Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti za jogu

Written by 
Rate this item
(3 votes)

Kako bi ste postigli dobri i učinkovite rezultate u jogi kao i u bilo kojem drugom programu vježbanja, treba se pridržavati osnovnih pravila, a to su posvećenost i ustrajnost.

Trebate biti posvećeni i prakticirati jogu na redovitoj bazi ako stvarno želite postići rezultate. Najveći problem koji se javlja kod većine početnika je brzo odustajanje koje nije rezultat nerazumijevanja tehnike joge, kao što se vjeruje, već u postizanju sposobnosti  uspostavljanja navike redovnog prakticiranja joge.

1. Opredijelite se: započnite svoj joga trening sa čvrstom odlukom da ustrajete. Joga započinje i završava umom, te ako ste u stanju uvjeriti sebe kako je uistinu želite prakticirati, onda bi trebali biti u stanju održati i duh. Sklopite oči, i duboko u sebi potražite odgovor na slijedeće pitanje: da li mi je joga uistinu važna? Pružite joj šansu i pokušajte se držati te odluke. Onih dana kada se budete osjećali lošije i ne budete imali volju za vježbanje joge, prisjetite se vaše početne odluke nastale duboko u duše te ćete uvijek pronaći onaj pravi duh za ići prema naprijed.


2. Organizirajte se: Stvari idu lakše i interesantnije su ako se dobro organizirate. Pokušajte napraviti redovit raspored joga vježbi i pridržavajte ga se. Činjenica da ćete se uvijek iznova veseliti vremenu provedenom u dnevnim joga vježbama, uvijek će vam biti u svijesti. Od joge ćete dobiti najbolje rezultate samo ako je svakodnevno prakticirate. Bez obzira na to koliko ste zauzeti, sačuvajte određeno slobodno vrijeme tijekom dana i rezervirajte ga za jogu i meditaciju.


3. Oslobodite um. Kada se odlučite odraditi joga vježbe, upamtite rezervirati slijedećih par minuta za razvoj uma i osobnosti. Ne bi bilo od koristi, ako bi vaše tijelo vježbalo, a um bio zauzet nekim drugim brigama. Jednom kada započnete sa dnevnom joga vježbom sve druge brige i obaveze bi trebali odložiti negdje drugdje, sve dok sa vježbanjem ne završite.


4. Nemojte se preopterećivati. Upamtite kako joga ima za cilj osloboditi vaše tijelo od svakodnevnog stresa. Ako položaj postane previše težak i morate se previše naprezati, nemojte ga dalje izvoditi. Probajte ići nekim srednjim putem dok izvodite joga vježbe. Pokušajte da vježba ne bude previše laka, ali je još važnije da ne pretjerate ili se previše napregnete. Joga je putovanje, na kojem se uživa upijajući pritom prizore i zvuke, ona nije takmičenje ili utrka. Naučite kako osluškivati vlastito tijelo. Jer kako započnete sa boljim razumijevanjem tijela i energije, možete započeti i sa pomicanjem svojih granice  i povećavanjem izazova koje ćete prihvaćati.


5. Pravilno dišite: Svjesno disanje je jedan od najvažnijih dijelova izvođenja joge. Ovaj savjet će vam biti od pomoći kako bi ste podigli svoje vježbanje na iduću razinu. Poze i vježbe joge uz pravilno disanje su daleko efikasnije u pružanju njihovih dobrobiti, nego ako se izvode bez odgovarajućeg naglašavanja disanja.


6. Naučite biti strpljivi: Bilo vam je potrebno više godina kako biste izgradili svoju sadašnju osobnost i fizičku strukturu. Također ono što ste stekli ne možete promijeniti preko noći. Ipak, sa jogom ne morate čekati toliko dugo kako bi se promijenili, jer redovita i sistematska praksa joga asana i osnovnih meditacija mogu vam pomoći da napravite velike promjene u najkraćem mogućem periodu. Ljudski je da se ponekad osjećate kako postižete rezultate, a ponekad kao da se ništa ne mijenja. No ipak se ne bi trebali toliko brinuti o kratkoročnim rezultatima, jer ono što je uistinu važno je krajnji cilj koji želite postići. Potrebno je malo vremena, ali ako ste posvećeni i uporni, ostvarit ćete i najdublje snove o jogi.


7. Unesite malo boje: Pokušajte unijeti malo boje i zabave u vaše svakodnevne joga vježbe, i to na način što ćete uključiti i vaše prijatelje koji će također imati koristi od prakticiranja joge. Njihov entuzijazam će se jako brzo prenijeti na vas i to svakog dana kada se osjećate loše i ne želite nastaviti sa vježbanjem. Ne držite jogu samo za sebe, dovedite jednog ili dva prijatelja da vam se pridruže.


8. Pravila prehrane: Ne jedite velike obroke barem 2 do 3 h prije izvođenja joge. Stomak bi trebao biti gotovo prazan prilikom vježbanja joge. Ovo vrijedi i u slučaju da želite prakticirati samo vježbe joga disanja. Tijelo bi trebalo svariti hranu, tako da se sva energija može iskoristiti za obavljanje vježbi.


9. Odgovarajuća odjeća:  Prilikom prakticiranja joge bitno je nositi udobnu odjeću. Ona vam omogućava da sjedite u položaju s prekriženim nogama koji i druge tehnike također  zahtijevaju te vam tijekom vježbi neće ograničavati pokrete.


10. Odabir najboljeg vremena za jogu:  Najbolje vrijeme za jogu je uglavnom netom nakon buđenja, prije doručka. Tada ima najviše “prane” u zraku i koji je tada i najsvježiji. U ovom dijelu dana vaš um je prazan i svjež, te vam dopušta da slobodno slijedite savjete, i vježbate jogu sa većom svjesnošću. No, ako vam jutro iz nekog razloga ne odgovara, tada je i rano večer također dobro vrijeme za joga vježbe.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio