Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najskupljih koktela

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Cocktail je mješavina nekoliko supstanci, obično tekućih. Riječ Cocktail sastavljena je iz dvije riječi: "cock" (pijetao) i "tail" (rep).

Cocktail se može pripremiti od najmanje dvije vrste različitih alkoholnih i bezalkoholnih pića i ostalih dodataka poput voća, začina, itd. Cocktail se može pripremiti u šejkeru, čaši za koktel ili direktno u čaši u kojoj se poslužuje. Mi smo se ovdje odlučili objaviti top 10 listu najskupljih koktela na svijetu:

 

1. Martini On The Rock, cijena 10 000 $ - ovaj koktel je, bez sumnje, san gotovo svake žene. Isti je moguće kušati u baru hotela Algonquin u New Yorku. Za ovaj koktel se smatra kako je idealan za gašenje žeđi. Recept za koktel Martini On The Rock  je krajnje jednostavan: u bokal sa hladnim Martinjem stave se dijamanti od 1,5 karata. Oni koji žele kušati ovaj koktel moraju prvo biti obaviješteni o cijeni, a kamenčiće može birati svako za sebe.

top 10 najskuplji kokteli 1

2. Diamond Cocktail, cijena 4 350 $ - koktel od dijamanata se može kušati u Piano Baru u Londonu. U sastojke ovog skupog koktela ulaze elitni konjak Remy Martin Louis XIII, čija  cijena se kreće negdje oko 2000 $ za bocu i šampanjac CharlesHeidsieck Vintage 2001. U koktel se dodaju komadići šećera i 3 kapljice bittera. Čaša za posluživanje je ukrašena dijamantom čija veličina određuje i konačnu cijenu ovog koktela. Maksimalna cijena se kreće negdje do 9000 $.

top 10 najskuplji kokteli 2


3. Sapphire Martini, cijena 3 000 $ - Martini sa safirima se poslužuje u restoranu Casina Foxwoods Resort u Connecticutu. Iznimno visoka cijena ovog koktela definirana je njegovim sastojcima: liker Blue Curacao, londonski suhi đin Bombay Sapphire i nekoliko kapi suhog vermuta. Poslužuje se u dizajnerskoj čaši sa obodom od plavog šećera. A uobičajena maslina za Martini je zamijenjena srebrnom špenadlom sa malim naušnicama. Plavi safiri na nakitu su uramljeni platinom.

top 10 najskuplji kokteli 3


4. Platinum Passion, cijena 1 500 $ - Ovaj koktel je, možda, najegzotičniji na našoj listi, a kušati ga možete u restoranu Duvert Lounge u New Yorku. Koktel se sastoji od francuskog elitnog šampanjca Ruinart i kolekcionarskog konjaka L’Esprit de Courvoisier dok su se za osebujan ukus pobrinuli svježe iscijeđeni sok od limuna, sirup od marakuje i jagode, šećer od bambusove trske i divlji med. Svaka čaša je ukrašena orhidejom.

top 10 najskuplji kokteli 4


5. Mai Taim, cijena 1 400 $ - Ovaj koktelčić možete kušati u Thailandskom hotelu sa 5 zvjezdica - Merchant. Osnovni i najvrjedniji sastojak je rum sa Jamajke kojeg je u svijetu ostalo ne vise od 6 boca. Kako kažu vlasnici hotela, svaka boca tog ruma nalazi se u vinskom podrumu pod posebnim nadzorom i zaštitom!

top 10 najskuplji kokteli 5


6. Kentucky Derby’s Special Mint Julep, cijena 1 000 $ - Konjske utrke ne mogu proći bez elite, a elitu ne možemo ni zamisliti bez koktela! U SAD, na godišnjim utrkama na Kentucky Derbyju, posjetiteljima je omogućena degustacija ovog napitka, koji se na prvi pogled, čini dosta jednostavan: brendi sa vodom, menta, šećer i led. No ipak, cijena je određena kvalitetom sastojaka. U koktel se dodaje kolekcionarski viski Woodford Reserv, listići mente stižu direktno iz Irske, najbolji šećer je iz Australije a led je iz hladnih, bavarskih Alpi, a takav si luksuz ne može baš svatko priuštiti. Koktel se poslužuje u pozlaćenim čašama sa srebrnim slamčicama.

top 10 najskuplji kokteli 6


7. High Roller Martini, cijena 1 000 $ - Gurmani mogu degustirati ovaj koktel u restoranu Capital Grille u Las Vegasu. Vrijednost koktela se ne određuje njegovim sastavom ili unikatnim kvalitetom ukusa, već drugim faktorima. Naime, polovica vrijednosti ovog pića ide u humanitarne svrhe, a i sam koktel se poslužuje sa staklenim štapićem sa nanizanim prstenom, ukrašen sitnim dijamantima.

top 10 najskuplji kokteli 7


8. Magie Noir, cijena 550 $ - Bazu ovog posebnog koktela čine krem-liker od kupine Creme de Mure, šampanjac Dom Perignon i konjak Hennessy. Ovo ukusno piće se može kušati samo na jednom mjestu, u londonskom klubu – Umbaba. Okus ovog koktela je stvorio lokalni barmen Gyle Andre, a isti se naročito svidio mladim bankarima, stalnim posjetiteljima Umbaba kluba. Naime, jednom su zaželjeli da svoje milijunske premije proslave uz nešto malo egzotičnije, nego uobičajenom bocom šampanjca Crystal. Kako bi se dobio pikantni okus, uobičajeni sastojci su: voćna pulpa, limunov sok i rijedak ekstrakt kore afričkog drveta Yohibe, poznate kao prirodni afrodizijak. Koktel se poslužuje u kristalnoj čaši sa slamčicom od 24 karatnog bijelog zlata, koju je dizajnirao poznati zlatar Tom Binns.

top 10 najskuplji kokteli 8


9. Ritz Side car, cijena 515 $ - Ovaj koktel se može kušati u “Hemingway” baru hotela “Ritz” u Parizu. Ali, trebali bi ste požuriti, jer se u sastav ovog napitka, osim soka od limuna i likera Kuantro, dodaje i iznimno rijedak konjak "1830 Ritz Reserve", čije su zalihe svega nekoliko boca. Jedinstvenost ovog konjaka leži u rijetkoj sorti grožđa od kojeg je napravljen. Cijela serija ovog elitnog konjaka je napravljena od bobica sakupljenih prije najezde kukaca filoksere, koja je uništila gotovo sve francuske vinograde.

top 10 najskuplji kokteli 9


10. Truffle Martini, cijena 100 $ - Ovaj koktel se može kušati samo u hotelu Rocco Forte’s Browns u Londonu. U sastojke ovog egzotičnog pića ulaze: Martini i čokoladni liker, a ono što ga čini osebujnim su usitnjeni tartufi, koji su odležali dva dana u Votki.

top 10 najskuplji kokteli 10

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio