Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 zaštita organizma od pesticida

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Svako od nas može samostalno prosuditi koliko su pesticidi i sprejevi koje unosimo u organizam putem konzumacije voća i povrća šteti za naše zdravlje, s obzirom na činjenicu da se isti otrovi talože u vlaknima takve hrane.

Upotreba sprejeva i pesticida dovodi do njihovog prodiranja u biljke i krojenje i na taj način oni se u potpunosti apsorbiraju u biljna vlakna. No bilje, usprkos tim otrovima i dalje raste i razvija se jer enzimi, atomi i molekule, usprkos zatrovanim i zasićenim vlaknima, i dalje bez prekida obavljaju svoju funkciju.

 

Na koji način odvojiti i dobiti enzime, atome i molekule iz povrća bez da koristimo ona zatrovana vlakna?

 

Činjenica je kako su enzimi, atomi i molekule u biljci ujedno i oni hranjivi elementi koji su nam neophodni za zdravlje; vlakna gotovo i da nemaju hranjivih vrijednosti. Odgovor na gore postavljeno pitanje je vrlo jednostavan - to se može postići procesom potpunog odvajanja (trituiranja ) soka iz povrća i voća prilikom čega dolazi do odvajanja, odnosno cijepanja vlakana od stanica i ti se elementi potom oslobađaju.

 

S obzirom na činjenicu da su spomenuti elementi otporni na otrove, kao što je ulje otporno na miješanje s vodom, oni prilikom trituiranja zadržavaju svoja čista svojstva. Cijeđenjem dobivene triturirane kaše kroz odgovarajuće materijale dobiveni sok u sebi i dalje sadržava sve enzime, atome i molekule koji ne sadrže vlakna i otrove, a najbolje je koristiti sokovnike koji rade na principu hladne preše.

 

Korištenjem sokovnika koji rade na principu hidrauličke prese kako bi odvojili sok iz voća ili povrća ne znači da se više ne smijete koristiti sokovnicima koji funkcioniraju na principu centrifuge, premda treba imati na umu kako se centrifugalnim djelovanjem ipak ne mogu odvojiti svi enzimi, atomi i molekule, ali se ipak, upotrebom filtra u centrifugalnom sokovniku sprečava miješanje vlakana s sokom. Na taj način ipak možemo dobiti sok koji je oslobođen od pesticidima zatrovanih biljnih vlakana.

 

 

S druge strane, strojevi namijenjeni pripravljanju frapea nisu praktičan za ovakvu, zdravu ekstrakciju soka. Oni samo usitnjavaju povrće i voće do željene finoće, ali su usitnjena vlakna koja u sebi sadržavaju otrove, i dalje su u potpunosti prisutna u soku. Te miksere možemo rabiti za pripravljanje raznih začina za salate i slatkoga jer za tu svrhu oni u potpunosti odgovaraju.

 

Kada biramo povrće, voće i drugu hranu najbolje je kupovati najsvježije i najkvalitetnije namirnice, po mogućnosti u dućanima zdrave prehrane.

 

Kada jedemo salate bilo bi smiješno pokušati je odvojiti od njezinih vlakana. Iz tog razloga bi se trebali osigurati da se radi o povrću iz BIO uzgoja.

 

U ovom članku pripremili smo i dvije liste na koje treba obratiti pozornost kada je riječ o zaštiti od pesticida i otrovnih sprejeva: listu "prljavog" na kojoj se nalazi voće i povrće koje je najviše zagađeno pesticidima i listu "čistog" na kojoj se nalazi voće i povrće koje je manje zagađeno ovim otrovima:

 

Lista "prljavog" - 5 porcija voća i povrća sa ove liste, znači i eventualni unos čak 14 različitih vrsta pesticida:

 

1. jabuke
2. celer
3. jagode
4. breskve
5. špinat
6. nektarine
7. grožđe
8. paprika
9. krumpir
10. borovnice
11. zelena salata
12. kelj

 

Lista "čistog" - voće i povrće koje sadržava najmanje pesticida. Njihovom konzumacijom se smanjuje unos pesticida za čak 90 %:

 

1.crni luk
2. kukuruz
3. ananas
4. avokado
5. špargla
6. grašak
7. mango
8. plavi patlidžan
9. dinja
10. kivi
11. kupus
12. lubenica
13. mladi krumpir
14. grejpfrut
15. gljive

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio