Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti za odvikavanje od pelena

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Vaše dijete možda jest savladalo odsustvo pelena prije dosta vremena, ali većina djece nije spremna za WC školjku sve do gotovo druge godine života.

Zato je važno upamtiti kako je svako su drugačije i kako je uredu ako Vaše dijete još uvijek nije spremno. Najvažnija stvar je da dijete ne osjeća kako na njega vršite pritisak. Kada mislite da mu je potreba ići obaviti veliku ili malu nuždu, pokušajte primjeniti ovih deset savjeta za navikavanje na kahlicu:

1. Odvojite vremena - Nemojte započinjati sa navikavanjem na kahlicu ako imate previše . obaveza u tjednu koji sledi. Pomno isplanirajte navikavanje za period kada budete mogli odvojiti vrijeme kako bi ste se mogli o potpunosti posvetiti zadatku.

2. Noć i dan - Skidajte djetetu pelene tijekom dana, ali h stavljajte po noći. Možda će proći još nekoliko mjeseci prije nego što vaše dijete prestane obavljati nuždu u pelene noću. Ako idete korak po korak to će Vam uvelike olakšati život.

3. Nigdje kao kod kuće - Rani dani navikavanja na kahlicu nisu dobro vrijeme za odlazak na duža putovanja ili u razne posjete rodbini. Ako ste u blizini kuće izbjeći ćete pretvaranje malih nezgoda u velike katastrofe.

4. Sve za lakši život - Navikavanje na kahlicu može podrazumijevati gomilu rublja za pranje. Oblačite djetetu staru odjeću za koju Vam ne smeta da se uprlja i kupujte pakovanja jednokratnog ili jeftinog donjeg rublja kako bi ste mogli eventualno baciti ono uprljano.

5. Moja mala kopija - Neki roditelji odluče preskočiti kahlicu i skaču pravac na WC školjku sa posebnim sjedištem koje je prilagođeno za djecu. Vaše dijete vas obožava kopirati, pa ako mu dopustite da koristi isti WC kao mama i tata to može biti ključ jako brzog uspjeha.

 6. Nagradite dijete - Odvedite dijete u poseban odlazak u kupovinu kako bi odabralo vlastitu kahlicu ili sjedište za WC školjku. Ako je ono sretno kada sjedi na sjedištu ili kahlici koja je ukrašena slikama medvjedića, onda mu to zadovoljstvo i priuštite.

7. Pripazite - Ne postoji ništa u čemu Vaše dijete uživa više od pune pažnje, stoga se prema odvikavanju od pelena odnosite kao prema prilici da mu pružite upravo to - sto postotnu pažnju. Igrajte neku igru, čitajte mu omiljenu slikovnicu ili pjevajte zajedno neku pjesmu. Proces odvikavanja od pelena će tako djelovati manje kao zadatak, a više kao dobro provedeno vrijeme.

8. Zaboravite na stres zbog nereda - Može biti teško ostati smiren kada se dijete popiški na Vaš omiljeni tepih ili sofu. Ali ako budete pod stresom, prenijet ćete taj stres i na dijete. Nemojte to dozvoliti i počistite nered sa osmjehom na licu.

9. Nagradne zvjezdice - Naljepnice u obliku zvjezdica za svaki uspješan odlazak na kahlicu i odlazak u dućan igračaka za svakih deset zvjezdica dati će Vašem djetetu poticaj koji mu je potreban kako bi nastavilo sa navikavanjem na kahlicu ili WC školjku.

10. I za kraj, nemojte zaboraviti "sveto trojstvo" - Strpljenje, pohvale i upornost. Možda Vam to sada i neće izgledati tako, ali ako ste pozitivni i uporni, Vaši dani odvikavanja od pelena će ubrzo biti iza Vas – i Vašeg djeteta. Sretno!

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio