Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 vježbe raspoloženja

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Vježbe za popravljanje i postizanje pozitivnog raspoloženje može naučiti svatko te ih zatim svakodnevno upražnjava. Razna istraživanja su dokazala kako kratke pauze na radnom mjestu, u autu ili tijekom obavljanja raznih kućnih poslova, a uz ove vježbe, trajno doprinose radosti življenja.

Dakle slijedi naša top 10 lista vježbi koje podižu raspoloženje:

 

1. Opustite svoje tijelo i dušu i to na način da opustite mišiće lica, vilicu, udahnete duboko obraćajući pritom pažnju na podizanje i spuštanje prsnog koša.  Na ovaj ćete način postići vezu između određenih živaca pomoću kojih se smanjuju naše reakcije na stres.

 

2. Smješkajte se - Kad naša mimika i gestikulacija te držanje odašiljaju dobro raspoloženje, snagu i zadovoljstvo, u našem mozgu se pokreću procesi koji podižu raspoloženje. Mnogobrojna istraživanja su pokazala kako se osobe koje krasi osmjeh na licu lakše odupiru stresu i svakodnevnim stresnim situacijama.

 

3. Budite velikodušni i naučite podijeliti to sa ljudima iz svoje okoline - Sreća koju osjetimo zbog davanja u svakom od nas duboko je usidrena. Čak i malu djecu čini sretnima kada se odreknu nečega svoga, pa to "podijele" sa svojim malim prijateljima.

 

4. Posjetite neko vama drago mjesto - Za ovaj pothvat ne trebate baš nužno otputovati avionom. Svako od nas bi trebao pronaći sebi drago, posebno mjesto pokraj jezera, uz more, neku mirnu klupicu u parku ili neku crkvu gdje se može skloniti i biti u miru sa sobom. Razgovor s dragom osobom, knjiga ili oživljavanje lijepih uspomena prelistavanjem obiteljskih albuma pružit će vam mogućnost da se odmorite od svakodnevne strke.

 

5. Postavite si visoke ciljeve - Osobe s velikim ambicijama su dokazano zadovoljnije od onih osoba koje nemaju nikakvih ambicija u životu. Međutim, trebali bi sebi postaviti ciljeve i među ciljeve, te se radovati fazama osvajanja istih. Albert Camus, francuski književnik i filozof, dobitnik Nobelove nagrade jednom je rekao: „Sama borba da se stigne do vrha dovoljna je da ispuni ljudsko srce. Sizifa treba da zamislimo kao sretnog."

 

 

6. Razmazite malo svoja čula - Pružite si dovoljno vremena dok udišete miris cvijeća, uživate u svom omiljenom piću ili u miru poslušate omiljenu glazbu i pritom obratite pažnju kako vam čula reagiraju na ugodne podražaje.

 

7. Pohvalite sami sebe - uspješno ste završili projekt, odgovorili na brojne e-mailove, obavili neugodan telefonski razgovor ili ste se jednostavno prijateljski obratili kolegi koji vam baš i nije posebno drag – sve to su sasvim dovoljni razlozi da se na kratko isključite i sami sebe pohvalite. Zapamtite taj doživljaj osobnog uspjeha. Nažalost, svi bolje pamtimo ružne stvari u odnosu na one lijepe. Testirajte sami sebe, ako ne vjerujete i to na način da tijekom nakon što ste toga dana na primjer imali 20 važnijih doživljaja, od kojih ih je 10 bili neutralnih, 9 pozitivnih i 1 neugodan. Prije spavanje razmišljate o... negativnom doživljaju? No zapamtite kako je u vašoj moći da to promijenite.

 

8. Duboko dišite - Udahnite pa izdahnite nekoliko puta zaredom. Čak 70% negativnih emocija ispražnjujemo putem pluća, odnosno pravilnim načinom disanja. Disanje je refleksno i često o njemu uopće ne razmišljamo. Duboko, pravilno disanje, posebice ako se nalazimo pokraj otvorenog prozora ili u prirodi - može učiniti čuda.


9. Protegnite se - Lagano raširite noge, ruke podignite prema gore i istegnite se par puta najviše što možete; kao da ćete dodirnuti zvijezde. Ponovite rastezanje nekoliko puta tijekom dana. Krv će vam prostrujati tijelom i odmah ćete se osjećati bolje.

 

10. Ne zaboravite piti vodu - Ljudski mozak sačinjava čak 75% voda. Kada nam nedostaje vode, mozak najviše pati. Kako bi moždane vijuge bolje radile popijte čašu vode. Vodu nemojte mijenjati sokom ili gaziranim pićem. Čista voda je ipak najzdravije piće.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio