Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti za savršenu kožu

Written by  Wednesday, 14 November 2012 08:17
Rate this item
(2 votes)

Savršena koža bez šminke je nešto što svi priželjkujemo. Priznajmo, dobro se osjećamo kada znamo da ne moramo stavljati korektor i podlogu kako bismo prikrili mrlje i nedostatke na našoj koži.

Naravno, svi znamo koliko je važno prati lice svaki dan, ali postoje i neke druge stvari koje pomažu da nam koža bude savršena i bez šminke. Evo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete izgledati prekrasno.

 

1. Zaštita od sunca - Koliko god voljeli sunce i upijanje sunčevih zraka, znamo kako to najviše šteti našoj koži. Istina je da dugotrajno izlaganje suncu može dovesti do pjega, bora i ostalih problema na koži. Zbog toga je uvijek neophodno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom i adekvatnu zaštitnu odjeću.

 

2. Prestanite pušiti - Trebate li uistinu drugi razlog da ne pušite? Pored svih ozbiljnih zdravstvenih rizika, pušenje uzrokuje bore i čini vas starijima. Kada pušite vaša koža gubi kisik i važne hranjive tvari. Pušenjem koža također gubi kolagen i elastin. Gubitak ovih tvari uzrokuje bore i druga oštećenja kože. Ako želite savršenu kožu bez šminke, stvarno se morate ostaviti nikotina.

 

3. Skratite kupanje - Ako želite savršenu kožu bez šminke morate provoditi manje vremena u kadi ili tušu. Vruća voda odstranjuje neophodna ulja iz vaše kože. Ova ulja pomažu da se koža prirodno vlaži. Kako biste spriječili oštećenja, smanjite vrijeme koje provodite u kadi i koristite toplu vodu umjesto vruće.

 

4. Ne koristite jake sapune - Jaki sapuni također mogu ukloniti neophodna ulja iz vaše kože. Zbog ovoga vaša koža se nepotrebno isušuje. Postignite savršenu kožu koristeći blago sredstvo za čišćenje, bez jakih kemikalija i abrazivnih sredstava. Postoji mnogo prirodnih mogućnosti, a puno njih imaju dodatna hidratantna svojstva.

 

5. Oprezno s depilacijom - Zapamtite, prekrasna koža bez šminke ne odnosi se samo na vaše lice. Depiliranje je još jedan način kojim možete oštetiti kožu. Uvijek koristite neku kremu za brijanje kako biste  zaštitili i navlažili kožu. Ne zaboravite depilirati se u smjeru rasta dlaka.

 

 

 

6. Ne trljajte kožu - Vjerovali ili ne, možda ćete nakon tuširanja ili umivanja morati promijeniti način na koji sušite kožu, kako biste imali savršenu kožu bez šminke. Nemojte trljati kožu kada je brišete. Umjesto toga, kožu osušite nekom upijajućom tkaninom nježno tapkajući. Trljanjem, vaša koža gubi prirodna ulja, dok se tapkanjem ulje zadržava na koži.

 

7. Uvijek vlažite kožu - Ako je vaša koža suha, ne zaboravite je hidratizirati! Potražite neku hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Ako trebate pomoć u određivanju tipa kože, obratite se dermatologu ili čak i suradniku u odjelu za njegu kože u boljim robnim kućama. Važno je odrediti imate li suhu, masnu ili mješovitu kožu kada birate hidratantnu kremu.

 

8. Hranite se zdravo - Ono što jedete zaista utječe na vašu kožu. Ako želite savršenu kožu bez šminke, jedite puno voća i povrća. Također ispunite svoju prehranu cjelovitim žitaricama i bjelančevinama. Izbjegavajte visoke masnoće i prerađenu hranu. Zdrava prehrana pomoći će vam da vaša koža izgleda mlađe i savršeno.

 

9. Svladajte stres - Stres može uzrokovati pojavu akni. Ako je stres dio vašeg života, potrudite se svladati ga koliko god bolje možete. Smanjite listu obveza. Neke od obaveza prebacite na nekoga drugoga i sudjelujte u radnjama u kojima uživate.

 

10. Čistite lice svaki dan - Ovo već dakako znate, ali nije na odmet ponoviti. Ne možete imati savršenu kožu bez šminke ako svakoga dana ne čistite vaše lice. Ostavljajući prljavštinu i masnoću na vašem licu, vaše će se pore začepiti i ispuniti bakterijama te će tako nastati miteseri i prištići.

Slijedite ovih deset savjeta za savršenu kožu i zasigurno ćete brzo uočiti promjenu na vašem licu. Svi želimo savršenu kožu, a učiniti nekoliko promjena sasvim je jednostavno.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio