Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 priprema za dolazak bebe

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Možete li ikada uistinu biti spremni za dolazak bebe na svijet? Možete planirati, pakirati se, i kupiti mnoštvo potrebnih stvari, ali u biti u većini slučajeva nećete biti svjesni svega do posljednjeg trenutka kada se nađete na putu za rodilište!

No neki novopečeni roditelji postanu tako nervozni i zabrinuti da ne budu spremni čak ni u posljednjim trenutcima. Ovdje možete pronaći naš odabir od 10 načina kako se pripremiti za bebin dolazak. Nadamo se da će biti od pomoći roditeljima; osobito onim novopečenim, da smanje nervozu i budu opušteniji.

Kada saznate da ste trudni, to zasigurno predstavlja ogromno uzbuđenje kako za vas tako i za cijelu obitelj. I prvo što ćete promisliti je kako sve što trebate napraviti je čekati da se dijete rodi. Zar ne? Pogrešno! Čeka vas mnogo toga što morate učiniti kako bi ste se pripremili za taj blagoslovljen događaj i dolazak vaše bebe kući.

1. Razumijevanje procesa rađanja - Ako je ovo vaše prvo dijete, bilo bi pametno da se pođete na tečaj za trudnice gdje će vam stručno osoblje detaljno objasniti cijeli proces te vas pripremiti za aktivno sudjelovanje u samom porodu. Poučit će vas i tehnici disanja te drugim tehnikama koje će vam olakšati i eventualno smanjiti bol. Također će vas upoznati i s različitim vrstama medicinske opreme koju možete vidjeti u rađaonici. Dakle - tečaj za trudnice - preporučamo!

2. Porazgovarajte o iskustvima poroda i majčinstva sa drugim, iskusnim majkama. Ovo iskustvo zna biti za svaku ženu različito. Za neke je to težak i zahtjevan trenutak, za druge brz i jednostavan. No svakako je dobro je poslušati tuđa iskustva, bez obzira bila ona pozitivna ili negativna. No slušajte otvorenog uma.

3. Pronađite i zapišite se kod pedijatra - Naravno, vaša nova beba će biti sretna i zdrava, ali on ili ona će i dalje trebati redovite posjete liječniku - pedijatru zbog rutinskih pregleda. Potrebno je malo vremena i malo istraživanja za odabir pedijatra. Započnite svoju potragu prije nego beba dođe na svijet. Angažirajte pomoć prijatelja i obitelji za preporuke i iskustva.

4. Od opreme za bebu trebat će vam ormarić sa kadicom ili jastukom, krevetić sa svom opremom, premda se često desi da beba završi u vašem krevetu. Naravno ne smijete zaboraviti na auto sjedalicu u kojoj ćete bebu dovesti iz rodilišta, te kolica s korpom u ležećem položaju.5. Trebat će vam i par flašica te duda, četkica za čišćenje flašice i pribor za sterilizaciju (možete koristiti stari recept naših mama – kipuća voda). Ako ne budete imali problema sa dojenjem, flašice vam neće trebati odmah. Isto vrijedi i za bebi mlijeko. Ne zaboravite na čaj za bebe koji će pasati i vama. Ostale stvari možete naknadno nabaviti.

6. Što se tiče garderobe za bebu, dobro je imati 6 benkica - majica koje se vežu trakicama na leđima, nekoliko tutica, kapica, čarapi, te naravno kompletić za izlazak iz rodilišta. Krevetnina i sva ostala garderoba neka budu od prirodnih materijala.

7. Što se tiče pelena i sličnih stvari, trebat će vam sljedeće: 20 tetra-pelena, otprilike 6 pelena za pranje, 30 vlaknastih krpica za pranje, vata, 50 komada sterilnih gaza (5x5 cm). Za njegu bebe trebat će vam dječji sapun, krema, ili puder za guzu, krema za upaljene bradavice ili bebinu guzu, fiziološka otopina za pranje pupka i čišćenje nosića, toplomjer, dječje škarice za nokte, mekana četkica za kosu, aspirator za nos.

 

8. Za izlazak vani će vam trebati vlažne maramice za njegu guze, papirne maramice, pelene. Ne kupujte previše onih najmanjih pelena namijenjenih tek rođenim bebama, jer ih bebe jako brzo prerastu.

9. Ne pretjerujete sa kupnjom, jer ima puno stvari koje možete posuditi, a neke od navedenih vam uopće neće ni trebati. Najvjerojatnije su vaše mame, rodice, prijateljice i tetke još uvijek pune zaliha opreme, garderobe, pelena … Sa malo planiranja i dobrom organizacijom možete dosta smanjiti troškove vezane uz bebu.

10. I za kraj, kada porod započne, a vi ste pohađali tečaj za porodilje, već ćete znati što učiniti kada za to dođe trenutak. Ako pak niste prisustvovali tečaju, pobrinite se da vam vaš ginekolog objasniti što treba očekivati i kako reagirati kada beba odluči doći na svijet.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio