Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti kako smanjiti kolesterol

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

U današnje vrijeme, povišeni kolesterol u krvi spada pod jedan je od najvećih zdravstvenih problema, no dobra vijest jest ta da ovaj problem nije nerješiv. Zdravstveni stručnjaci smatraju kako se nekim promjenama u načinu života može znatno smanjiti razina kolesterola.

U ovom članku možete pročitati neke od korisnih savjeta kako smanjiti kolesterol:

 

1. Za početak najvažnije je smanjiti unos zasićenih masti

 

2. Jedite nemasno meso. Pri kupovini mesa zamolite mesara da ukloni sve masne dijelove. Od mesa preporučamo: ribu, junječe meso, govedinu, teletinu, kuhanu janjetinu i meso divljači.

 

3. Pijte isključivo mlijeko s manjim udjelom masnoća. Isto vrijedi i za ostale mliječne proizvode. Imajte na umu da vegetarijanci imaju znatno nižu razina kolesterola (u prosjeku gotovo dvostruko manje), što je sasvim razumljivo, jer se loši kolesterol nalazi uglavnom u proizvodima životinjskog podrijetla.

 

4. Konzumirajte alkohol u umjerenim količinama. Ne preporuča se više od dvije čaše dnevno. Međutim, čini se kako pijenje umjerenih količine alkohola povećavamo broj lipida HDL (dobrog kolesterola) čime se uništava loš kolesterola. (Umjerenost znači čaše vina cc 1,5 dl ili dvije čaše piva cc 3,5 dl.)

 

5. Ne zaboravite na redovnu tjelovježbu; preporuča je na dnevnoj bazi, a pod pojam tjelovježbe u ovom slučaju se smatra i hodanje.

 

 

 

6. Uzmite vitamin E. To smanjuje rizik od koronarne bolesti - suženje unutarnjih promjera koronarnih arterija plakom nastalim uslijed dugotrajnog oštećenja arterija kemijskim (kolesterol, šećerna bolest, pušenje) i mehaničkim čimbenicima (arterijska hipertenzija) što dovodi do upalnog procesa i nakupljanja masti.

 

7. Kalcij iz pivskog kvasaca, vitamin C i vitamin B-6 i također pogoduju u borbi protiv nakupljanja kolesterola u krvi. Tu je također i lecitin, koji razgrađuje masnoće i kolesterol, čisteći krvne žile od masnih depozita, pomaže u prevenciji arterioskleroze, hipertenzije, psorijaze, anksioznosti i dijabetesa te smanjuje rizik od raka.

 

8. Koristite poli-nezasićena, nehidrogenizirana, hladno prešana ulja kukuruza, suncokreta, soje, lana te mononezasićeni ulja poput maslinovog ulje koje može čak i povećati razinu HDL-a.

 

9. Svakodnevna konzumacija ribe idealan je remedij za sprečavanje kardiovaskularnih problema, što su dokazale i brojne studije rađene na "ribojednim" populacijama (poput primjerice Japanaca i Eskima). U idealnom slučaju tibu bi trebali jesti dva puta dnevno. I bez obzira koliko možda čudno zvučalo, najidealnija vrsta ribe u ovom slučaju bi bila ona "najdeblja": skuše, srdele, haringa, losos i sl.

 

10. Što se tiče ribljeg ulja, poznata je činjenica kako se ono već dulje vrijeme koristi kod liječenja arterijskih bolesti. Njegovi učinci mogu se osjetiti u roku od otprilike nekih šest tjedana. Riblje ulje u sebi sadrži dvije vrste polinezasićenih masnih kiselina koje su vrlo korisne za arterije.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio