Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 hrana za detoksikaciju

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Moderan način života prisiljava nas da razmislimo o povremenom čišćenju odnosno detoksikaciji organizma.

Na pojedine stvari koje nas okružuju ne možemo utjecati; ne možemo se na primjer tek tako preseliti iz sredine u kojoj je zrak zagađen, ali zato možemo malo više razmisliti o hrani koju svakodnevno unosimo u naš organizam. Još davno je slavni Hipokrat kazao kako bi hrana trebala biti lijek.

 

Multinacionalne korporacije, uz pomoć medija i reklama, nam svakodnevno nameću stotine novih proizvoda koji su štetni za naše zdravlje. Lijepo dizajnirano pakovanje, dobra reklama i dobar ukus ne znači kako je nešto stvarno dobro za naš organizam. Sva industrijski proizvedena hrana u sebi sadržava razne konzervanse i emuglatore koji se dodaju da ne bi došlo do kvarenja hrane koje izazivaju bakterije, a ovi dodaci služe da bi ih odbili ili uništili.

 

Ljudskom organizmu ovakve doze toksina (otrova) ne mogu previše naškoditi s obzirom da se radi o jako malim količinama na našu kilažu, no svakodnevni unos toksina može ozbiljno ugroziti naše zdravlje. Detoksikacija ili čišćenje organizma od otrova bi se trebala sprovoditi i nekoliko puta godišnje.

 

Čistom hranom osvježit ćete, ne samo svoj probavni trakt i krvnu sliku, već i cjelokupno stanje vašeg tijela i duha. Ovdje možete pročitati koje su to najbolje namirnica za detoksikaciju organizma:


1. Zeleno lisnato povrće - Kada god je to moguće jedite ga sirovo, a ako je termička obrada baš neophodna, povrće kuhajte na pari kako bi sačuvalo što više hranjivih tvari. Klorofil iz ove vrste povrća pomaže tijelu da ukloni otrove, a istovremeno je i glavni saveznik naše jetre.

 

2. Limun - Čišćenje organizma od toksina podrazumijeva i to da umjesto vode povremeno popijete svežu limunadu bez šećera. Vitamin C otapa toksine u vodi zbog čega ih lakše izlučujemo iz tijela.

 

3. Potočarka - Stavite šakicu potočarke u salatu, juhu ili u sendvič. Bogatstvo minerala i diuretski efekt ove biljke trebali bi je uvesti i redovnu primjenu u našem jelovniku.

 

4. Bijeli luk - Ima jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. U detoksikaciji organizma učestvuje tako što aktivira enzime koji potpomažu rad jetre.

 

5. Zeleni čaj - Osim što ima djelovanje efikasnog antioksidanta, zeleni čaj pripomaže radu jetre, žući i sprječava nastanak karcinoma. Ubrzava izmjenu tvari, pospješuje probavu, stimulira razgradnju masnoća i čisti organizam od toksina.

 

 

6. Klice brokule - Ove klice imaju 30 do 50 puta jače antikancerogeno djelovanje od brokule koja je i sama jedan od najjačih antioksidanta.

 

7. Sjemenke sezama - Ove sjemenke uspješno smanjuju negativan utjecaj alkohola i drugih kemikalija na jetru. Možete ih koristiti i kao dodatak salati ili mesu.

 

8. Kupus - U jetri se nalaze dva tipa detoksificirajućih enzima, a kupus efektivno djeluje na oba tipa.

 

9. Bokvica - biljka bogata je topivim vlaknima upija toksine i štetni kolesterol koji se lakše izbacuje iz organizma. Možete je pronaći i u prahu od kojeg se radi napitak koji između ostaloga potpomaže radu  probave.

 

10. Voće - Sve vrste voća su obogaćene vitaminom C, antioksidantima i korisnim vlaknima. Lako ga je nabaviti, a zaista nije problem uživati u svježim malinama, jagodama, kiviju ili ananasu.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio