Top 10 "zvjezdanih" tretmana ljepote

U ovom članku pisat ćemo o tretmanima ljepote kojima se podvrgavaju hollywoodske zvijezde net

Voće i povrće u službi ljepote

Trebamo biti svjesni činjenice kako put do lijepa izgleda ne uključuje samo mirisne supstance

Zdrava koža i mladolik izgled

Kako bi smo mogli pravilno njegovati kožu lice i tijela te zadržati mladolik i zdrav izgled p

Pretraži stranicu

Top 10 zdrava priprema voća i povrća

Written by 
Rate this item
(1 Vote)

Tijekom pripreme voća i povrća potrebno se pridržavati određenih pravila, kako umjesto vitamina i hranljivih tvari, iz namirnica ne bismo unosili samo kalorije.

1. Potrebno je temeljito isprati voće i povrće, ali to ne znači kako ga je potrebno namakati u vodi, pošto nam, u ovom slučaju, ne treba voda bogata hranljivim tvarima, a to se posebno odnosi na vitamine C i B

 

2. Povrće i voće je potrebno oguliti oštrim nožem kako ga pri tom ne bi nagnječili jer se na taj način gube dragocjeni vitamini A i C.

 

3. Povrće i voće najbolje je konzumirati u sirovom stanju, ili kuhati s jako malo vode, poklopljeno i na što nižoj temperaturi. U svakom slučaju treba izbjegavati dugo kuhanje.

 

4. List peršina i celera treba dodavati juhama tek kada se skinu s vatre, a mrkvu također treba dodati pred kraj kuhanja, najbolje sitno narendanu.

 

5. Potrebno je također izbjegavati vremenski dugo držanje voća i povrća, kao i izlaganje toplini, sunčevoj svjetlosti. Voće i povrće najbolje je držati u hladnjaku.

 

 

6. Tijekom zime voće i povrće najbolje je zamrznuti a ne konzervirati pošto se na taj način sačuva više hranljivih tvari.

 

7. Potrebno je izbjegavati sitno sjeckanje voća i povrća, posebice onog bogatog vitaminom C.

 

8. Krumpir je najbolje kuhati i peći u kori kako bi se sačuvale dragocjene hranjive tvari.

 

9. Mrkvu je potrebno oprati i očistiti četkicom za povrće

 

10. Dok grickamo sirovu mrkvu iz nje iskorištavamo samo 2 % vitamina, iz kuhane 18 %, a iz sirove narendane 82 %. Iz svježeg soka od mrkve pak iskoristimo najviše vitamina.

Top 10

Ova stranica namijenjena je isključivo člancima pisanima u vidu top 10 listi, bilo da se radi o top 10 najboljem ili top 10 najgorem odabiru. Zanimljiva strana stranice je i ta što čitatelji mogu sami participirati u kreiranju sadržaja što znači da mogu slati svoje top 10 odabire a mi ćemo ih objavljivati...

Website: www.najbolje.info
Joomla SEF URLs by Artio