Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 - savjeti za njegu kose

Written by  Wednesday, 28 November 2012 13:03
Rate this item
(2 votes)

Kiša, vjetar, morska i klorirana voda - sve to šteti našoj kosi. Razni tretmani za bojanje ili oblikovanje kose također djeluju štetno na strukturu dlake, ali ipak najštetnije je negativno sunčevo zračenje. Zbog toga su vam tijekom ljeta potrebni posebni preparati koji u sebi sadržavaju zaštitne faktore, jer kosa pod utjecajem UV zraka postaje suha, lomljiva, cvjeta se na vrhovima, gubi boju, sjaj i čvrstinu, a samim tim se teže oblikuje i češlja.

Ipak, oštećenja izazvana štetnim UV zrakama predstavljaju estetski problem, dakle nisu prijetnja zdravlju, kao što je to slučaj kada je koža u pitanju, te se upravo iz tog razloga zaštiti kose od sunca, sve do nedavno, nije pridavalo puno značaja.

 

 

Osim što isušuje vrhove, sunce potiče i povećano lučenje sebuma, te se zbog toga kosa brže i više masti pri korijenu. Kako bi ublažili ovu pojavu, nije preporučljivo često raščešljavanje ili prolaženje prstima kroz kosu. Uz to, potrebno je koristiti šampone namijenjene njezi masne kose, a balzam je potrebno nanositi isključivo na vrhove, nikada na korijen. Kosu je potrebno ispirati mlakom, gotovo hladnom vodom, nikada vrućom, a prilikom sušenja, potrebno je izbjegavati fen, ili ga ne približavati korijenu.

 

Bojana kosa je podložnija oštećenjima koja uzrokuju sunčeve zrake, jer je već isušena. Upravo iz tog razloga, kosa na suncu blijedi. Kako bi ste sačuvali zdrav izgled i sjaj vaše kose, tijekom ljeta potrebno je koristiti šampone i balzame namijenjene njezi bojane kose koji su napravljeni tako da sačuvaju i pojačaju intenzitet boje. Na povratku s plaže, ako primijetite da je vaša boja kose ipak izblijedjela, potrebno ju je osvježiti kolor šamponom, biljnom bojom ili bojom za kosu bez amonijaka, nakon čega će izgledati blistavo.

 

Nakon izlaska iz mora ili bazena kosu je potrebno isprati čistom vodom. Izrazito plava ili kosa s plavim pramenovima može, nakon kupanja u bazenu, poprimiti zelenkasti ton zbog vode u kojoj ima previše klora. Ako vam se to desi, na kosu nanesite kečap koji neutralizira zelenu boju, držite ga 15 - 20 min, te temeljito isperite mlakom vodom, i šamponom.

 

 

Top 10 savjeta koji će vam pomoći da imate zdravu, lijepu i njegovanu kosu

1. Tretirajte kosu kao što bi ste tretirali najomiljeniju pulover od kašmira.
2. Pružite joj potrebnu UV zaštitu svaki put kada se namjeravate izlagati suncu.
3. Nemojte štedjeti! Što više preparata nanesete, vaša će kosa biti zaštićenija.
4. Za optimalnu zaštitu, preparate koje se nalaze u vidu spreja prvo nanesite na dlanove, a zatim utrljajte u kosu.
5. Osim preparata sa zaštitnim faktorom, šeširi i marame su savršena zaštita od sunca.
6. Izbjegavajte kada je god to moguće tretiranje sušilom, vrućim viklerima, peglom i figarom, jer će to dodatno isušiti vašu kosu. Radije pustite da se osuši prirodnim putem.
7. Na plaži i u moru, kosu zaštitite od sunca i soli kapom ili šeširom.
8. Nakon izlaska iz mora ili bazena, isperite ju čistom vodom.
9. Prije i nakon ljetovanja skratite ispucale vrhove.
10. Po povratku s ljetovanja boju osvježite kolor šamponom, biljnom bojom ili bojom bez amonijaka.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio