Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti za sunčanje

Written by  Thursday, 02 May 2013 08:39
Rate this item
(1 Vote)

Kada krećete na posao, ili kada ste izloženi suncu na terasi nekog kafića, ili se pak bavite nekim sportom na otvorenom morate biti svjesni kako se izlažete UV zračenju koje može oštetiti kožu vašeg lica.

I premda većina nas voli osjetiti toplinu sunčevih zraka na svom licu, vrlo je važno nikada ne podcijeniti snagu Sunca i sunčevih zraka. Mnogi od nas imaju pogrešno mišljenje o tome kako kreme za sunčanje treba nanositi isključivo prije izlaganja Suncu, no, čak i kada je oblačno, UV zračenje prodire duboko u kožu, oštećujući kolagen i elastin u dubljim slojevima kože, uzrokujući hiperpigmentaciju odnosno pojavu fleka, bora i grube kože. Jako je bitno svakodnevno zaštititi kožu lica od štetnih učinaka UV zračenja, i to iz razloga što je to područje najizloženije Suncu. Redovito i obilno nanošenje preparata za zaštitu najefikasniji je način sprečavanja prijevremenog starenja naše kože. Stoga savjetujemo da u svakom trenutku nanosite obilnu količinu preparata za zaštitu od Sunca.

 

Ako vam je koža samo po sebi osjetljiva na Sunce, ako imate svjetliji ten, ili ste se prethodno izlagali tretmanu kemijskog pilinga, potrebno je koristiti preparate s vrlo visokim zaštitnim faktorom (SPF 50+) za lice, iz razloga što je u ovim slučajevima koža lica iznimno osjetljiva na UV zračenje. Ukoliko imate normalan tip kože ili tamniji ten, preparati s zaštitnim faktorom SPF 30-50 će biti sasvim dovoljni, osim ako niste imali neki estetski tretman lica ili  ste skloni hiperpigmentaciji.

 

Danas se u ponudi mogu pronaći dnevne kreme s niskim ili srednjim zaštitnim faktorom. No, važno je imati na umu da, ukoliko ćete biti direktno izloženi suncu, ova zaštita nije dovoljna, osobito ako imate kožu koja burno reagira na sunčeve zrake. Zbog toga je odlična ideja nanositi sredstvo s visokim do jako visokim zaštitnim faktorom prije no što nanesete regularnu dnevnu kremu ili bazu. Savršena dnevna rutina bi bila da nakon što temeljito očistite lice, nanesete preparat za njegu (osvježavajuću ili „anti age“ kremu), te potom sredstvo za zaštitu od sunca i na kraju možete normalno nanijeti svoj svakodnevni make-up.

 

Ako imate kombinirani ili masni tip kože, možete tijekom dana rabiti isključivo preparate s visokim zaštitnim faktorom, a navečer koristiti hidratantne i anti-age kreme za lice.

 

 

S obzirom na činjenicu da je koža lica uglavnom oštećenija od kože tijela, njoj je potrebno sredstvo za zaštitu od sunca visoke učinkovitosti, osobito kod žena. Potrebno je koristiti posebne preparate koji dobro funkcioniraju u kombinaciji s dnevnim kremama i make-upom. Ti posebni, poboljšani preparati za zaštitu kože lica od Sunca ne bi trebali ostavljati nikakve masne tragove na koži i trebali bi se dobro kombinirati s ostalim sredstvima za njegu kože i šminkom. Trebali bi biti jednostavni za nanošenje, brzo se upijati te biti dostupni u različitim varijantama, ovisno o tipu kože.

 

Ako volite nositi majice i tunike s dubljim dekolteom ili imate jako kratku kosu, potrebno je nanijeti preparat za zaštitu od Sunca i na dekolte i vrat do potiljka. Stručnjaci tvrde kako se uistinu mogu utvrditi godine žene ukoliko pogledate u njen vrat i dekolte. Ne zaboravite nanijeti zaštitni faktor i na vaše usne i ruke, ako planirate dulje vrijeme provesti na suncu, iz razloga što usne ne mogu proizvesti pigmente i iznimno su osjetljive na UV zračenja. Ruke su također osjetljive na akumulirana oštećenja uzrokovana Suncem. Tu su također i uši koje mogu jako brzo izgorjeti i potrebna im je zaštita kremom za sunčanje. Dermatolozi redovno podsjećaju na to da ne smijemo zaboraviti uši pri nanošenja preparata za sunčanje, zbog toga što je to dio našeg tijela koji ima tendenciju da najviše pati od UV oštećenja.

 

Čak i kada planirate biti u hladovini potrebno je koristiti kreme za zaštitu od Sunca jer se opasne UV zrake reflektiraju s različitih površina koje nas okružuju, stoga hladovina ipak ne pruža dovoljnu zaštitu. Isto vrijedi i kada je oblačno: ovisno od gustoće oblaka koji prekrivaju nebo, i do 90% UV zraka i dalje prolazi kroz njih. Ako nanosite kremu s visokim zaštitnim faktorom i dalje ćete dobiti lijep, ali zdrav ten. Uvjerenja o tome kako nećete preplanuti ako koristite kreme s visokim zaštitnim faktorom spadaju u mit, s obzirom na to da ne postoji preparat koji 100% štiti od UV zraka.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio