Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 najbolje vježbe za leđa

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Rijetke su one osobe koje barem jednom u životu nisu osjetili bol u leđima; njih je tek negdje oko 20% od ukupnog stanovništva.

Svi ostali su imali ovo ne tako ugodno iskustvo zbog kojega su morali na neko vrijeme prestati sa svim uobičajenim aktivnostima te potražiti stručnu pomoć liječnika. U velikoj većini slučajeva neugodna, a ponekad čak i nesnosna bol u području leđa dogodi više puta, a svi koji su se jednom sa ovom boli susreli zaklinjali su se, svaki putra kako će uraditi doslovno sve da se bol više ne vrati. Naravno da su pritom mislili na tjelovježbu koja je sastavni dio liječenja te najbolja preventiva s obzirom da su stres, fizički napor, hladnoća i ostali faktori rizika neizbježni.
 
Većina ljudi se odluči na vježbanje dok još osjeća bolove, nešto manji broj još neko vrijeme, a zatim se svi uglavnom vrate svojim starim navikama koje su prvenstveno doprinijele boli; loše držanje, dugo sjedenje za računalom bez promjene položaja i neredovitoj ili nikakvoj organiziranoj fizičkoj aktivnosti.

 

 

 

U ovom članku odlučili ćemo objaviti najbolje vježbe za leđa iz posebnog programa s ciljem povećanja pokretljivosti kralježnice, jačanja leđnih i trbušnih mišića te dubokih slojeva - stabilizatora kičmenog stupa. Ove se tjelovježbe mogu raditi u cilju prevencije boli u lumbalno-sakralnom dijelu kralježnice, ali isto tako i za održavanje dobrog zdravstvenog stanja i radne sposobnosti uz primjenu zaštitnih položaja i pokreta.
 
Ukoliko trenutačno patite od bolova u kralježnici, za početak se morate javiti svom liječniku koji će predložiti eventualno daljnje liječenje i u dogovoru s vašim fizioterapeutom odrađivat ćete individualni program vježbi.

 

1. Vježba - Početni položaj za ovu vježbu je na leđima sa osloncem na stopalima i laktovima - podizanje tijela od podloge i ponovno spuštanje prema dolje:

najbolje vježbe za leđa

 

2. Vježba - Početni položaj za ovu vježbu je na leđima, a oslonac je na laktovima, jedna noga je savijena u koljenu – suprotnom rukom se gura koljeno i suprotstavlja se težnji suprotne strane tijela da se zaokrene. Naizmjenično se zadržava u položaju ravnoteže:

najbolje vježbe za leđa

 

3. Vježba - Četveronožni položaj - bradom prema strunjači:

najbolje vježbe za leđa

 

4. Vježba - Četveronožni položaj na koljenima i podlakticama - stavi se desna šaka na mjesto gdje je bio lakat, a tijelo se rotira unazad, dok se glava u isto vrijeme okreće u istu stranu:

najbolje vježbe za leđa

 

5. Vježba - Ova vježba se izvodi tako da se ležeći na boku, gornjom rukom se oslanja o podlogu dok se obje noge se podižu:

najbolje vježbe za leđa

 

6. Vježba - Ova vježba se izvodi tako leži na leđima, oslonac je na petama i laktovima - tijelo se podiže i zadržava u podignutom položaju 5-15 sekundi:

najbolje vježbe za leđa

 

7. Vježba - Ova vježba se izvodi tako da se ležeći na leđima, sa opruženim nogama podiže jedna pa druga noga, pritom svaku zadržavajući u tom položaju:

najbolje vježbe za leđa

 

8. Vježba - Četveronožni položaj sa utezima u rukama - naizmjenično se podiže jedna pa druga ruka u stranu i unaprijed:

najbolje vježbe za leđa

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio