Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najbolji recepti za koktele

Written by 
Rate this item
(7 votes)

Većina ljudi, kada je riječ o pripremi koktela, uglavnom stoji, poput promatrača s druge strane šanka. Ponekad se neki od nas odluče sami pripraviti poneki koktelčić, za sebe ili za prijatelje.

Ali što su zapravo kokteli, odnosno odakle potiču i koji su najpoznatiji i najbolji među njima? Poznata je činjenica kako je prvi koktel nastao u SAD-u, točnije u New Orleansu, sredinom 16. stoljeća, a nosio je naziv “The Sazerac”. Pravio se od mrvljenog leda, Herbsaint likera, šećera, Sazerac Rye viskija, gorkog likera i limuna. A što se naziva tiče - za riječ “koktel” su zaslužni Španjolci. Naime, u pohodima na Latino Ameriku sa sobom su nosili kulturu, vjeru, a između ostalog i borbu pijetlova, gdje se, po završetku borbe, uvijek slavilo pa su se miješala pića različitih boja nalik pijetlovom repu.

 

U ovom članku smo napravili odabir od top 10 najboljih recepata za koktele:

 

1. Recept za koktel Martini Dry - U posudu za miješanje (šejker) stavite hladne, suhe kocke leda. Zatim dodajte prethodno ohlađeni Bombay Sapphire i Vermut. Barskom žličicom snažno miješajte od dole prema gore oko 10 sekundi. Zatim procijedite u prethodno ohlađenu čašu za Martini te dodajte 1 - 2 masline. Čašu za Martini možete ohladiti u frižideru ili tako što ćete je napuniti ledom. Za tu svrhu možete koristiti kocke leda, ali puno bolje je koristiti mrvljeni led. Cilj je da se koktel dodatno ohladi jer se miješanjem postiže temperatura od 6°, dok se piće koje je mućkano u šejkeru ohladi na približno 4°. Drugi učinak koji se treba postići je taj da čaša bude zamagljena prilikom samog serviranja ovog piće. Zbog toga se Martini Dry servira ODMAH nakon pripreme. Potrebno je naglasiti i to kako se pri spravljanja ovog koktela Gin sipa prvi, a potom se dodaje Vermut, jer se na taj način, navodno, sastojci bolje stope. Maslina pak ne služi samo kao dekoracija, već i za to da u piće dospiju eterična ulja koja podižu kvalitetu pića.

recept za Martini Dry

 

2. Recept za koktel Tequila Sunrise - Ovaj se koktel priprema direktno u čaši od 2 dl i to na način da prvo stavite kocke leda, a zatim dodate sok od naranče. Najbolje je koristiti 100% Oranje Juice jer je najprirodniji i nije previše sladak. Nakon toga dodajte 0.4 dl tekile i Grenadine sirupa; tradicionalnog crvenog sirupa koji se koristi kao dodatak mnogim koktelima. Dobro je sirup sipati pred gostima, jer učinak polaganog spuštanja gustog sirupa na dno čaše izgleda apsolutno fantastično. Ako sve napravite kako treba, na površini će ostati žuta linija od narančina soka. I za kraj, koktel se promiješa barskom žličicom i spreman je za konzumiranje.

recept za Tequila Sunrise


3. Recept za koktel Long Island Iced Tea - Za pripremu ovog koktela, potrebno je sve sastojke sipati u šejker i dobro promućkati. Potom sve procijediti u velike čaše s ledom i na kraju dopuniti s Coca-Colom.
Ovaj koktel je poznat po tome što u sebi sadržava uistinu dosta alkohola. Originalni recept za Long Island Iced Tea sadrži: 1/2 limete, 20 ml soka od naranče, 7 ml triple seca, 20 ml rum, 20 ml gina, 20 ml vodke, Coca-Colu.

recept za Long Island Iced Tea

 

4. Recept za koktel Margarita - U šejker dodajte 4 kocke leda, tekilu, liker sa ukusom naranče - Cointreau i sok od 1 limuna te sve zajedno kratko i snažno promućkajte, potom procijedite u čaše koje ste prethodno dekorirali tako da ste vlažni rub čaše umočili u sol. Rub od soli ne služi isključivo zbog dekoracije već je jako bitan i za ukus koktela. Rub čaše je najbolje navlažiti komadićem limuna. Pri umakanju čaše u sol, potrebno ju je držati za stalak tako da je posudica okrenuta prema dolje, a potom salvetom obrisati unutarnji rub kako sol ne bi dospjela u piće. Vanjski rub čaše se također uredi salvetom tako da vijenac od soli bude ravnomjerne širine.

recept za koktel Margarita

 

 

5. Recept za koktel Sex Machine - I ovaj se koktel spravlja direktno u čaši i to na način da se u čašu dodaju 1-2 kocke leda, likeri: Kahlua s okusom kave, Baileys Irish Cream te mlijeko. Zatim se sve dobro promiješa i doda slamčica. Ovaj koktel bi se mogao nazvati ženskim koktelom s obzirom da je nešto slađeg okusa.

recept za Sex Machine

 

6. Recept za koktel Shirley Temple - Ovaj bezalkoholni koktel se priprema na način da se svi sastojci sipaju u čašu, preko leda, te lagano promiješaju barskom žličicom. Od sastojaka idu Grenadine - 30 ml te Sprite -180 ml. Za dekoraciju se uglavnom koristi 1/2 kriške naranče ili 1 Maraskino trešnja.

recept za Shirley Temple

 

7. Recept za koktel Cosmopolitan - Osnovni sastojak ovog koktela je vodka, pa bi bilo poželjno da bude što bolje kvalitete. Za pripremu uzmite 30 ml vodke, 15 ml soka od brusnice 15 ml triple sec likera i 15 ml soka od limuna ili limete. Sve sastojke dobro promiješajte te poslužite bez leda u velikim martini čašama. Dodatno čašu možete ukrasiti limunom ili limetom.

recept za Cosmopolitan

 

8. Recept za koktel Pina Colada - Ovaj koktel je savršen kao osvježenje u vrućim ljetnim večerima. Za pripremu je potrebno sve sastojke - 50 ml bijelog ruma, 100 ml soka od ananasa te 25ml šlaga od kokosa staviti u električni mikser i miksajti s 2 šalice drobljenog leda na najvećoj brzini, potom iscijediti u čaše i servirajte sa slamkom. Za dekoraciju se mogu koristiti kriške ananasa ili Maraskino trešnje.

recept za Pina Colada

 

9. Recept za koktel Bloody Mary - Za pripremu ovog koktela potrebno je u šejker staviti kocke leda i to do pola, te 90 ml soka od rajčice, 40 ml vodke, 15 ml soka od limuna, nekoliko kapljica tabaska i worcestershire umaka,
papar, prstohvat naribane limunove kore, zatim sve zajedno dobro protresti i poslužiti uz stabljiku celera.

recept za Bloody Mary

 

10. Recept za koktel Sex On The Beach - Ovaj koktel također spada u jako popularne ljetne koktele, a spravlja se od vodke, likera od breskve, soka od naranče te soka od borovnice. Ovo je inače i službeni koktel međunarodne barmenske asocijacije. Za pripremu je potrebno sve sastojke: 45 ml vodke, 15 ml likera od breskve, 60 ml soka od naranče, 60 ml soka od borovnice promiješati u šejkeru s ledom potom poslužiti u visokim čašama. Za dekoraciju se koristi kriška od naranče.

recept za Sex On The Beach

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio