Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 božićnih klasika

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Morate priznati da su božićni filmovi uvijek jedna od obaveznih stvari koje su na repertoaru u vrijeme blagdana. Još ako se radi o filmskim klasicima, bolje i ne može. Jer nema ništa lijepše od opuštanja uz film pun božićnog duha lagano ispijajući topli čaj na kauču?

 

Ovdje možete pročitati naš top 10 najboljih božičnih klasika:


1. It's a Wonderful Life (Divan život) - Kao i mnogi filmski klasici, i ovaj je iz doba crno-bijele tehnike. Film o čovjeku imena Jimmy Stewart koji je na rubu propadanja i na rubu da si skonča život dobije priliku vidjeti kakav bi svijet bio bez njega. Pomisao na to da jedan od anđela dobije krila svaki put kada netko zazvoni zvoncem ostaje s čovjekom cijeli život; i to je jedna od onih stvari koja čini ovaj film nezaboravnim.

 

 

 

2. Miracle on 34th Street (Čudo u 34. ulici) - Ovdje mislimo na original, iako je i remake poprilično dobar. Ovaj film je donio najstvarnijeg Djeda Božićnjaka (barem izgledom) na ekrane. Bez obzira na godine koje su prošle od filma, još uvijek ima tu moć da vas uvuče u čaroliju Božića.

 

 

3. White Christmas (Bijeli Božić) - Neki od najboljih božićnih filmova su pretjerani u svojoj šašavosti, ali to im daje dio šarma jer su na neki čudan način jednostavno neodoljivi. Ovo je jedan od takvih filmova. Danny Kaye i Bring Crosby su nenadmašivi i unatoč šašavosti, ovaj film ima i srce i dušu.

 

 

4. Christmas in Connecticut (Božić u Connecticutu) - Iako se sve vrti oko lažnog; lažnog muža, lažnih kućanica, lažnih scenarija, srž filma je realna. Šarm je jedan veliki adut ovog filma, a ako volite Barbaru Stanwyck, obvezno ga uključite u svoj božićni repertoar.

 

 

5. The Bishop’s Wife (Svećenikova žena) - ovaj film je super, zabavan, i čaroban odabir u vrijeme blagdana - sve ono što božićni film treba biti. Protestantski svećenik moli kako bi od Boga dobio upute kako izgraditi novu crkvu. No svećeniku u nevolji dolazi u pomoć Anđeo (Cary Grant), koji mu još više zakomplicira život jer njegova pomoć uopće nije vezana uz prikupljanju sredstava za izgradnju crkve...

 

 

6. March of the Wooden Soldiers (Laurel & Hary; Babes in Toyland) - Kao i Bijeli Božić (White Christmas) i ovo je jedan od onih neodoljivo šašavih filmova u kojem igračke ožive, a Laurel i Hardy kao protagonsti su jako zabavni tako da čine i ovaj film neizbježnim za vaš filmski maraton.

 


7. Christmas Carol (Božićna priča) - Glavni protagonisti ovog filma su slavni muppeti i George C. Scott, a priča sadrži u sebi vječnu pouku koja živi još od Charlesa Dickensa i njegove knjige koja je upravo zbog pouke dobila tako mnogo adaptacija. Uči nas ljubaznosti i velikodušnosti.

 


8. How the Grinch Stole Christmas (Kako je Grinch ukrao Božić) - Ako ste fan Jim Carreya pogledajte i ovu adaptaciju, ali prije toga obavezno pogledajte animirani original. Ovaj crtani film je napravljen isključivo za male ekrane i traje sat vremena što ga ne čini ni mrvicu manje neodoljivim. Sjetite se samo onog smiješka.

 


9. Rudolph the Red- Nosed Reinder (Rudolf, sob crvenog nosa) - Ni ovo nije filmski klasik u tom smislu riječi, ali je definitvno jedan od najboljih božićnih filmova. Kao i Grinch, i ovaj film je napravljen isključivo za male ekrane, a Rudolf, u ovoj verziji je najslađi sob na kojeg ćete ikada naići. Poruka koju nosi ovaj film je bezvremenska- svi mi želimo pripadati.

 


10. A Charlie Brown Christmas - Iako se mnogi fimovi sa likom Charliea Browna često baziraju na vjerskim elementima, ovaj film je vrijedan gledanja, pogotovo za vrijeme blagdana. Banda Peanuts i priča o drvcu su jedan od glavnih razloga da pogledate ovu animiranu božićnu avanturu.

 


Božićni filmovi su neizbježan, ali i jako zabavan dio blagdana. Božićnih filmova ima pregršt, kao i adaptacija božićnih klasika koji su nekada zaista dobri i pariraju originalu. Međutim, klasici ostaju klasici pa zašto ne dopustiti da vas uvedu u svoj svijet božićen čarolije, barem na nekoliko sati?

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio