Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najskupljih filmova

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Skupe filmske produkcije u novije doba i nisu zapravo neka velika novost. Svi znamo kako je potreban ogroman proračun za izradu blockbustera. No postoji razlika između blockbustera i blockbustera.

Mislili smo kako će biti zanimljivo istražiti malo koji su to filmovi imali najskuplju produkciju pa smo to i napravili. Stoga ovdje možete pročitati naš top 10 najskupljih filmova ikad napravljenih:

 

Top 10 najskupljih filmova1. Cleopatra (1963.) - 43 milijuna dolara iznosio je trošak produkcije ovog spektakla, što bi u današnjem novcu iznosilo 314 milijuna te film sa punim pravom zauzima 1. mjesto naše top 10 ljestvice. Ova epska priča o kraljici Egipta - Kleopatri slovi kao najskuplji film ikada napravljen.  Film je zaradio 402 milijuna dolara samo u Americi.

 Top 10 najskupljih filmova2. Pirati sa Kariba: At World’s End (2007.) - Treći dio "pirata" zauzeo je 2. mjesto naše liste sa troškom produkcije koji je iznosio 312 milijuna dolara. Iznenađujuća je činjenica da čak i nakon isplate Deppove ogromne plaće, još uvijek nije mogao stići do vrha i postići uspjeh i rekord drugog dijela (preko milijarde dolara) ni ovaj nastavak nije daleko zaostao sa svojih 960 miliona dolara zarade.
Top 10 najskupljih filmova3. Titanic (1997.) - Još jedno remek djelo slavnog Jamesa Camerona - ova bezvremenska priča, epska romansa i film katastrofe stajao je 160 milijuna dolara, što bi u današnjem novcu iznosilo preko 286 milijuna dolara, čime nadmašuje mnogo kasnije filmske produkcije.Titanic je u prvom vikendu zaradio 28 milijuna dolara, a zarada je rasla dok je film mjesecima držao prvo mjesto najuspješnijih filmova, na kraju zaradivši više od 600 milijuna dolara samo u Americi što bi u današnjem novcu iznosilo 1.028.050.500 dolara.
Top 10 najskupljih filmova4. Spiderman 3 (2007.) - Treći dio priče o čovjeku pauku zauzima 4. mjesto naše top liste najskupljih filmova ikada. Budžet ovog blockbustera je službeno je iznosio visokih 267 milijuna dolara, te je postigao velik uspjeh bez obzira na ne tako dobre recenzije kritičara. Naime film Spiderman 3, tijekom prvog dana prikazivanja, zaradio je 59 milijuna američkih dolara, čime je srušio dotadašnji rekord drugog nastavka filma Pirati sa Kariba.
Top 10 najskupljih filmova5. Tangled (2010.) - Ovaj animirani film, priča o princezi Rapunzel nadmašio je film Harry Potter i Darovi smrti i našao se na prvom mjestu američkog box officea sa zaradom od 21,5 milijuna dolara u svom drugom tjednu prikazivanja, dok ukupna zarada od ovog animiranog filma iznosi 175,8 milijuna dolara.

 

Top 10 najskupljih filmova6. Harry Potter i Princ miješane krvi (2009.) - Šesti nastavak serijala o Harry Potteru stajao je nešto više od 250 milijuna dolara. Ovaj nastavak popularne priču o dječaku čarobnjaku odmah se, bez problema, uspeo na vrh ljestvice sa ogromnom zaradom od 570 milijuna funti, što je, po svim definicijama masivan "box-office" uspjeh.

 Top 10 najskupljih filmova7. Waterworld (1995.)- Iako je u samom početku napadnut sa strane kritičara, ovaj film se iskupio kada ga se svidio gledateljima diljem svijeta. Prema današnjoj procjeni ovo je jedan od najskupljih filmova svih vremena sa utrošenih 248 milijuna dolara za snimanje. No, kada je riječ o ukupnoj zaradi u svjetskoj distribuciji ovaj film se, sa iznenađujuće skromnih 255 milijuna i velikim brojem negativnih kritika, smatra jednim od najvećih holivudskih financijskih promašaja.

 Top 10 najskupljih filmova8. Pirati sa Kariba: Dead Man’s Chest (2006.) - Drugi nastavak ove klasične priče o gusarima stajao je 245 milijuna dolara. Ovaj blockbuster financirao je producent Jerry Bruckheimera. Pirati sa Kariba: Dead Man’s Chest  je samo za vrijeme prva tri dana prikazivanja zaradio 135,634,554 milijun dolara, rušeći sve rekorde gledanosti.

 Top 10 najskupljih filmova9. Avatar - (2009.) - 9. mjesto naše top liste zauzeo je američki znanstveno fantastični film iz 2009. godine, redatelja i scenariste Titanica  Jamesa Camerona - Avatar. Budžet ovog blockbustera je službeno je iznosio 237 milijuna dolara, dok nezavisne procjene govore čak da se radilo i o 280-300 milijuna plus nekih 150 milijuna dolara promotivnih troškova. Ovaj znanstveno fantastični film smatra se svojevrsnom revolucijom u kinematografiji, zbog razvoja 3D tehnologije i stereoskopskog načina snimanja pomoću specijalnih kamerama koje su za potrebe ovog filma bile posebno izrađene. Avatar je samo za vrijeme prvog vikenda prikazivanja u SAD-u i Kanadi zaradio rekordnih 77.025.481 milijun dolara.

 


Top 10 najskupljih filmova10. Spider Man 2 i King Kong (2004./2005.) - Na 10. mjestu našeg popisa, rame uz rame stoje priča o divovskom gorili Peter Jacksona - King Kong i priča o čovjeku pauku Sam Ramia - Spiderman 2. Oba filma utrošila su ogroman budžet od 200 milijuna dolara. Što se zarade ovih blockbustera tiče, natuknut ćemo informaciju kako je King Kong samo za vrijeme prvog vikenda prikazivanja zaradio 50,1 milijun dolara na sjevernoameričkom kino-tržištu.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio