Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeta za dug život

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Prije nego krenemo s našom top 10 listom savjeta za dugovječnost ukratko ćemo napisati par natuknica što je sve potrebno kako bi smo zdravo i dugo živjeli. Ako ste izloženi svakodnevnom stresu, bilo bi dobro da promijenite način života.

Osluhnite svoje tijelo i započnite s nekim sportom, najbolje jogom ili plivanjem, dok su i duge šetnje uistinu djelotvorne. Hranite se zdravo - zelenim povrćem, voćem, zobenim pahuljicama i klicama. Za doručak jedite žitarice, ili musli s klicama i nemasnim jogurtom. Nakon par dana osjećat ćete se snažnije. Izmasirajte cijelo tijelo prije polaska na posao i to pomoći masažne rukavice za kupanje. Nakon masaže se istuširanje i potom nanesite mlijeko ili ulje za tijelo. Ispravite leđa dok sjedite ili hodate i umor će nestati, jer nepravilnim sjedenjem i držanjem općenito pritišćete unutarnje organe i na taj način opterećujete tijelo.

 

Svakodnevno pronađite vremena za sebe. Na kratko se isključite iz vanjskog svijeta i uplovite u svijet mašte. Ugodite sebi. Čulu sluha je također potreban odmor, stoga barem pola sata na dan uživajte u tišini ili pokušajte osluhnuti prirodu. Eto, toliko o zdravijem življenju općenito, a sada slijedi naša top 10 lista osnovnih savjeta za dug život:

 

1. Izbjegavajte vruće napitke - Ako pijete mlaki čaj ili jedete ohlađenu juhu, rizik od nastanka raka jednjaka se smanjuje za nevjerojatnih 20%. Izrazito topli napici iritiraju jednjak, pa normalne stanice mogu mutirati u kancerogene.

 

2. Redovito koristite ruž za usne - Znanstvenici su dokazali kako se rak usana rjeđe pojavljuje kod žena nego kod muškaraca, jer one koriste ruž. Ultraljubičaste sunčeve zrake su glavni uzročnik nastanka ovog opasnog oboljenja, a ruž uspješno štiti usne od opasnih UV zraka, te čak upola smanjuje rizik od pojave ove vrste raka.

 

3. Konzumirajte puno voća i povrća - Posebna zaštitna svojstva ima zeleno i narančasto povrće, s obzirom da je bogato sastojcima koji napadaju humani virus papiloma koji je uzročnik nastanaka raka grlića materice. Pojava ovog oboljenja se čak upola smanjuje kod žena koje redovno konzumiraju povrće spomenute boje.  

 

4. Tjelovježba - odnosno bilo kakva fizička aktivnost upola umanjuje opasnost od nastanka raka debelog crijeva. Dakle trebalo bi se kretati najmanje pola sata dnevno. Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da redovna tjelovježba čini čuda za zdravlje. Rak dojke, probavnog sustava, kao i rak bubrega u 1/3 slučajeva uzrokovan je viškom kilograma i neaktivnošću.

 

5. Konzumirajte ribu najmanje 3 puta tjedno - Na ovaj ćete način za čak 30 - 50% umanjiti opasnost od nastanka raka crijeva i dojki. Znanstvenici smatraju kako riblje ulje smanjuje razinu različitih kancerogenih tvari koje se nalaze u našem tijelu.

 

 

6. Pijte vodu - Nastanak raka mjehura umanjuje se za čak 50% ako pijete barem 2 litre vode na dan. Razlog je vrlo jednostavan: voda čisti kancerogene tvari te se one ne zadržavaju u mjehuru kako bi se razvile. I druge tečnosti, poput prirodnih čajeva, također pomažu pri prevenciji raka, ali voda ima manje kalorija i ostalih tvari koje bi eventualno mogle škoditi vašem organizmu.

 

7. Dojite djecu - Rizik od nastanka raka dojke se umanjuje za 11% kod žena koje doje do godinu dana, a svakim slijedećim djetetom rizik je umanjuje za dodatnih 7%. Tijekom dojenja smanjuje se razina estrogena, hormona od kojeg ovise određeni oblici raka. U Velikoj Britaniji, znanstvenici su otkrili i kako se rak dojke 3 puta rjeđe pojavljuje kod žena koje su bile dojene kao bebe.  

 

8. Kontrolirajte madeže - Na ovaj ćete način na vrijeme moći primijetiti pred kancerogene promjene na koži i tako iste sigurno i na vrijeme ukloniti. Problematični madeži su najčešće asimetričnog oblika s nepravilnim rubovima.

9. Nabavite kućnog ljubimca - Posjedovanje kućnog ljubimca smanjuje se usamljenost, ograničava depresija, potiče smijeh i kretanje. Znanstvena istraživanja su pokazala kako kućni ljubimci pozitivno utiču i na zdravlje srca.

 

10. Budite pozitivni - Optimisti u prosjeku žive čak 12 godina dulje od pesimista. Ljudi koji pozitivno gledaju na život su uglavnom rjeđe pod stresom te puno bolje izlaze na kraj s svakodnevnim izazovima.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio