Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 savjeti za očuvanje zdravlja

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Zasigurno ste bezbroj puta čuli kako čovjek počne cijeniti svoje zdravlje tek onda kada ga izgubi. Biti neodgovoran prema našem najvećem bogatstvu postepeno može dovesti do raznih oboljenja, a u kada je bolestan čovjek je nesretan, bez obzira na to kakva materijalna bogatstva posjeduje.

Upravo zbog toga jako je bitno paziti na očuvanje našeg zdravlja, a u ovom članku možete pročitati top 10 korisnih savjetakoji vam u tome mogu pomoći:

 

1. Orašasto voće badem, orah, lješnjak te smokva bogati su željezom. Željezo je itekako važno za hemoglobin te uvelike doprinosi jačanju prirodnog imuniteta.

 

2. Tjelovježba je jako bitna kod očuvanja zdravlja stoga ne zaboravite vježbati i to svakodnevno. Na taj ćete način ujedno i doprinijeti boljoj formi i stanju tijela i duha. Pravi je trenutak da započnete sa posjetima najbližem fitnes centru ili da vježbate kod kuće, svakog dana, bez izuzetka. Nema vremena za odugovlačenje, o svom zdravlju odlučujete upravo Vi.

 

3. Unos potrebne količine vode je također od ključnog značaja za naše zdravlje. Potrebno je piti najmanje 8 čaša vode na dan, naravno kao i sveže sokove od voća i povrća te biljne čajeve. I ako niste žedni, vodu je potrebno piti jer ona ujedno i pospješuje detoksikaciju organizma, a Vašem tijelu daje potrebnu vitalnost i snagu.

 

4. Jako je bitno izbjegavati konzerviranu i zamrznutu hranu, iz razloga što je ista puna emulgatora i konzervansa koji imaju izrazito negativni utjecaj na naše zdravlje, pogotovo ako se konzumira dulji vremenski period. Stoga birajte prirodnu prehranu baziranu na sezonskom voću i povrću.

 

 

 

5. Ukoliko ogladnite u kasnijim večernjim satima, radije se odlučite za voće. Također možete uzeti običan jogurt i zasladiti ga žličicom meda. Ove dvije opcije su puno zdravije od sendviča ili još gore opcije - pržene hrane!

 

6. Naučite se pravilno raspoređivati obroke. Ako su Vaši obroci neredoviti i nepravilno raspoređeni, bit ćete izloženiji nekim oboljenjima. Kako bi se pravilno i zdravo hranili potrebno je doručkovati obimnije, kako bi tijelo moglo proizvesti dovoljno energije koja je potrebna za sve dnevne aktivnosti. Za ručak se odlučite za salatu sa purećim, pilećim mesom, ili tunjevinom. Između obroka birajte voće, a za večeru apsolutno izbjegavajte tešku hranu. Što se tiče alkohola, zdravo to je vino zbog svog antioksidativnog djelovanja, ali samo 1 čaša od 1 dl, i to povremeno.

 

7. Jedan od korisnih savjeta je i taj da ukoliko konzumirate vodu koju ste prethodno na minut zagrijali, da bude mlaka, proces detoksikacije biti će još uspješniji. Premda vam ovakva voda u prvim danima možda neće biti ugodna za piće, nekog vremena organizam će se prilagoditi. U čašu s mlakom vodom možete dodati žličicu meda, što je idealni jutarnji ritual.

 

8. Kako biste otišli kod liječnika ne treba biti bolesni. Jako je bitna preventiva, kao i pravovremeno otkrivanje određenih zdravstvenih poteškoća koje ne moraju nužno odmah pokazivati simptome, a koje će liječnik prepoznati te započeti potrebne mjere liječenja. Preventivne analize se savjetuju svakih 6 mjeseci.

 

9. Oslobodite se negativnih misli. Nakon stresnog dana, opustite se u krevetu, rasteretite misli znajući kako je sutra novi dan koji može i biti će puno bolji. Meditacija je savršena anti stres terapija!

 

10. Uljepšajte nekome dan. Iznenadite ga sitnim poklonom, makar to bila i obična čokoladica ili nekoliko lijepih riječi. Upamtite kako je bitna gesta. Izmamit ćete nekome osmjeh na lice što će Vam pružiti obostrano zadovoljstvo.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio