Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti protiv mamurluka

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Sigurno ste se puno puta zapitali postoji li načini da se izbjegne mamurluk jutro poslije burnog izlaska, nakon što ste popili čašicu više?

Baš iz tog razloga odlučili smo se objaviti top 10 listu za savjeta kako se boriti protiv mamurluka, ako ga je već nemoguće u potpunosti izbjeći. No važno je napomenuti kako ne postoje čarobni recepti koji mogu u potpunosti spriječiti pojavu mamurluka nakon noći u kojoj ste prešli sve granice što se alkohola tiče. Poredak savjeta na ovoj listi nije napravljen tako da je jedan savjet važniji od drugoga, već ih sve pokušajte shvatiti kao jednu cjelinu.

1. Na prvom mjestu naše top 10 liste savjeta kako izbjeći ili barem ublažiti mamurluk stoji savjet koji vežemo uz staru narodnu poslovicu "bolje spriječiti nego liječiti" a to je - nemojte uopće piti!

2. Na drugom mjestu stoji savjet vezan uz pušenje - poznata je činjenica kako pušači, a i nepušači, često popuše više cigareta dok piju nego što bi to uobičajeno napravili. Povećan unos nikotina također znatno utječe na mamurluk te je iz tog razloga poželjno smanjiti ili potpuno izbjeći pušenje dok pijete.

3. Na trećem mjestu nalazi se savjet vezan uz odmor koji je također neophodan nakon burne noći provedene u ludom provodu. Oslobađanje tijela od toksina slijedećeg dana predstavlja ogroman stres za naš organizam stoga je odmor neophodan.

4. Četvrto mjesto ove liste zauzima čisti zrak - dakle, uz sam alkohol, na mučninu i nelagodu koju osjećamo utiče i prostor u kom smo boravili, odnosno u kom boravimo jutro poslije. Nedostatak svježeg zraka ima veliki utjecaj na stanje organizma u trenutku preživljavanja mamurluka, stoga je potrebno biti u prostoriji u kojoj nije velika gužva, a poželjno je i provjetravanje prostorije u kojoj spavamo.

5. Na petom mjestu stoji savjet vezan uz način konzumacije alkohola - ako ste se odlučili tu večer baš pošteno "otkačiti" pripazite bar na to da pijete polako; nemojte u sebe ulijevati alkohol kao da se radi o čistoj vodi uslijed vrelog ljetnog dana - radije pijuckajte polako, manje će Vam naškoditi.

 


 

6. Na šestom mjestu nalazi se jako bitan savjet koji je vezan uz dehidraciju organizma - dakle, nakon burne noći zaboravite na kavu koja je poznati diuretik; dakle pospješuje izlučivanje tekućine koja Vam je u stanju u kojem se nalazite prijeko potrebna. Umjesto kave popite veliku čašu vode.

7.  Voda je jako bitna kada je intoksikacija organizma alkoholom u pitanju stoga joj posvećujemo još jedno mjesto naše liste i to sa savjetom vezanim uz pijenje vode koje se preporuča i tijekom cijele večeri - dakle između čašice i čašice pokušajte "uvaliti" i čašicu vode; tijelo će Vam ujutro biti zahvalno.

8. Na mjestu broj osam nalazi se savjet za koji ste zasigurno već dosta puta čuli od prijatelja ili čak i od samog šankera - najgori mamurluk i najlošije stanje jutro poslije može izazvati miješanje alkoholnih pića. Ukratko, ako ste se odlučili piti vino, nemojte usred večeri započeti sa rakijom pa pred jutro završiti na raznim koktel miksevima.

9. Savjet broj 9 odnosi se također na jednu vrstu ublažavanja intoksikacije organizma. Naime radi se o teoriji kako pri tom dosta pomaže mlijeko i to na način što usporava apsorpciju alkohola. Dakle, ako recimo popijete čašu svježeg mlijeka prije konzumacije, nakon toga možete slobodno popiti trostruko više alkohola sa dosta manjom vjerojatnošću da ćete se od toga napiti jednako kao da niste popili mlijeko.

10. I za kraj naše liste, ništa manje važan od drugih stoji da, ukoliko namjeravate piti, poželjno je nešto ranije dobro večerati i to hranu obogaćenu vitaminima C i B (voće na primjer). Fruktoza u hrani također će pomoći organizmu da bolje apsorbira alkohol. Alkohol inače crpi hranljive tvari iz našeg organizma, a vitamini C i B pomoći će vam da taj gubitak brzo nadoknadite. Konzumacija prirodnih sokova od naranče, limuna i grejpfruta je također poželjna jer je navedeno voće bogat izvor vitamina C.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio