaše obrve učiniti urednijima i nećete imati praznine. Pri tom se koristite prikladnom četkicom za obrve. Podignite ih prema gore u smjeru njihova rasta te ih skratite kako vam odgovara. Obrve ćete najlakše oblikovati ako ih zategnete između palca i kažiprsta. Drugom rukom pridržavajte pincetu, pa uklanjajte jednu po jednu dlačicu, brzim pokretima, u smjeru rasta. Postupak je najbolje napraviti barem sat vremena prije izlaska s obzirom na to će se na mjestu čupanja javiti blago crvenilo.

 

 

4. Prikladan oblik - u skladu s željenim učinkom potrebno je odrediti i gdje luk obrvi treba biti. Dakle, ako želite učinak uzdignutih obrvi, u tom slučaju luk treba blago podići i učiniti ga kraćim.

 

5. Pravilan make-up - Prilikom šminkanja obrvi treba pripaziti kako na obrvama ne bi smjeli imati debelih ili tankih dijelova. Prvo popunite najtanji dio s laganim potezima olovke, a zatim ih istom olovkom izjednačite, kako bi vam oči bile veće i kako bi izgledali mlađe. Ako imate svijetle ili rijetke obrve, možete ih dodatno istaći olovkom ili maskarom, ali pri izboru nijanse potrebno je povesti računa o onoj adekvatnoj. Plavuše bi trebale imati obrve jedan ton tamnije od boje kose, a brinete jedan ton svjetlije. Također treba povesti računa i o boji očiju. Ako imate zelene ili plave oči, pripazite da previše ne potamnite obrve, ali ako imate tamno smeđe oči, slobodno ih možete bojati u smeđu boju, čak i ako ste plavuša.

 

6. Redovno održavanje obrvi - Ako si ne možete priuštiti čest posjet kozmetičaru, otiđite barem jednom u dva mjeseca. Neka vam kozmetičar napravi adekvatan oblik, a onda ga vi možete sami održavati na dnevnoj bazi. Ako preskočite jedan dan, nije problem, ali ako preskočite cijeli tjedan obrve će opet izgubiti formu pa ćete ponovo zatrebati pomoć stručnjaka.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio