Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Najbolji horor filmovi u 2012

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Evo, odlučili smo se objaviti naš izbor za najbolje horor filmove u 2012. Ovaj žanr je doduše namijenjen određenoj publici, odnosno ljudima koji se vole strašiti pa smo baš iz tog razloga i pripremili jedan mali uvod u psihologiju gledanja horor filmova.

Horor filmovi su filmovi koji bi trebali izazvati strah, strepnju i užas kod gledatelja. Tematika horor filmova uglavnom je povezana sa smrću i mističnim događajima. No, usprkos velikom strahu koji izazivaju, horor filmovi ipak fasciniraju ljude. Zašto se volimo plašiti? Poznata je činjenica kako je strah najstarija i najjača ljudska emocija, a najsnažnija i najjača vrsta straha je strah od nepoznatog. Osjećaj strahopoštovanja prema misteriju nepoznatog predstavlja i sa stajališta evolucijske psihologije uvjet opstanka ljudskog roda, dok je mašta u bliskoj vezi s našim sjećanjima i iskustvima. Horor filmovi prodiru u realno, onoliko koliko je to nužno da s jedne strane ugroze sigurnost egzistencije protagoniste, a s druge da poremete sigurnost auditorija. Stručnjaci tvrde kako nas horor filmovi konfrontiraju s onim aspektima našeg života koje teško možemo svjesno predstaviti. 

 

 

No kakva je razlika između straha koji osjećamo kada smo uistinu ugroženi i onoga koji se javlja dok gledamo horor film, te koliko nam uistinu može naštetiti gledanje ove vrste filmova? Istraživanja su pokazala da razlike uopće nema! A što se tiče posljedica gledanja horor filmova na dječju psihu, stručnjaci tvrde da horori mogu biti zabavni, ali to ne znači da su posljedice gledanja ovakvih filmova samo benigne. U jednom istraživanju među studentima dokazano je kako je gotovo 60% ispitanika koji su gledali horor filmove prije 14 godine života imalo izvjesnih problema sa snom ili nekom drugom vrstom straha. Razne teorije ukazuju na to kako je mozak u stanju sačuvati sjećanja na ove filmove u amigdali, koja igra važnu ulogu u izazivanju emocija. Sjećanja na ove filmove mogu izazvati slične reakcije kao one koje uzrokuju prave traume i kao takve mogu biti iznimno teške za izbrisati. No da se vratimo na temu - top 10 najbolji horor filmovi u 2012.

Napomena: lista je poredana po abecednom redoslijedu.

 

1. Beneath the darkness

Najbolji horor filmovi u 2012

 

2. Citadel

Najbolji horor filmovi u 2012

 

3. Innkeepers

Najbolji horor filmovi u 2012


4. Insidious

Najbolji horor filmovi u 2012

 

5. Silent House

Najbolji horor filmovi u 2012

 

6. Sinister

Najbolji horor filmovi u 2012

 

7. The Devil Inside

Najbolji horor filmovi u 2012

 

8. The Pact

Najbolji horor filmovi u 2012

 

9. The Possession

Najbolji horor filmovi u 2012

 

10. The Woman in Black

Najbolji horor filmovi u 2012

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio