Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 hrana koja smanjuje kolesterol

Written by 
Rate this item
(3 votes)

Povišena razina kolesterola u krvi uvelike povećava i rizik od kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara. Velik broj osoba s povišenom razinom kolesterola najprije posegnu za lijekovima, no kolesterol se može sniziti i promjenom načina prehrane što je ujedno zdraviji i prirodniji način borbe s nezdravim masnoćama u krvi.

Američko udruženje za kardiovaskularne bolesti objavilo je popis od 10 namirnica koje znatno smanjuju razinu kolesterola u krvi:

1. Kaša od algi u sebi sadržava aktivnu komponentu - eritadenin, koja blagotvorno utječe na prirodnu razgradnju i izlučivanje nezdravih masnoća iz krvi.
    
2. Koštunjavo voće i masline osiguravaju našem organizmu potrebne omega 3 masne kiseline, niskokalorični su i razinu kolesterola mogu sniziti čak za 1/3 vrijednosti.
    
3. Svježa soja bogata je proteinima koji snižavaju kolesterol za gotovo 10 % - jednako koliko i sve vrste žitarica.
    
4. Borovnica je voće bogato antioksidantom antocijanom koji snižava krvni tlak i razinu kolesterola u krvi, smanjuje rizik nastanka raka, štiti od srčanog i moždanog udara te povoljno utiče na razlaganje masnoća u krvi.
    
5. Losos je riba iznimno bogata omega 3 masnim kiselinama i dobrim, LDL masnoćama koje neutraliziraju one loše.

 

    

 

6. Češnjak uz sve druge antioksidativne kvalitete, češnjak pospješuje regulaciju dobrih LDL masnoća, a s time i redukciju loših masnoće u krvi.
    
7. Avokado – osobe s povišenim kolesterolom koje su se podvrgle dijeti baziranoj na ovom voću, za samo tjedan dana uspješno su snizile razinu kolesterola na poželjne vrijednosti.
    
8. Crni grah se preporuča u gotovo svim dijetama namijenjenim snižavanju prekomjerne tjelesne težine jer je odličan u sagorijevanju masnoća.
    
9. Jabuke su izvrstan antioksidant koji vrlo uspješno pospješuje izbacivanje masnoća iz našeg organizma.
    
10. Svježe voće i zeleno povrće osiguravaju našem organizmu sve potrebne vitamine, minerale, prirodne šećere i vlakna, a s obzirom na to da su i odlični antioksidant, utječi i na razlaganje i izbacivanje masnoća iz organizma. 

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio