Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Najzanimljivije činjenice o poljupcima

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Ljubljenje - najljepši način izražavanja ljubavi i prisnosti. Sigurni smo da nema osobe na ovom svijetu koja ne voli da ljubljenjem i nježnim dodirom usana iskaže svoje emocije.

Zasigurno se i vi naježite pri pomisli na sočan poljubac s voljenom osobom. Bilo da je riječ o poljupcu koji ima romantično značenje, poljupcu kojim iskazujemo ljubav i bliskost prema djetetu ili je riječ o pozdravnom poljupcu, ljubljenje je običaj u gotovo svim kulturama. Tijekom trajanja poljupca, ljudsko tijelo proizvodi razne tvari koje djeluju jače i od samog morfija. Poljupci u nama pokreću najrazličitije emocije, te djeluju čarobno, zanosno, nježno, strastveno, ljekovito, ovisno o snazi emocija i osjećaja bliskosti. U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od zanimljivih činjenica zbog čega su poljupci dobri za vas i zbog čega bi se trebali redovno ljubiti: 

 

1. Sigurno ste već čitali o ljekovitosti poljupca! Poznato je to kako ljubljenje poboljšava našu kožu, potpomaže cirkulaciju, sprečava truljenje zuba, a može čak i ublažiti glavobolje. Dakle, sljedeći put kada vas bude mučila glavobolja, zaboravite na tablete i potražite svog dečka ili mužića te započnite s ljekovitom seansom ljubljenja! Kladimo se da će vas proći glavobolja, te ćete se oboje osjećati puno, puno bolje.

 

2. Da li ste znali kako za jedan maleni poljubac u obraz čovjek koristi 2 facijalna mišića, dok je za strastveni, francuski poljubac potrebno njih 34 - dakle pri francuskom poljupcu aktivno sudjeluje 34 facijalna mišića. U 15 minuta ljubljenja, osoba koja teži oko 55 kg može sagorjeti 14 kalorija, osoba teška 70 kg oko 19, dok osoba teška 110 kg može izgubiti i do 30 kalorija. Zaključit ćemo jako kratko kako je riječ o predivnoj tjelovježbi!

 

3. Čovjekove usne su čak 100 puta osjetljivije od vrhova prstiju. Vjerovali ili ne, čak ni genitalije nisu toliko senzitivne poput usne. Zato ih definitivno treba iskoristiti, zar ne!

 

4. Endorfini, bio-kemijski spojevi slični opijatima koji se otpuštaju pri ljubljenju, imaju učinak čak 200 puta snažnije od učinaka morfija! Dakle, to je ujedno i razlog zbog kojeg prilikom strasnog poljupca imamo onaj vrtoglavi, bestežinski osjećaj koji traje i nakon ljubljenja. Zbog toga se za poljubac kaže da je poput droge, s jednom jako bitnom razlikom - poljubac je zdrav!

 

 

5. Prilikom poljupca s partnerom razmjenjujemo vodu, soli, bjelančevine, kao i milione raznih mikroorganizama. Da li ste znali da jednim kratkim poljupcem možemo razmijeniti čak 278 vrsta bakterija, dok onim koji traje dulje njih čak 10 milijuna! Ovo bi trebao biti dovoljno dobar razlog da seanse ljubljenja prakticiramo sa samo jednom osobom; u koju imamo povjerenja.

 

6. Muškarci koji svoju dragu poljube prije odlaska na posao u prosjeku budu daleko produktivniji od onih koji to ne naprave. Zato dečki; znate što vam je činiti!

 

7. U davnom  je16 stoljeću, u Napulju, ljubljenje na javnom mjestu bilo kažnjavano smrću.

 

8. Stari Rimljani su ljubljenje svrstali u 3 kategorije: "Osculum" - poljubac u obraz, "Basium" - poljubac u usta i "Savolium" - francuski poljubac.

 

9. Jedine životinje koje se ljube u usta su čimpanze, orangutani i mačke.

 

10. U prosjeku dvije trećine ljudi, prilikom strastvenog poljupca u usta, okreće glavu u desnu stranu.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio