Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Što sve trebate ponijeti na putovanje

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Pakiranje pred odlazak na putovanje ponekad zna zadati veliku glavobolju i stres, osobito pripadnicama ljepšeg spola. No baš pod spomenutim stresom, većina ljudi zaboravi spakirati ono najvažnije.

Planiranje svega onoga što nam je potrebno spakirati, a što ne, što će nam biti potrebno, a što neće, zna rezultirati s nekoliko prepunih kofera u kojima se nikada ne nađe ono najvažnije; pod pritiskom, većina u konačnici uvijek spakira više nego što je potrebno, dok ono najpotrebnije uglavnom na kraju zaboravimo.

 

No postoji nekoliko stvari koje nipošto ne bismo smjeli smaknuti s uma prilikom pakiranja jer nam iste uvelike mogu olakšati putovanje stoga, kako bi putovanje bilo što ugodnije, evo i popisa što sve trebate spakirati:

 

1. Jastuk - U biti, ovo ne treba nužno biti baš onaj putni, ovalni model na napuhivanje koji se okači oko vrata. Ako se spremate na dulji put, poželjet ćete odmoriti svoj vrat bez obzira na to da li ste pospani ili ne. I premda su spomenuti modeli najpraktičniji kod pakiranja i odmaranja na putu, ovaj jastuk nećete moći koristiti ni za što drugo. Zbog toga, ako ste se kod kuće navikli spavati na određenoj vrsti jastuka, naš savjet bi bio da u posebnu vrećicu ponesete svoj jastuk kako bi ste bili sigurni da ćete na u svom odsustvu, svaku noć imati ugodan san.

 

2. Neseser - Kada idete na put nije potrebno ponijeti baš svu kozmetiku koju imate kod kuće, no ipak na neke stvari morate misliti. Za početak tu su maramice, vlažne i one klasične; papirnate. Turpija za nokte, male škarice i pinceta također spadaju pod obavezne predmete koje treba spakirati u neseser. Ako putujete zrakoplovom, najvjerojatnije ćete ih trebati spremiti u putnu torbu, ali u svakom slučaju ih ne zaboravite ponijeti. Isto vrijedi i za grožđanu mast, kremu za ruke, te za kremu s zaštitnim faktorom. Ako vas očekuje dulje putovanje, pastu i četkicu za zube stavite u ručnu prtljagu, te sa sobom ponesite i maleni ručnik.

 

3. Rezervna odjeća - Osim što zasigurno nije ugodno provesti višesatnu vožnju u automobilu ili zrakoplovu, za vrijeme putovanja mogu vam se dogoditi i razne sitne nezgode, poput prolivanja kave po košulji ili majici. Za rezervu odaberite nešto casual, komotno i od ugodnih, prirodnog materijala što ćete uvijek imati pri ruci, dakle među ručnom prtljagom.
Veća marama je nešto što također može biti od velike koristi na putovanju, ali i za vrijeme odmora. S njom se mogu prekriti ramena kako ne bi izgorjela na suncu, možete se pokriti nakon što zađe sunce, u nju možete i umotati mokru kosu, a u automobilu možete prekriti vruće sjedište ili zakloniti prozore kada udara jako sunce.

 

4. Maska za spavanje također može biti od velike koristi tijekom putovanja. Ona može poslužiti kako bi ste odmorili umorne oči te u putu izgledali puno svježije.

 

 

5. Čepići za uši - Galama u autobusu, vlaku ili automobilu ponekad zna biti jako naporna za slušanje. Kako bi ste se bili u mogućnosti opustiti i isključiti poslužit će vam upravo čepići za uši ili slušalice s mp3 playerom uz pomoć kojeg ćete moći uroniti u miran svijet te se, barem i na kratko, odmoriti.

 

6. Dobra knjiga i križaljka - Moderni gadgeti na baterije poput laptopa, tableta ili pametnih telefona s velikim izborom raznih igrica imaju svoj "rok trajanja" koji ovisi o trajanju baterije. Ali, zbog čega biste se samo tako zabavljali, ako to možete napraviti i uz dobru knjigu ili križaljku? Pisana riječ ipak nikada neće izaći iz mode.

 

7. Punjači - Bez obzira na to koliko možda nevjerojatno zvuči, punjači spadaju u jednu od onih stvari koje najčešće zaboravljamo kod kuće. A gotovo ih najviše trebamo. Stoga, imajte na umu spakirati sve potrebne punjače: za mobitel, laptop, tablet, mp3 player itd.

 

8. Lijekovi - Provjerite da li ste spakirali sve što vam je potrebno. Tablete za mučninu, tablete za glavobolju, povišenu temperaturu i grlobolju te kutiju s flasterima uvijek imajte pri ruci, osobito ako idete na neko nepoznato mjesto.

 

9. Grickalice i osvježavajuća pića - Za putovanje uvijek odaberite one namirnice koje su kalorične, ali ne i preteške. Ne nosite ništa što u sebi sadrži previše čokolade jer se te namirnice vrlo lako rastope. Izbjegavajte teška jela iz restorana za vrijeme trajanja putovanja, vaš će vam želudac na tome biti zahvalan. Isto tako, ako planirate ponijeti sendviče, napravite ih kod kuće i to neposredno pred odlazak na put te zaboravite na sve one sendviče koje možete kupiti na benzinskim postajama. Od napitaka izbjegavajte gazirana pića i pre slatke sokove koji znaju izazvati mučninu. Umjesto toga ponesite par flašica obične ili mineralne vode koje ćete uvijek imati pored sebe.

 

10. Ugodna, ravna obuća - Bez obzira na to što od obuće planirate ponijeti na putovanje, ravne ugodne sandale nemojte izostaviti. Ako putujete na more gdje su prevladavaju kamene plaže, a niste baš pre spretni, naša preporuka bi bila da kupite i par gumenih sandala za plažu. Pripazite pri odabiru da sandale za plažu budu točno vaš broj kako vam se u moru ne bi izuvale.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio